BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Bogdan despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Printre cele mai anticipate functii ale acetui OS au fost cele de peek si Hub.

Hub-ul colecteaza totul in materie de mesagerie. SMS-uri, apeluri, mailuri din toate conturile, tweeter, facebook, BBM, si altele. Toate se regasesc in acest Hub. Este desigur foarte customizabil si poti seta ce sa intre in Hub si gradul in care vrei sa fii avertizat. Fie ca esti genul corporate ingropat in mailuri, sau genul sociabil, fiind conectat permanent la retelele de socializare, Hub-ul te acopera.

¿

Peek este obitunea de a trage cu ochiul in Hub. In mod normal, in android sau iOS daca vrei sa iti verifici mailul trebuie sa iesi din aplicatia curenta si sa intri in cea de mail. Peek in schimb iti ofera capacitatea de a verifica mailul in timp ce esti in aplicatie. O miscare de jos in sus, spre mijlocul ecranului iti va arata cate notificari ai, si din ce cont. Deci stii cantitativ, cat de incarcat esti. Apoi daca misti degetul inspre dreapta(fara a-l ridica de pe ecran) aplicatia se da la o parte, afisand pe jumatate de ecran Hub-ul. Acest lucru este util in sensul in care poti vedea de la cine ai primit un mail/comunicare si cat de importanta este. Daca esti interest atunci poti face swipe pana in capat si Hubul se deschdie total. Daca nu, reintorci degetul pe mijlocul ecranului si apoi in jos ca intri inapoi in aplicatie. Pentru a face un peek iti ia o clipa. Deci esti tot timpul in controlul aplicatiei in care te afli, si in acelasi timp al mesageriei personale.

¿

Un alt feature interesant este cel care iti ofera capacitatea de a glisa intre personal si work. Efectiv este ca si cum ai avea doua telefoane cu 2 tipuri de continut diferit. Aplicatiile, setarile Hub-ului si ecranele pot fi setate complet diferit unul de altul in functie de modul in care te afli.

De asemenea telefonul are optiunea de bridge cu tableta Blackberry Playbook. In felul acesta cele doua sant sincronizate in permanenta, oferind o exprienta similara iPhone – iPad. Este ca si cum ai avea acelasi continut pe doua device-uri diferite. Pe oricare din ele le tii in mana, observi clar integrarea armonioasa dintre date. Desi Playbook-ul nu a avut succesul dorit pe piata, RIM a tinut sa ofere clientilor sai un support continu pentru ele, evidentiind astfel interesul lor ridicat pentru QNX si BB 10.

¿

¿

¿


CONTRA

Oricat m-as feri trebuie sa vrobesc si despre Blackberry World, magazinul de aplicatii. Nu se apropie de numarul de aplicatii din iOS sau Android, magazinul fiind destul de saracacios. Dar aplicatiile vitale sant acolo si destul de bine otpimizate. Partea buna este ca Blackberry a inclus pe QNX android player. Asta inseamna ca poti porta orice aplicatie android pe Blackbery-ul tau Z10. E nevoie de o conexiune la PC(wireless sau cablu), un soft de instalare(DDPB) si un soft de convertire a fisierelor *.apk(android) in *.bar(Blackberry), care se gaseste foarte usor(exista si aplicatii online pentru asa ceva). Daca nu vrei sa petreci timp convertind aplicatiile deja se gasesc pe net multe siteuri cu aplicatii convertite. Totul ce trebuie sa faci este sa pui telefonul in development mode, conectezi la PC(cablu sau wireless), treci aplicatia prin DDPB si astepti 2-3 minute. Unele aplicatii merg ireprosabil, insa multe dintre ele vor pune multe problem avand in vedere ca nu sant optimizate pentru BB10. Se vor bloca, se vor misca greu, vor face crasj cand iti este lumea mai draga, etc.


Blackberry World trage destul de mult in jos experienta acestui telefon, dar cu timpul, pe baza ce se castiga fan base, speranta este ca numaruld e aplicatii sa creasca.


Momentan in schimb, reprezinta un minus mare pentru Z10

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3