×

Accesează
contul existent

Companii

Care mai este rolul consiliului de supraveghere al OMV Petrom daca membrii sai, inclusiv cei ai...

Care mai este rolul consiliului de supraveghere al OMV Petrom daca membrii sai, inclusiv cei ai statului actionar, trebuie notificati doar in cazul tranzactiilor cu petrol si gaze de peste 1 mld. euro? "Se incearca actualizarea regulilor de functionare"

15.01.2025, 09:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Primul contract de vanzare a gazului din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagra, semnat intre OMV Petrom si Uniper (Germania), este si in acest moment o informatie pe surse ¬ Dar accesul la informatii pare limitat inclusiv pentru membrii din consiliul de supraveghere in contextul in care doar contractele de petrol si gaze cu o valoare de peste 1 miliard de euro trebuie notificate catre acestia ¬ Care mai este rolul acestui consiliu daca el nu afla decat de vanzarile care trec de pragul de 1 mld. euro? OMV Petrom are 6,5 mld euro afaceri pe an si sunt foarte rare contractele de peste 1 mld euro ¬ Pentru contractul OMV Petrom-Uniper, estimarea ZF de valoare este de 750 milioane de euro ¬ In toata istoria capitalista a Romaniei, doar opt tranzactii au trecut de pragul de 1 mld. euro, cea mai importanta fiind si acum privatizarea BCR. "Consiliul de supraveghere este format din noua membri numiti de Adunarea Generala a Actionarilor pentru un mandat de patru ani incepand cu aprilie 2021. Consiliul de supraveghere numeste directoratul si supravegheaza activitatea acestuia", se arata in descrierea de pe site-ul OMV Petrom. Presedintele CS este Aflred Stern, CEO al OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom. Practic, directoratul este responsabil de derularea activitatilor companiei, este cel care reprezinta si conduce compania, in timp ce consiliul de supraveghere este cel care supervizeaza activitatea directoratului. Dar in contextul in care doar tranzactiile cu petrol si gaze care trec de 1 mld. euro sunt notificate de directorat catre consiliu, care mai este rolul consiliului? "Se incearca actualizarea regulilor de functionare, actul constitutiv, regulile privind functionarea directoratului si a consiliului de supraveghere", spun surse din piata. Ministerul Energiei, in calitatea sa de actionar minoritar in cadrul OMV Petrom, este reprezentat in consiliul de supraveghere al companiei de Sorin-Dumitru Elisei. Alaturi de el, din consiliu mai fac parte Razvan-Eugen Nicolescu si Marius Stefan, cofondator si CEO al Autonom, cea mai mare companie de mobilitate din Romania. Niciunul nu a fost informat de semnarea primului contract de vanzare a gazului din Neptun Deep, realizat intre OMV Petrom si Uniper (Germania) si anuntat pe surse saptamana trecuta de agentia Reuters.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare