×

Profesii

Genesis Property: 8 din 10 angajati spun ca relatia cu managerii conteaza in decizia de a lucra mai...

Genesis Property: 8 din 10 angajati spun ca relatia cu managerii conteaza in decizia de a lucra mai des de la birou

27.06.2024, 11:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Peste 84% dintre angajatii Gen Z spun ca evolutia in cariera este mai rapida pentru cei care lucreaza mai mult de la birou, comparativ cu cei care lucreaza de acasa, in timp ce aproape 82% dintre angajatii de toate varstele considera relatia cu managerii importanta sau foarte importanta atunci cand iau decizia de a lucra mai multe zile de la birou, arata un sondaj realizat de Genesis Property in randul a 1.247 de respondenti la nivel national.

"Tot mai multi angajati inteleg acum ca biroul este esential pentru dezvoltarea lor, atat profesionala, cat si personala. Comunicarea directa cu echipa le permite sa invete mai rapid, sa acumuleze experienta si sa avanseze in cariera", spune Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Potrivit sondajului, aproape 60% dintre angajatii Gen Z au asteptarea ca managerii sa sustina in mod eficient atat dezvoltarea profesionala, cat si personala a oamenilor din echipa. Un procent similar se regaseste si la cei care vor sa lucreze cel putin 3 zile de la birou in acest an.

In perioada in care au lucrat integral sau majoritar de acasa, aproape jumatate dintre angajatii Gen Z spun ca au pierdut conexiunea cu echipa, mai mult de o treime au simtit lipsa socializarii cu colegii si managerii, iar peste un sfert sustin ca evolutia lor profesionala a fost incetinita de acest mod de lucru. Aproape 64% considera ca este nevoie de cel putin 3 zile de lucru la birou pe saptamana pentru a stabili o relatie buna cu colegii si cu managerii.

Daca si-ar schimba jobul, mai mult de 50% dintre respondenti si-ar dori o echipa unita, care colaboreaza in activitatea de zi cu zi, iar peste 47% ar vrea un mod de lucru flexibil si autonomie in activitatea lor. Referitor la motivul pentru care si-ar schimba jobul in 2024, peste 40% dintre angajatii Gen Z ar dori un sistem de lucru hibrid, iar aproape 22% si-ar dori o echipa mai unita, ai carei membri stiu sa colaboreze mai bine unii cu ceilalti.

Sondajul Genesis Property a fost desfasurat in martie 2024, la nivel national, prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.247 utilizatori de internet din Romania. Circa 48% dintre participanti sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare