×

Business Hi-Tech

Programul de preaccelerare pentru start-up-uri tehnice Innovation Labs lanseaza a 12-a editie a...

Programul de preaccelerare pentru start-up-uri tehnice Innovation Labs lanseaza a 12-a editie a programului, in care va oferi si un premiu de 500.000 de euro, in urma unui parteneriat cu Early Gamne Ventures

29.02.2024, 22:11 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Programul de pre-accelerare destinat startup-urilor tehnice si pasionatilor de tehnologie, Innovation Labs, a deschis inscrierile pentru editia 2024 a programului. In urma voturilor obtinute prin participarea la unul din cele 4 Hackathoane vor fi decise echipele care vor fi parte din programul de mentorat de aproape 3 luni, in perioada martie - mai 2024.

Innovation Labs are o curricula / programa adaptata pentru cerintele startup-urilor aflate la inceput de drum, care va fi testata in Bucuresti, iar la finalul programului, una dintre echipele participante va avea posibilitatea primirii unei investitii de 500.000 de euro din partea Early Game Ventures, partener strategic al Innovation Labs. Hackathoanele Innovation Labs sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfasoara fizic si in cadrul carora echipe de studenti si absolventi, precum si tineri profesionisti, isi prezinta solutiile constand in produse tehnice care adreseaza o problema reala. Anul acesta Innovation Labs pune la dispozitia echipelor si idei de business deja validate - Open Challenges - dezvoltate alaturi de partenerii programului, ce pot fi adoptate ca atare, extinse sau complet transformate, si cu care echipele se pot inscrie in program.

La Hackathoane se pot inscrie atat echipe deja formate, constand din maxim 5 membri, cat si participanti individuali, care se pot alatura unei echipe. Ulterior Hackathon-ului, echipele calificate in program vor participa in format fizic la evenimentele din centrul in care s-au inscris. In 2024, in afara de Bucuresti, Hackathoanele si programul se vor desfasura si in Cluj, Iasi si Timisoara la datele si locatiile mentionate mai jos:

¬ Hackathon-ul din Bucuresti, la care participa echipe din Bucuresti, Brasov, Constanta si Sibiu, va fi organizat pe 9 si 10 martie 2024 la Biblioteca Centrala a Universitatii Nationale de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti. Inregistrarile sunt deschise pana pe 5 martie

¬ Hackathon-ul din Cluj-Napoca, pentru echipe din Cluj-Napoca, organizat pe 23 si 24 martie 2024. Inscrierile se pot face pana pe 18 martie

¬ Hackathon-ul din Iasi, pentru echipe din Iasi si echipe invitate din Suceava, organizat pe 23 si 24 martie 2024 la Palatul Braunstein. Inregistrarile sunt deschise pana pe 17 martie

¬ Hackathon-ul din Timisoara, pentru echipe din Timisoara si echipe invitate din Oradea, va avea loc pe 23 si 24 martie 2024 la Haufe Group Romania. Inregistrarile pentru participare se pot face pana pe 21 martie

Echipele participante la Innovation Labs 2024 se pot incadra in una din urmatoarele 3 categorii:

- echipe formate exclusiv din studenti - categorie sustinuta de partenerul strategic al programului - Romanian-American Foundation. Toti membrii echipei trebuie sa fie studenti activi in cadrul unei universitati din Romania, fie la nivel de licenta sau masterat, avand varsta sub 27 de ani. De asemenea, o astfel de echipa poate include un singur doctorand cu varsta sub 30 de ani.

- echipe spin-off din mediul universitar - categorie sustinuta de catre Orange Romania si UEFISCDI. Acestea sunt echipe cu o idee de cercetare dovedita (doctorat, postdoctorat) care vor fi sustinute prin participarea la Innovation Labs in procesul de identificare a potentialelor piete de vanzare. Cel putin jumatate dintre membrii echipei trebuie sa fie cercetatori intr-o universitate sau o institutie de cercetare din Romania.

- echipe mixte formate din studenti si antreprenori/ absolventi de invatamant superior cu experienta, ce vor parcurge impreuna un program de descoperire antreprenoriala. Acest tip de echipa trebuie sa includa cel putin un student (respectiv un student activ la licenta/masterat intr-o universitate din Romania, cu varsta sub 27 de ani).

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 si Sustainability.

Cele mai promitatoare produse vor fi prezentate in cadrul Startup Fair si pe scena finalei Demo Day, pe 30 mai, unde vor fi stabiliti si castigatorii editiei.

Anul acesta, Innovation Labs a anuntat inceputul parteneriatului strategic, pe termen lung, cu fondul de investitii Early Game Ventures. Investitia pe care fondul si-a propus sa o realizeze, intr-un start-up din cohorta 2024 a programului, se ridica la nivelul a 500.000 Euro, iar valoarea investitiilor este anticipata sa creasca in viitoarele editii. Reprezentantii fondului de investitii s-au implicat si in recrutarea participantilor la program, alaturi de organizatorii locali ai Innovation Labs, prin intermediul unor serii de evenimente conexe desfasurate in centrele nationale ale programului.

In editia din 2024, sesiunile nationale de Tech Talk-uri vor fi inlocuite de Innovation Labs Unplugged Sessions, o serie de discutii captivante, desfasurate informal, la o cafea, despre aspecte relevante pentru domeniul startup-urilor din Romania. De asemenea, organizatorii planuiesc ca, dupa editia din acest an, sa permita, in premiera, accesul in regim open source la o serie de resurse digitale ale programului de care va beneficia intregul ecosistem.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare