×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Teilor anunta o emisiune de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti prin care vrea sa...

Bursa. Teilor anunta o emisiune de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti prin care vrea sa atraga 40 de milioane de lei. Care sunt dobanzile oferite investitorilor

04.10.2024, 18:59 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Teilor Holding, grup de companii ce include si lantul de bijuterii de lux Teilor, anunta o emisiune de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti in valoare 40 de milioane de lei, investitorii putand subscrie atat in lei cat si in euro.

Plasamentul in lei va avea o valoare maxima de 15 milioane de lei, iar cel in euro de 5 milioane de euro.

Astfel, obligatiunile din cadrul plasamentului privat vor avea un cupon (dobanda) de 9,5% pentru cele in lei si 8,5% pentru cele in euro. Subscrierea minima este de 50.000 de lei, respectiv 15.000 de euro. Scadenta obligatiunilor este de 5 ani. Intermediarul acestui plasament privat va fi Tradeville.

Perioada de subscriere este intre 14 octombrie si 25 octombrie, iar valoarea nominala a obligatiunilor este de 100 de lei, respectiv 100 de euro.

In prezent, Teilor are doua emisiuni de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti: una de 6,27 mil. euro, scadenta pe 3 decembrie 2026, cu un cupon de 5,75% pe an, respectiv una de 14 mil. lei, scadenta pe 3 decembrie 2026, cu o dobanda de 8,25%. Cu alte cuvinte, Teilor - controlata in proportie de 93% de Florin Enache - revine la BVB.

Holdingul a inregistrat un profit net normalizat, corectat cu efectele cheltuielilor din exploatare provenite din mecanismul de consolidare (ajustari tehnice), de 3,2 mil. lei la nivel consolidat in S1/2024, in scadere cu 76% fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Marja neta normalizata a scazut de la 7,42% la finele lui S1/2023 la 1,5% pe 30 august 2024, in timp ce rezultatul net a constat intr-o pierdere de 1,3 mil. lei, de la un profit de 8,5 mil. lei in S1/2023. Cifra de afaceri a insumat 216,3 mil. lei, plus 19% an/an, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare