BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

al_rdss despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Inca de la deschiderea cutiei a fost clar ca noul Z10 este un smartphone elegant, dezvoltat pentru a putea concura cu produsele bazate pe tehnologii Apple si Google. Design-ul telefonului este atractiv si este clar ca RIM a avut o atentie deosebita pentru acesta.

Fata de iPhone sau (o mare parte dintre) telefoanele cu Android, acesta nu este acoperit de Gorilla Glass, ci fata telefonului formeaza o rama pentru un display nou dintr-un singur strat de sticla numit "hardened display glass" de catre RIM. Rezultatul este chiar reusit din punctul meu de vedere.

In partea laterala dreapta sunt trei butoane argintii - doua de volum si unul pentru voice control - in configuratia cunoscuta utilizatorilor de PlayBook. Aceste butoane sunt usor si intuitiv de utilizat in timpul convorbirilor, indiferent de mana in care se tine telefonul.

In partea superioara sunt iesirea audio de 3.5mm si butonul de sleep - o pozitionare inspirata poate de alte telefoane, insa foarte practica.

Capacul din partea din spate are o textura foarte interesanta si placuta la atingere, ce seamana cu 9300. Telefonul nu este alunecos si poate fi tinut fara grija intr-o o singura mana.

Per ansamblu, combinatia de argintiu si negru este foarte eleganta si contribuie la efectul vizual al telefonului. Materialul plastic utilizat este placut vizual si la atingere si nu da senzatia de jucarie ieftina ca in cazul altor modele RIM.

Microfonul este de calitate, iar vocea mea a fost clar auzita atat in medii linisite cat si in timpul mersului pe strada, in conditii de zgomot moderat.

Difuzorul de asemenea este de buna calitate, iar sunetul se aude foarte clar atat in cadrul apelurilor cat si in cazul ascultarii unor melodii. Calitatea este buna inclusiv in cazul in care apelul este comutat pe loudspeaker; poate volumul maxim este putin scazut, insa consider ca face fata cu brio oricaror solicitari standard.

Din punct de vedere tehnic, telefonul este competitiv in comparatie cu modelele existente pe piata. Beneficiaza de marile tehnologii din acest moment (Bluetooth, NFC, LTE, Wi-Fi, GPS, accelerometru).

Procesorul este un Krait de 1.5GHz dual-core, iar din cei 2GB de RAM sistemul de operare foloseste aproape jumatate. Desi nu aduce nimic spectaculos ca si performante tehnice, sistemul de operare bazat pe QNX este in mod clar bine optimizat.


CONTRA

In partea laterala stanga avem conectorii microUSB si microHDMI. Amplasarea portului microUSB este cel putin neinspirata, incomodand in cazul in care telefonul este folosit in timpul conexiunii la un PC sau in timpul incarcarii.

Capacul de plastic din spate, desi bine prins, mi-a dat impresia ca nu ar rezista la multe desfaceri. Din aceasta cauza, cu toate ca telefonul a fost gandit intr-un mod care permite schimbarea unei baterii descarcate cu una incarcata, nu as avea curaj sa abuzez de aceasta functie.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

al_rdss pe 15.03.2013 22:14

Un aspect foarte important: sunt impresionat de receptia semnalului; aceasta este mult superioara oricaror telefoane cu care am interactionat anterior, permitand conversatii clare in locuri in care alte telefoane nici nu se inregistreaza in retea.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3