×

Business Hi-Tech

Doru Ristea, director general, Lenovo Romania: Piata locala de PC-uri a scazut in 2023 la circa...

Doru Ristea, director general, Lenovo Romania: Piata locala de PC-uri a scazut in 2023 la circa 920.000 de unitati, dar anul acesta are toate sansele sa atinga pragul de un milion de unitati. Gigantul chinez Lenovo a avut o cota de 25,12% pe piata de PC-uri in Romania anul trecut, in crestere fata de 23,85% in 2022

25.07.2024, 11:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vanzarile de PC-uri de pe piata locala s-au situat anul trecut la circa 920.000 de unitati, in scadere fata de 2022, cand s-au vandut in total 980.000 de unitati, potrivit datelor companiei de analiza IDC, in conditiile in care contextul economic si politic a fost incert, dar si pentru ca multe dintre proiectele de digitalizare prin fondurile PNRR nu s-au realizat. Pentru anul curent insa, premisele sunt de crestere, piata de PC-uri urmand sa ajunga din nou la pragul record de un milion de unitati inregistrat in perioada pandemiei. "Daca ne uitam la anul 2023 fata de anul 2022, practic a fost o usoara scadere pe toate segmentele de pe piata de PC-uri. Si cand ma refer la segmente, ma refer la consumer, IMM-uri si zona de enterprise si sector public. Datele arata o scadere mai mare pe segmentul consumer si pe segmentul enterprise, in ciuda faptului ca aici asteptarile erau cele mai mari. In 2022, spre sfarsit, estimarile erau optimiste pe enterprise si sector public pentru ca se asteptau multe proiecte prin PNRR care nu au mai fost facute. Pe segmentul IMM-urilor scaderea a fost mai mica, de circa 5.000 de unitati, deci firmele mici si medii au fost relativ stabile, au ramas pe acelasi nivel de achizitii", a declarat pentru ZF Doru Ristea, directorul general al Lenovo Romania. Gigantul chinez este liderul pietei de PC-uri la nivel global, dar si local, unde a avut o cota de piata de 25,12% in 2023, potrivit datelor IDC pentru Romania. Principalii sai competitori sunt companii precum Apple, Dell, HP si Asus. Doru Ristea a explicat ca piata locala de PC-uri s-a contractat anul trecut atat pe fondul mediului economic incert, inflatiei mari, restructurarilor de personal si situatiei geopolitice, cat si a faptului ca multe companii au facut foarte multe achizitii de echipamente in perioada pandemiei 2020-2021, deci aveau echipamente destul de noi.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare