×

Companii

Grupul britanic London & Cambridge Properties se uita la portofoliul Mitiska din Romania....

Grupul britanic London & Cambridge Properties se uita la portofoliul Mitiska din Romania. Tranzactia cu cele 25 de parcuri de retail se poate apropia de 300 mil. euro

19.09.2023, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Grupul imobiliar M Core, prin London & Cambridge Properties, ar putea cumpara cele 25 de parcuri de retail gestionate de Mitiska REIM in Romania ¬ Parcurile sunt detinute de doua fonduri de investitii consiliate de Mitiska - FRI si FRI2. Grupul M Core, format din London & Cambridge Properties, Evolve Estates, Sheet Anchor si Proudreed, care detine 1.233 de proprietati in valoare de aproape 5 miliarde de lire sterline, ia in calcul achizitia celor 25 de parcuri de retail gestionate de Mitiska REIM in Romania, potrivit unor date din piata imobiliara. In cazul in care aceasta tranzactie va fi parafata, valoarea portofoliului poate ajunge spre 300 mil. euro. Proiectele de retail sunt printre cele mai cautate proprietati pentru investitii datorita randamentului investitional de 6,75%, insa putine s-au tranzactionat, proprietarii acestora dorind sa le pastreze in portofoliu. Efectiv cele 25 de parcuri de retail sunt detinute de doua fonduri de investitii - FRI si FRI2, acestea fiind responsabile de centre comerciale, iar alte doua fonduri de sub umbrela Mitiska - Merep si Merep3 - sunt responsabile de industrial. Parcurile de retail au ca principala ancora de retail Kaufland sau Lidl si au in total 134.000 mp suprafata inchiriabila si peste 150.000 de vizitatori pe zi. Cea mai recenta inaugurare a fost investitia din Giurgiu, unde Lidl este ancora de food. Tomas Cifra, directorul Mitiska pentru Romania, declara odata cu inaugurarea investitiei din Giurgiu faptul ca Romania ramane o oportunitate pentru parcuri moderne de retail, iar proiectele noi sunt atractive atat pentru oamenii din zona, cat si pentru marcile prezente acolo. Alte proiecte Mitiska sunt in orase precum Bucuresti, Braila, Bacau, Mioveni, Iasi, Targu-Mures, Campina si altele, in general prezente in locuri ocolite de marii investiori.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare