×

Zf 24

Simtel Team, companie romaneasca de inginerie si tehnologie, a cumparat un parc fotovoltaic in...

Simtel Team, companie romaneasca de inginerie si tehnologie, a cumparat un parc fotovoltaic in Salonta, judetul Bihor, ajungand la un portofoliu de sase astfel de proiecte de energie

04.03.2024, 10:36 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Simtel Team (BVB: SMTL), companie romaneasca de inginerie si tehnologie listata pe piata AeRO a BVB, a cumparat Oasis Green Energy 3, companie de proiect care dezvolta un parc fotovoltaic in Salonta, judetul Bihor, ajungand la un portofoliu de sase astfel de parcuri.

"Preluarea companiei de proiect din Salonta face parte din strategia Simtel de dezvoltare pe termen lung a propriului portofoliu de parcuri fotovoltaice in vederea producerii si vanzarii de energie electrica. Aceasta investitie nu doar ca extinde capacitatea noastra de productie si diversifica portofoliul nostru energetic, dar reflecta si viziunea noastra de a juca un rol cheie in tranzitia Romaniei catre o economie verde. Vom continua procesul de identificare a unor astfel de oportunitati si proiecte pe care sa le aducem in portofoliul nostru, obiectivul principal fiind de a diversifica sursele de venituri ale grupului, precum si de a oferi un flux de numerar stabil", a declarat Mihai Tudor, CEO si membru executiv al Consiliului de Administratie al Simtel Team, firma fondata in 2010 de trei antreprenori romani , Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc si Radu Vilau.

Prin intermediul tranzactiei, Simtel va prelua un proiect gata de implementare (ready to build) cu o capacitate instalata planificata de 5,35 MWp DC (putere maxima la nivelul panourilor). Proiectul se intinde pe o suprafata de aproximativ 70.000 mp si detine toate autorizatiile necesare pentru a demara deja implementarea acestuia. O parte din lucrarile necesare, precum cele de racordare la reteaua nationala de energie, sunt deja finalizate.

Simtel estimeaza ca proiectul va fi finalizat integral in urmatoarele sase luni.

Parcul de la Salonta va genera anual aproximativ 6,5 GWh si va reduce emisiile de dioxid de carbon in atmosfera cu aproximativ 4.000 de tone pe an. Tranzactia a fost finantata din surse proprii.

Simtel detine sase astfel de parcuri, aflate in diverse stadii de implementare, in Plesoiu, unde a fost finalizata prima faza a proiectului in august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia si Salonta. La momentul finalizarii lucrarilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalata totala de aproximativ 75 MWp DC si vor genera anual o productie de circa 100 GWh.

Simtel Team a inregistrat in 2023 la nivel consolidat o cifra de afaceri de 295,6 milioane de lei, in crestere cu 112%, si un profit net de 27,4 milioane de lei, cu 115% peste anul anterior.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare