×

Companii

Decizie soc pentru productia locala: elvetienii de la Clariant inchid fabrica de 140 mil. euro din...

Decizie soc pentru productia locala: elvetienii de la Clariant inchid fabrica de 140 mil. euro din Romania dupa doar un an de activitate

07.12.2023, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Investitia Clariant a fost de 140 mil. euro in Romania, dintre care 40 mil. euro au venit din fonduri europene ¬ In aprilie 2018 Clariant a cumparat terenul din Podari, iar in iunie 2022 a inceput productia ¬ La doar un an si jumatate de la inceputul productiei efective, elvetienii decid, surprinzator, sa inchida fabrica din Romania ¬ Este o decizie fara precedent in industria producatoare romaneasca ¬ In total, 120 de angajati vor fi afectati de masura inchiderii fabricii ¬ Ce ipoteze sunt pe masa? Elvetienii de la Clariant inchid fabrica de la Podari, Dolj unde produceau bioetanol, un combustibil folosit in industria auto. Aceasta a fost stirea care a produs o unda de soc in industria producatoare romaneasca, fiind vorba de o fabrica noua, deschisa in iunie 2022, cu doar un an si jumatate inainte ca actionarii sa decida brusc inchiderea. Decizia este cu atat mai surprinzatoare cu cat nimeni din piata locala sau din randul autoritatilor din zona nu stia ca fabrica are probleme. De-a lungul timpului scurt de functionare a unitatii de productie din sudul Romaniei, au existat mai multe indicii care aratau ca lucrurile nu au directia dorita de investitorii elvetieni. Cel mai important a fost chiar acum un an, la mijlocul lunii decembrie 2022, cand grupul elvetian Clariant isi informa actionarii ca va face o depreciere de 240 de milioane de euro, in contul fabricii din Podari, Romania. Dragos Gavrilut, country manager al Clariant Romania, declara in mai 2022 la ZF Live: La o investitie de acest tip apar tot felul de provocari, dar am reusit sa le depasim. Proiectul de la Podari este unul dintre cele mai importante, care va crea acest produs sustenabil. Raluca Elena Cercelaru, director HR al Clariant Romania, spunea in iunie 2023, la conferinta ZF Reindustrializarea Romaniei: Industria in care activam este o industrie noua, era clar ca nu vom gasi oameni care sa cunoasca aceasta industrie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare