×

Companii

Cat castiga casierii si lucratorii comerciali din hipermarketuri si supermarketuri? Majoritatea...

Cat castiga casierii si lucratorii comerciali din hipermarketuri si supermarketuri? Majoritatea retailerilor straini tin secrete salariile pe care le acorda angajatilor, desi tot mai multe firme mari se indreapta catre transparentizarea castigurilor

03.04.2024, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Parlamentul European a adoptat o directiva care prevede transparentizarea salariului, astfel ca angajatii vor avea dreptul la informatii despre salariile pentru categoria lor de activitate profesionala ¬ Noua legislatie, care urmeaza sa intre in vigoare in 2026, va cere companiilor din Uniunea Europeana sa divulge angajatilor informatii utile pentru a compara salariile si a expune eventuale diferente de remunerare intre femei si barbati. Majoritarea actorilor din comertul modern local tin in continuare secrete salariile pe care le acorda casierilor si lucratorilor comerciali, iar asta in contextul in care tot mai multe companii si institutii vorbesc despre importanta si necesitatea transparentizarii castigurilor. Marii retailerii sunt unii dintre cei mai mari angajatori din economie, fiecare dintre cele noua retele avand pe statele de plata mii sau chiar zeci de mii de salariati. Cei mai multi dintre acestia lucreaza pe pozitii de casieri sau lucratori comerciali, posturi care, istoric, sunt cunoscute a fi printre cele mai prost platite din economie, alaturi de cele din productia de imbracaminte si incaltaminte si de cele din HoReCa. Subiectul salariului a fost multa vreme unul tabu in comertul alimentar modern, o piata care angajeaza aproximativ 100.000 de oameni, iar asta pentru ca lucratorii comerciali si casierii erau in buna parte platiti cu minimul pe economie. In ultimii ani insa, pe fondul unei piete a muncii tot mai competitive, unii retaileri au inceput sa faca publice aceste valori. Si nu doar atat, ci anunta anual cresterile oferite si orice alte beneficii suplimentare. Cei mai multi insa, nu fac asta. Ba chiar, in continuare, unii angajati din comertul modern sunt platiti cu salariul minim pe economie, adica mai putin de 2.100 de lei net pe luna.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare