BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Bogdan despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Chiar de la deblocarea telefonului se poate observa ceva nou adus pe piata. Deblocarea se face usor, cu un singur deget, indicand o miscarea simpla si naturala, ca si cum ai inlatura valul ce acopera o capodopera. Deblocarea se apropie foarte mult de gestul gasit si pe tableta Blackberry Playbook.

¿

Navigarea este extrem de eficienta, avand in vedere ca miscarile sant fluide si continue. Adio butoane si ridicarea degetului de pe ecran. Mana danseaza efectiv pe suprafata telefonului, stanga-dreapta, sus-jos. Iesirea din aplicatii si navigarea intre acestea devine o joaca obsesiva dupa ceva timp. Efectiv te gasesti deschizand telefonul fara niciun scop anume, ci pur si simplu pentru a te juca prin gesturi cu OS-ul. La fel ca si Playbookul, aduce in perspectiva, oarecum, umanizarea unui device. Aingerea lui devine ceva intim iar miscarile si gesturile par naturale. Totul este inchegat printr-un ecran foarte sensibil la atingere.

¿

Pentru cei care s-au jucat pe Playbook sau cu sistemul webOS al HP-ului, multi-taskingul este la el acasa. Ideea de live-multi-tasking nu este prezenta nici pe iOS si nici pe Android. Aplicatiile sant tot timpul pregatite sa intre in actiune, iar atunci cand utilizatorul le minimalizeaza, se transforma in widget-uri. Din pacate, limita de aplicatii deschise in live multi-tasking este de 8. Insa este destul pentru a te simti conectat la cat mai multe informatii. Singurul OS cu o interfata de live multitasking mai efiecienta mi s-a parut webOS-ul de la HP/Palm. Insa BB 10 un este departe.¿

¿

Tastatura virtuala era ceva ce asteptam cu mult interes. Cu 4 luni inainte sa pun mana pe Z10 am intrat in posesia unui Playbook pe care-l folosesc zilnic de atunci. Tastatura tabletei atinge standardele pietei dar nimic peste. In schimb Z10 pune ceva nou pe masa. Se vede clar ca a fost conceput ca un punct forte pentru acest device. Textul predictiv este chiar delocios. De multe ori m-am gasit in situatia in care trebuia sa tastez cu o singura mana. Aici predictiile inserate de BB 10 isi intra in drept. Am folosit tastatura pe engleza, germana si romana. Trecerea dintre engleza si germana se face aproape instant. QNX-ul isi da seama automat ce vrei sa scrii si in ce limba te exprimi. In limba romana a mai avut cateva rateuri sau limitari dar cu ceva optimizare se poate ajunge la un nivel foarte inalt de acuratete. De asemenea OS-ul are tendinta de a invata pe baza ce scrii. Cu cat il folosesti mai mult, cu atat te citeste mai bine. Insa micile rateuri ale textului predicitv nu pot stirbi faptul ca este cea mai buna tastatura testata pana in prezent de mine. Am tastat pe iPhone zilnic de un an, pe android(HTC si Samsung) de jumatate de an, insa niciuna din tastaturile acestora nu se apropie de placerea oferita de Z10.

¿


CONTRA

Hartile native din pacate sant mult sub media pietei. Romania nici nu este detaliata pe harta blackberry ceea ce a fost un mare minus in ochii mei. Si cum google maps nu sant disponibile in magazin, decat prin cateva aplicatii dezvoltate de terte parti, navigarea auto/pietonala nu este un lucru tocmai recomandat pe acest device. Iar pentru tarile ce au hartile detaliate, un exista optiunea de satelit. Asa ca adio tursim virtual. Desigur se poate porta Google Maps de pe android, deoarece BB 10 are android player, dar felul in care ruleaza hartile nu se compara cu un telefon dedicat android. Cel putin in navigare auto, are tendinta de a pierde semnalul GPS, sau de a-si pierde ruta.

¿

Un alt mare minus este lipsa de customizare. Daca esti un utilizator de iOS atunci totul este ok. Dar venind de pe android, lipsa customizarii incepe sa te se simta uneori. Insa Hub-ul si aplicatiile care in pauza devin widget-uri mai sterg din acest minus.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3