×

Companii

Consumatorul german gaseste oua de la micii producatori la orice supermarket Rewe. In Romania,...

Consumatorul german gaseste oua de la micii producatori la orice supermarket Rewe. In Romania, produsele din gospodariile taranilor nu au loc la raft, stau la vanzare la marginea satului sau in piete

26.07.2024, 16:20 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ "In Germania, unde am stat cativa ani si unde merg in fiecare luna, ouale sunt expuse in cofraje de 20-30 de oua si clientii pot sa aleaga cate vor si sa le ia in caserole sau intr-o punga. In Vest nu sunt pretentii ridicate ca la noi, nici la ambalaje, nici la pastrarea oualor la frigider". In Germania, in reteaua Rewe, care detine pe plan local Penny, consumatorii gasesc oua de la micii producatori din zona si pot cumpara cate doresc, la bucata, model care mentine pretul mic al oului, dar si diversitatea de produse. In Romania, retailerii au o oferta restransa de raft si vand oua de la branduri mari, in ambalaje de minimum patru oua. "De mai bine de doi ani, din ce am observat eu, politica retailerilor din Romania este de a restrange sortimentatia, ca sa aiba mai putine pierderi, si n-au un interes sa ia 30 de caserole de oua de la mine o data pe saptamana, cand un mare producator le vinde paleti intregi de oua. Pentru noi raman vanzarile de la producator direct la client", spune Alex Moraru, fondatorul brandului Baiatul cu Oua. El a mentionat ca acest model de vanzare i se potriveste si n-a batut la usa retailerilor, dar, in schimb, crede ca ei ar trebui sa vina catre micii producatori, sa le arate deschiderea. In plus, Baiatul cu Oua livreaza produsele in maximum trei zile de cand a ouat gaina, pe cand cele din supermarket au o valabilitate de 28 de zile si pot fi vandute oricand pana la expirarea termenului, astfel ca daca ar fi achizitionate de la distante mai mici ar putea ajunge mai repede in supermarket si la clienti. Apoi, directia UE este Farm to Fork, care sustine fermele de familie si vanzarea pana la 50 de kilometri distanta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare