BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

George despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Unul dintre primele lucruri interesante referitoare la pornirea telefonului este acela ca se poate porni din standby atat prin apasarea butonului din partea superioara cat si prin swipe-ul de deblocare, ecranul aprinzandu-se singur.

Un alt aspect interesant este functia "Peek". Daca spre exemplu inainte sa pun telefonul in standby las deschis Hub-ul cu ajutorul acestei functii pe masura ce deblochez telefonul pot vedea in fundal alertele, nefiind nevoie sa deblochez in totalitate telefonul daca nu vreau acest lucru.

De asemenea alarma poate fi accesata fara deblocarea telefonului, cu un simplu "Swipe" de sus in jos pe ecranul de deblocare pornim aplicatia.

Tot din ecranul de deblocare se poate porni si camera foto. Am avut nevoie de un pic de timp ca sa imi dau seama cum se porneste. Nu este de ajuns sa atingem iconita, ci trebuie sa tinem apasat pe ea aproximativ 10-15 secunde.

Nu stiu cum este la alte telefoane, insa acesta este primul la care pot pune parola care sa contina si litere, la telefonele precedente puteam pune numai parola numerica.

Telefonul, initial, dispune de 3 ferestre de aplicatii si una pentru aplicatiile deschise. Mi-a placut foarte mult ca din fereastra de aplicatii deschise pot inchide foarte usor aplicatiile de care nu am nevoie. In cazul Androidului aveam nevoie de o aplicatie genul Task Killer pentru a inchide aplicatiile pe care nu le mai vroiam deschise.

Cum am mai remarcat si pe parcursul celorlalte review-uri, telefonul nu are nici un buton, toate operatiunile efectuandu-se pe baza de gesturi. Am remarcat ca unele aplicatii au avut probleme la gestul efectuat pentru a o inchide, trebuind sa incerc de multe ori pana sa reusesc acest lucru. In rest aceasta functie este excelenta acomodandu-ma foarte usor cu ea, si cu siguranta voi ramana cu "sechele" cand voi trece inapoi pe Android.

Am mai scris despre controlul vocal si il voi reaminti si aici, nu am avut probleme cu el, telefonul m-a inteles destul de bine. Intr-adevar nu l-am testat pe functii mai complicate.

Dezinstalarea programelor se face foarte usor la fel ca si in cazul iOS.

Accesarea meniului de optiuni din aplicatii se face cu un swipe din partea de sus a ecranului in jos.

Mi-a placut foarte mult functia de Search. Daca pe masura ce tastezi un cuvant cheie, acesta cauta in telefon, iti ofera si posibilitatea de a alege unde sa mai caute ( Google, Bing, Yahoo, etc) nefiind nevoit sa apelez la un singur motor de cautare cum e in cazul Android spre exemplu.


CONTRA

Un lucru care nu mi-a placut a fost acela ca pentru a descarca un update de soft sunt fortat sa folosesc conexiune Wi-Fi. Intr-adevar primul pachet a fost de 137 mega insa as fi putut folosi lejer pachetul de date inclus in abonament. Daca ajung intr-un loc fara wireless va trebui sa astept pana ajung acasa ca sa fac acel update.

Functia predictiva este in continuare inutila si am fost nevoit sa o dezactivez, sugerandu-mi aiurea cuvintele.

Fiind un utilizator de Android de cativa ani, am simtit lipsa widgeturilor, mai ales a celui de vreme. Pentru a vizualiza vremea a trebuit sa intru in aplicatia respectiva.

 

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3