20.01.2025, 11:39 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Peste 2 miliarde de euro sub forma de fonduri nerambursabile sunt prevazute in T1/2025 pentru investitii in start-up-uri, precum si in domeniile tehnologiei, inovatiei si AI, energiei verzi, agriculturii, turismului si altele, arata o analiza REI Grup, companie de consultanta specializata in atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din Romania.
De la mult-asteptatul program "Start-up Nation", la Programele Regionale care au ca obiectiv stimularea investitiilor IMM in domenii diverse sau "Fondul pentru Modernizare", cu alocari generoase pentru investitiile in energie regenerabila, primul trimestru al acestui an aduce pe piata nu mai putin de noua programe de finantare, menite sa sporeasca nivelul de trai din majoritatea regiunilor tarii, spun reprezentantii REI Grup.
"Autoritatile pregatesc lansarea a peste 15 linii de finantare distincte, cu alocari cuprinse intre 50.000 euro si 57 milioane de euro pentru fiecare proiect in parte. Interesul pentru aceste programe de finantare ramane foarte ridicat, intrucat multe dintre acestea au fost amanate de pe finalul anului trecut pentru acest inceput de an. Sunt si programe de finantare a caror perioada de depunere se incheie in mai putin de o luna, iar pentru acestea sunt necesare o serie de pregatiri importante, de aceea se lucreaza inca din primele zile ale anului pentru definitivarea acestora", explica Roxana Mircea, managing partner REI Grup.
Lista alocarilor financiare din T1/2025, prin Fondul de modernizare, cuprinde: 150 mil. euro pentru investitii in noi capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul in agricultura si procesare produse agricole, circa 300 mil. euro pentru investitii in noi capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum in activitati non-agricole si 150 mil. euro pentru investitii in dezvoltarea capacitatilor de stocare a energiei electrice (baterii).
Totodata, alocarile financiare din T1/2025, prin Fondul de modernizare, mai cuprind 150 mil. euro pentru eficienta energetica in instalatii industriale (industria otelului, cimentului, petrolului, gazelor naturale etc.)
In paralel, Ministerul Economiei, Digitalizarii, Antreprenoriatului si Turismului (MEDAT) va lansa in perioada urmatoare cea de-a patra editie a Start-up Nation, unul dintre cele mai de succes programe de sprijin pentru tinerii antreprenori din Romania.
"Schema a fost impartita in doua subprograme - unul dedicat tinerilor sub 30 de ani si cel de-al doilea - pentru persoanele cu varste intre 30 si 35 de ani sau spre persoanele care sunt in cautarea unui loc de munca. Conditie pentru inscriere va fi ca tinerii antreprenori care isi vor dori sa acceseze fondurile puse la dispozitie de MEAT sa urmeze 40 de ore de cursuri antreprenoriale oferite de firme specializate, ce vor fi decontate de stat. Doar dupa absolvirea cursurilor obligatorii solicitantii isi vor putea inscrie proiectul la finantare", a adaugat Roxana Mircea.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
20.01.2025, 12:00