×

Business Hi-Tech

Grupul elvetian Cicor, care are o fabrica de componente electronice in Arad, a cumparat Evolution...

Grupul elvetian Cicor, care are o fabrica de componente electronice in Arad, a cumparat Evolution Medtec SRL, un furnizor de servicii de inginerie pentru industria medicala. Fondatorul Dan Negrea a mai vandut in 2014 Medtec, dar a rascumparat actiunile in 2018

01.03.2024, 21:21 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Grupul elvetian Cicor, care detine la Arad fabrica de componente electronice Systronics, a achizitionat compania Evolution Medtec SRL, un furnizor de servicii de inginerie pentru industria medicala, care are birouri si in Germania, Franta si Elvetia, si a fost fondata in 2004 de Dan Negrea, un antreprenor de origini romane care are cetatenie austriaca si locuieste in Elvetia.

"Cicor Group a achizitionat 100% din actiunile companiei romanesti de inginerie Evolution Medtec Srl si isi extinde in continuare capacitatile de inginerie in sectorul tehnologiei medicale. Evolution Medtec este un furnizor de servicii complete de inginerie, cu un accent deosebit pe aplicatiile medicale si paramedicale. Compania activeaza de 20 de ani in domeniul dezvoltarii si prototiparii de aplicatii medtech si are in prezent 25 de angajati in Bucuresti, Romania. Sediul inregistrat la FDA (US Food and Drug Administration) este certificat ISO 13485. In ultimul an fiscal, Evolution Medtec a generat vanzari de cateva milioane de euro co marja a profitului operational comparabila cu cea a grupului Cicor. Clientii de lunga durata ai Evolution Medtec sunt companii industriale si de dispozitive medicale de dimensiuni medii si mari din Europa, Marea Britanie si SUA", conform anuntului.

Evolution Medtec SRL a fost infiintata in anul 2004 de Dan Martian Negrea, un antreprenor nascut in Bucuresti, care are cetatenie austriaca si domiciliul in Elvetia, conform datelor de la Registrul Comertului. In 2014 compania a fost achizitionata de compania elvetiana Exceet. Patru ani mai tarziu, Dan Negrea si-a cumparat inapoi compania, coform datelor de la Registrul Comertului.

In 2019, echipa de management a primit actiuni in cadrul companiei. Mai exact este vorba de Ana Negrea - 9,86%, Cristian Anton - 9,86% si Andrei Sebastian Jacota - 9,86%. In 2022, Ana Negrea s-a retras din companie si a cedat actiunile catre Cristian Anton. Dupa aceasta operatiune, structura actionariatului era urmatoarea: compania Advnced Acoustic Applications SARL (Dan Negrea) - 75,35%, Cristian Anton - 14,79% si Andrei Sebastian Jacota - 9,86%.

In 2022 Evolution Medtec a raportat o pierdere de 0,22 mil. lei, la afaceri de 7,9 mil. lei, in crestere cu 32%. Numarul mediu de angajati a fost de 19 persoane, egal cu cel din anul anterior, conform datelor de la Finante. Compania Systronics din Arad a raportat in 2022 afaceri de 435 mil. lei, in crestere cu 32% si un profit net de 18,8 mil. lei, mai mare cu 19%. Numarul mediu de angajati a fost de 612 persoane, fata de 586 in anul precedent.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare