×

Zf 24

Cine este Tony Jolie, actorul si regizorul in varsta de 42 de ani care este directorul artistic al...

Cine este Tony Jolie, actorul si regizorul in varsta de 42 de ani care este directorul artistic al Starmania si care a fost numit artizanul spectacolului de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris: "Marea mea ambitie este sa creez un spectacol in care toata lumea sa se simta integrata si reprezentata"

26.07.2024, 14:03 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Intr-o camera de hotel luxoasa, situata la etajul 16, cu vedere directa catre inima capitalei Frantei, Thomas Jolly se pregateste pentru marele spectacol care va inaugura Jocurile Olimpice Paris 2024, raporteaza The Star.

"Am fost coplesit cand am primit aceasta responsabilitate. Marea mea ambitie este sa creez un spectacol in care toata lumea sa se simta integrata si reprezentata", recunoaste Jolly, actorul si regizorul care a fost desemnat in urma cu doi ani sa se ocupe de conducerea artistica a ceremoniilor de deschidere si de inchidere a Jocurilor Olimpice din 2024.

Mai mult de un miliard de oameni sunt asteptati sa urmareasca ceremonia de deschidere din 26 iulie.

In pofida responsabilitatii uriase, Jolly, in varsta de 42 de ani, are un istoric artistic care cuprinde o serie de proiecte foarte ambitioase desfasurate in Franta, producand o tetralogie shakespeariana de 24 de ore in 2022 si reinviind musicalul Starmania.

Artistul a castigat trei premii Moliere, cel mai prestigios premiu de teatru din Franta.

In cadrul Jocurilor Olimpice, el este insarcinat sa impartaseasca frumusetile culturale ale Frantei cu restul lumii intr-o parada care se asteapta sa dureze aproximativ patru ore.

"Franta reprezinta o poveste care nu va inceta niciodata sa fie construita, deconstruita si reconstruita. Este vie si asa va ramane!", a explicat cu pasiune Jolly intr-un interviu recent.

Acest dinamism, crede el, alimenteaza reputatia tarii pentru proteste si greve - manifestari ale reexaminarii constante de catre poporul francez a identitatii si valorilor sale.

Potrivit Supersport.com, spectacolul a fost impartit in 12 sectiuni diferite, cu aproximativ 3.000 de dansatori, cantareti si artisti care isi vor desfasura activitatea pe ambele maluri ale Senei.

Un omagiu adus catedralei Notre-Dame, monument istoric aflat in curs de renovare dupa un incendiu devastator in 2019, va reprezenta o parte esentiala a spectacolui.

Lady Gaga si Celine Dion au fost vazute in Paris, jurnalistii fiind de parere ca celebrele artiste vor lua, de asemenea, parte in cadrul ceremoniei.

In cadrul evenimentului vor participa aproximativ 300.000 de persoane, organizatorii avand intentia de a sarbatori incluziunea si diversitatea. Planul initial a fost de a organiza o ceremonie 100% libera, cu milioane de persoane care sa urmareasca parada de pe malurile raului. Aceste ambitii au fost diminuate de guvernul francez, care s-a temut de securitatea spectatorilor, avand in vedere atentatele teroriste care au avut loc in ultimii 10 ani in Paris.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare