×

Accesează
contul existent

Companii

Cum arata harta concedierilor colective pe final de 2024: cel putin 3.000 de salariati din tara au...

Cum arata harta concedierilor colective pe final de 2024: cel putin 3.000 de salariati din tara au ramas fara job in ultimele trei luni din acest an. Din ce domenii si judete sunt cei mai multi?

23.12.2024, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Cel putin 3.180 de salariati din diverse industrii si-au pierdut locul de munca in urma deciziilor de concedieri colective luate de catre angajatori in ultimele trei luni ale anului 2024, arata o analiza a ZF pe baza datelor centralizate de Inspectoratele Teritoriale de Munca (ITM) din 17 judete ale tarii care au raspuns la solicitarile ZF. ¬ Nu toate ITM-urile judetene ofera date privind numele companiilor, dar indica numarul de angajati afectati si sectoarele de unde vin concedierile colective. Finalul de an aduce un nou val de concedieri colective la nivelul mai multor judete din tara. In ultimele trei luni din acest an, cel putin 3.180 de salariati din 17 judete din Romania au ramas fara job, ca urmare a deciziilor angajatorilor lor de a efectua concedieri colective, arata datele transmise catre ZF de Inspectoratul Teritorial de Munca aferent fiecarui judet. Domeniile in care s-au facut cele mai multe concedieri colective in perioada octombrie-decembrie 2024, arata aceleasi date, sunt productia si constructiile. Cel putin 300 de angajati care lucrau in aceste doua domenii, potrivit calculelor ZF facute pe baza datelor transmise de ITM-urile judetene, au fost concediati. Din datele transmise de ITM-uri reiese, de asemenea, ca o buna parte dintre acesti fosti angajati in productie, cel putin 160, lucrau, mai exact, in productia de imbracaminte, incaltaminte sau textile. Productia de textile si imbracaminte era unul dintre cele mai importante sectoare pentru economie si exporturi in perioada anilor '90 si pana in 2008. In urma cu 15 ani, in aceste industrii lucrau mai bine de 300.000 de de salariati, in timp ce astazi mai sunt de aproape trei ori mai putini.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare