×

Accesează
contul existent

Burse

Dupa ce bursele asiatice au deschis in scadere, acum e randul burselor din Europa sa marcheze...

Dupa ce bursele asiatice au deschis in scadere, acum e randul burselor din Europa sa marcheze pierderi majore, dupa ce Trump a revenit in forta, lovind importurile din China cu taxe vamale de 104%. Pe de alta parte, chinezii spun ca nu vor da inapoi

09.04.2025, 10:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Actiunile europene au deschis in scadere miercuri, pietele avand dificultati in a mentine impulsul pozitiv din sesiunea anterioara, in contextul in care tarifele specifice pe tari impuse de SUA au inceput sa intre in vigoare, scrie FT.

Indicele pan-european Stoxx 600 a scazut cu 2,55% la scurt timp dupa deschiderea bursei, toate sectoarele si marile burse aflandu-se ferm in teritoriu negativ. Indicii regionali pentru sectorul bancar, minier si al petrolului si gazelor au condus pierderile, cu scaderi de 3%, 3,9% si respectiv 3,6%.

Dintre marile burse europene, indicele francez CAC 40 s-a prabusit cu 2,6%, indicele german DAX a scazut cu 2,1% in tranzactiile de dimineata, iar FTSE 100 al Marii Britanii a pierdut 2%.

La Bucuresti, indicele BET e in scadere cu 1,86% la ora transmiterii acestei stiri.

Pietele europene inchisesera pe verde marti, punand capat unei serii de patru zile consecutive de pierderi. Redresarea a fost impulsionata de cresterile inregistrate pe bursele din zona Asia-Pacific, care au dat startul unei reveniri globale a actiunilor, la care s-au alaturat initial si pietele din SUA, inainte ca acestea sa revina pe scadere.

Ingrijorarile legate de efectele tarifelor impuse de presedintele american Donald Trump, precum si de masurile de retorsiune din partea partenerilor comerciali ai SUA, au afectat pietele, pe masura ce au crescut temerile privind noi taxe si incertitudinea a continuat sa planeze.

Principalii indici bursieri s-au depreciat miercuri in Asia, dupa intrarea in vigoare a tarifelor exagerate de 104% impuse de presedintele Donald Trump Chinei, in timp ce o scadere salbatica a titlurilor de trezorerie a provocat temeri ca fondurile straine fug de activele americane.

Dolarul american a scazut in raport cu monedele de refugiu, dar yuanul onshore a ramas putin peste cel mai scazut nivel de la sfarsitul anului 2007, Beijingul permitand deprecierea in continuare a monedei pe fondul escaladarii puternice a razboiului comercial cu SUA.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare