BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

razvanjbl despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Trecerea de la telefonul cu cele mai multe butoane la unul fara niciun buton (pe partea frontala cel putin) este socanta la inceput. Tot cautam butonul de back, de inchis sau butonul clasic de meniu….senzatia de doua maini stangi a fost prezenta la inceput….

Text predictive-ul in mai multe limbi simultan este discret si destul de precis (sunt 3 setari de cat de agresiv poate fi in sugestii. Optiunea de mijloc este ok) si am ramas placut surprins cand a inceput dupa cateva zile sa sugereze si cuvinte in romana.

Faptul ca exista un al doilea ecran inteligent care memoreaza paternul de tastare al utilizatorului in vederea adaptarii telefonului la userul sau, demonstreaza ca Blackberry s-a gandit ca nu doar noi sa ne obisnuim cu cu telefonul lor….ci si el cu noi.

Tastarea este precisa si pastrarea virtuala a liniilor de separare intre randurile de litere (similar cu qwerty-ul de la versiunile anterioare de BB in special Bold) face un loc natural intre litere, aceste linii creand loc si pt cuvintele sugerate de text predictive.

Gesturile sunt intuitive dar devin obisnuinta dupa o perioada. Scrollul este fin si precis, la fel si zoom-ul (care culmea este posibil si in calendar putand mari/micsora intervalele orare!).

Activarea tastaturii prin trecerea simulatana de jos in sus a 2 degete este la indemana atunci ca nu apare nativ in ecranul/aplicatia/webpage-ul in care te afli. Similar ascundera ei cand nu mai ai nevoie poate fi facuta prin trecerea a doua degete de sus in jos pe ea sau prin apasarea tastei space.

Un lucru ce-l gasesc la indemana pt un ecran cu touch este stergerea unui cuvant (pozitionarea cursorului intr-un anume loc). Trecera pe tastatura a unui deget de la dreapta la stanga sterge automat un cuvant.

Trecera de la tastele cu litere la cele cu cifre/simboluri se face in mod normal prin apasarea butonului din stanga jos care nu intotdeauna este foarte la indemana. Trecerea unui singur deget de jos in sus si de sus in jos permite alternarea celor doua ecrane. Lucru extrem de practic atunci cand scrii in graba (ca de obicei de altfel…)

De asemenea screen shotul implicit integrat in telefon (mie cel putin imi este folositor sa dau un print screen in diverse stiuatii) se activeaza prin apasarea simultana a butoanelor de volum este rapida si la indemana. Pana acum acest lucru necesita la alte BB aplicatii speciale.

Trecerea in bedside mode (all notifications off) se face prin tragerea jaluzelei…din ecranul blocat aprins se trage de sus in jos ceasul (care arata foarte bine) iar modul de setare al alarmei este iarasi unul aparte. Poate pt un utilizator de un alt smartphone aceste lucruri sunt de mult firesti, dar pt un user BB sunt niste fineturi care au lipsit …

Bara auto hide din partea de sus a ecranului (apelabila din ecranul active) iti pune la dispozitie toate itemurile din set-up de care de lovesti cel mai des. Adaugarea butonului de blocare a rotirii ecranului (rotation lock) acolo, este foarte practica, de multe ori fiind deranjat de autorotirea ecranului atunci cand nu am nevoie.


BB Flow si BB Peak este ceea ce probabil ar trebui sa aiba orice telefon….adica sa permita trecerea dintr-o zona (fie meniu, aplicatie, mail, pagina web, etc) in alta, fara sa fie nevoit s-o paraseasca efectiv. Este genial modul prin care poti reveni unde erai (printr-un gest care devine natural) dupa ce ai tras cu ochiul unde aveai interes. Multi taskingul e la el acasa cu noul BB Z10.

Overall, experienta utilizarii ecranului, gesturilor si tastaturii, BB Z10 iti da senzatia ca manevrezi un instrument muzical ….


CONTRA

Nimic la acest capitol!?

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

Razvan Dumitru pe 26.03.2013 20:20

Mai ca ma convingi sa-l testez si eu smiley Dupa experientele total neplacute avute cu modelele Curve (la propriu!), parca i-as mai acorda o sansa... Cineva spunea aici ca display-ul bate Iphone5 cu nu stiu cati ppi... bullshit, check gsmarena..¿

As spune ca nu-mi place spatiul de sub si de deasupra ecranului (arata urat), ca nu are buton dedicat pentru camera (util de multe ori), ca nu are capacele la jackuri..

Sunt curios de incercarea lor cu un nou sistem.. exista si Bada, si Windowsphone si altele, sa vedem.. slabe sanse daca nu au mers cu Android..

adi.panciu pe 15.03.2013 13:35

Chiar nimic contra?

ipa pe 15.03.2013 11:28

daca imi prind urechile in toate aceste functii imi dai meditatii?


¿



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3