×

Accesează
contul existent

Eveniment

#SHARPclassics 2024 - concertele in care artistii renunta la frac

#SHARPclassics 2024 - concertele in care artistii renunta la frac

18.09.2024, 22:56 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

#SHARPclassics este seria spectacolelor ce imbina muzica clasica, jazz-ul si sunetele electronice, intr-un mix captivant de traditie si inovatie. Evenimentele vor avea loc intre 23 si 28 septembrie in spatii neconventionale din Bucuresti, precum Combinatul Fondului Plastic, Amfiteatrul TNB, Teatrul Recul si Deschis Gastrobar.

Sub initiativa pianistului Daniel Ciobanu, nu mai putin de 22 de artisti romani si internationali vor oferi publicului o serie de concerte care transforma spatiile urbane in scene vibrante. De la reinterpretarile indraznete ale muzicii lui Beethoven, la combinatii inedite de jazz mediteranean si folclor romanesc, #SHARPclassics promite o experienta sonora unica. Mai mult, pe langa socializarea deja caracteristica, fiecare concert va fi urmat de un performance conceput special pentru fiecare spatiu si tematica in parte.

PROGRAM:

JazzMosphere . 23 septembrie, Combinatul Fondului Plastic : Protagonistul serii, pianistul Guy Mintus, lasa jazzul mediteranean sa-si deschida corzile salbatice intr-o imbratisare palpitanta cu muzica clasica si isi dezleaga nodurile in hora cu folclorul romanesc.

Artisti: Guy Mintus - pian si voce, Jonathan Rosen - tobe si Oren Hardy - contrabas. Invitati: Corina Sirghi - voce, Andrei Maxim - caval si alte instrumente traditionale, Bogdan Ciobanu - djembe.

?????????????? . ???? ????????????????????, ?????????????? ??????????????????: Doua legende ale muzicii clasice experimentale sunt gata sa ofere publicului o experienta sonora intensa si personala, pornind de la muzica clasica si "derapand" spectaculos in jazz si improvizatii libere pe moment. Seara se incheie pe terasa Gastrobar cu un mix eclectic ce include R&B, Neo-Soul, Jazz si Hip-Hop, curatoriat de Andrei Maxim.

Artisti: Petras Geniusas - pian, Liudas Mockunas - saxofon, Andrei Maxim - hybrid DJ set

???????????????? . ???? ????????????????????, ?????????????? ??????????: Protagonistul serii este talentatul pianist de muzica clasica Giorgi Gigashvili, care aduce in Bucuresti un proiect de muzica electronica extrem de intim numit "Tsduneba" (tentatie), ce imbina traditiile georgiene cu inflexiuni de jazz si muzica electronica. Cei trei artisti georgieni vor oferi ascultatorilor o calatorie personala ce exploreaza noi orizonturi ale creativitatii si expresiei artistice.

Artisti: Giorgi Gigashvili - pian, Nini Nutsubidze - voce si Nikala Zubiashvili - sintetizator.

???????????????? . ???? ????????????????????, ?????????????????????? ??????: Un spectacolul ca un cocktail exploziv de arte, ce imbina muzica cu dansul si teatrul. Sapte interpreti de dans contemporan vor fi acompaniati de pianistul Daniel Ciobanu, care aduce in prim plan lucrari cunoscute din repertoriul clasic pentru pian, alaturi de compozitii originale, intr-un concept inspirat de cercurile infernului din poemul lui Dante Aligheri.

Artisti: Daniel Ciobanu, acompaniat de interpretii de dans contemporan Andreea Valean, Sergiu Dita, George Plesca, Sofia Sitaru, Teodora Tudose, Daniel Stanciucu si Anca Stoica.

?????????????? . ???? ????????????????????, ???????????????????? ???????????????? ??????????????: Vertigo este locul unde arta devine o experienta multisenzoriala, care schimba perspectiva asupra recitalului clasic de pian. Protagonistul serii, cunoscut ca un veritabil "enfant terrible" al scenelor internationale, pregateste un sejur muzical deliric, pornind de la "Tablourile intr-o expozitie" compuse de Modest Mussorgsky.

Artist: Daniel Ciobanu.

"#SHARPclassics, concertele unde <> inseamna mai mult decat o schimbare de garderoba - este un manifest subtil al unei generatii care refuza sa ramana incorsetata de conventiile vechi. Daca inainte gaseam muzica clasica doar la Filarmonica, imbracati in tinuta de gala, scaune tapitate si o atmosfera solemna, acum o putem trai in spatii intime, neconventionale, fara rigiditatea de altadata. Ceea ce ne dorim prin aceste spectacole sunt experiente autentice care rezoneaza cu lumea de azi, unde muzica culta devine un fenomen viu si actual, nu o relicva", spune Daniel Ciobanu, initiatorul #SHARPclassics

Bilete pot fi achizitionate online si sunt disponibile atat pentru fiecare concert in parte, cat si pentru accesul general la toate cele patru spectacole: https://www.bilet.ro/evenimente?categorie=SHARPclassics

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare