BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Felix despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

In acest review va voi prezenta BlackBerry Hub, functia de push email, principalele aplicatii instalate pe BlackBerry z10 plus un mic review al fiecarei aplicatii in parte, lista cu cele mai importante aplicatii si jocuri din BlackBerry World si BONUS, portarea aplicatiilor de pe platforma Android pe os10 si PlayBook os2.

BlackBerry Hub – totul intr-un singur loc

BlackBerry Hub este locul creat de cei de la BlackBerry pentru os10, loc in care vom gasi toate notificarile, emailurile, sms-urile, apelurile, voice-mail dar si un shortcut catre urmatoarele evenimente sau meetinguri. Avem posibilitatea de a vedea in acelasi loc, cronologic, toate notificarile dar si grupate in functie de conturile in care suntem logati. (Yahoo mail, Google mail, Hotmail, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo messenger, Apeluri, BBM, WhatsApp, SMS etc.).

Pentru a ajunge in BlackBerry Hub, e nevoie de un gest slide, dinspre rama ecranului spre centru, iar apoi cu acelasi gest, slide in partea dreapta a ecranului. De asemenea, din fereastra denumita generic “Task manager”, un slide spre partea dreapta ne va duce in aplicatie.

Din Hub avem full acces la toate functiile conturilor logate. De exemplu putem crea un mesaj text, email, BBM, Facebook, Twitter, WhatsApp, putem sterge mesaje sau notificari. De asemenea putem vedea folderele din conturile de email, avem prezente functiile forward, flag si putem muta emailurile dintr-un folder in altul. In plus, putem posta statusuri pe FaceBook, tweeturi de pe contul Tweeter si folosi functiile aplicatiei LinkedIN.

In categoria notifications apar notificarile privind apelurile video pierdute, efectuate, updateuri disponibile in BlackBerry World, notificarile si mesajele din WhatsApp, dar si alte alerte si notificari ale sistemului de operare.

Printr-un slide in jos din BlackBerry Hub, apar in partea de sus a listei urmatoarele evenimente notate in calendar, lucru care face mai usoara organizarea si comunicarea evenimentelor si meetingurilor.

BlackBerry Hub este o caracteristica de baza a os 10 si implicit a smartphoneului, caracteristica extrem de utila fie ca faci parte din clasa business, fie ca esti unul din utilizatorii obisnuiti.

¿

Email – Vital

Functia de Push Email a fost una din functiile care a facut celebru telefonul BlackBerry. Fiind prezent inca de la inceputuri, Push Emailul este o aplicatie de temelie. Functioneaza perfect si sincronizeaza cele mai importante platforme de email. Poti vedea foldere, poti citi, scrie, sterge sau trimite emailuri, in cel mai sigur mod posibil, fara a fi interceptate de terti. Iar prin functia Push, primesti in timp real emailurile pe telefonul mobil, ca si cum ai fi pe PC. Nu putine au fost momentele in care telefonul era cel care ma atentiona inaintea PCului ca am primit un email pe care il asteptam, lucru care m-a fascinat intotdeauna la BlackBerry.

¿

Aplicatii - diversitate

Aplicatiile care vin cu BlackBerry z10 respectiv cu os10 sunt diferite fata de aplicatiile cu care canadienii ne obisnuiau. Astfel, la deschiderea z10 am gasit, fata de Boldul meu 9700, ?aplicatii noi cum ar fi Story Maker, Games, Remember, Newsstand, Weather, Print to go, Voice Control,? Compass,? DropBox, Smart Tags, Adobe Reader, Daily Motion, dar lipsesc aplicatiile cum ar fi BlackBerry Protect (acum inclus in sistemul de operare si lipsindu-i functia de BackUp),? PodCasts, functia Voice Notes (acum prezenta in aplicatia Remember),? Tasks (acum integrata de asemenea in Remember),? Social Feeds si alte functii native.

¿

- Contacts - simplitate

Aplicatia in care gasim contactele si numerele de telefon, aplicatie care poate fi sincronizata cu retelele sociale dar si cu conturile de email. Este o aplicatie simpla care ne da acces la toate functiile cu care ati fost obisnuiti. In partea dreapta avem acces rapid in functie de literele alfabetului, iar printr-un slide spre partea dreapta putem categorisi in functie de contacte favorite, conturi de email sau retele sociale, BBM Video/BBM Voice si contactele din sim.

Un minus in aceasta aplicatie este functia de adaugare a unui contact. In cazul in care vrei sa adaugi un cont facebook sau tweeter unui contact, trebuie sa stii exact numele sau sa-l ghicesti, aplicatia neavand o functie de selectare in timp real din friends sau conturi tweeter. De asemenea, incercarea mea de a adauga un PIN al unei tablete PlayBook n-a dat nici acum rezultate…

- Browserul - performanta

Experienta pe care am avut-o cu browserul de pe z10 a fost mai mult decat impresionanta. Functia de multitasking si procesorul puternic si-a pus amprenta si in cazul acesta. Primul lucru pe care il vezi schimbat este faptul ca bara de adrese este in partea de jos, lucru care sporeste usurinta si viteza in utilizare.

Am testat browserul la maxim, deschizand in mai mult de 20 de taburi (moment in care m-am plictisit), siteuri cu continut bogat in Flash si HTML5 cum ar fi siteul Orange.ro, Discovery, National Geographic, BBC, Nasa, Yoda, Go4it, Facebook (variantele desktop ale paginilor) etc. in timp ce ascultam muzica pe site-ul YouTube, fara a avea lag sub nicio forma. Site-urile se incarca rapid gratie internetului Orange prin HSUPA, nu apar erori la alinierea continutului, multitaskingul real pastreaza informatia paginilor lasate in background astfel incat daca selectezi un text sau daca ai ramas la un anumit rand dintr-un articol, vei gasi pagina intacta chiar daca schimbi tabul.

O functie utila este cea Reader, care transforma pagina intr-o singura atingere de buton, dintr-o pagina plina de imagini si continut intr-una text, frazarea fiind foarte buna, pastrand paragrafele, titlurile si subtitlurile si avand posibilitatea de a mari fontul pentru o citire mai buna.

Functia share prezenta in browser ne ofera posibilitatea de a impartasi “descoperirile” noastre din lumea online prin platformele sociale, email, sms, BBM, NFC sau sa trimitem link-ul in aplicatia Remember, pentru a nu uita s-o citim mai tarziu.

De asemenea cei de la BlackBerry ne-au oferit functia “Developer Tools”, functie care teoretic foloseste dezvoltatorilor de aplicatii, dar pe care o pot folosi si utilizatorii obisnuiti, utila fiind functia “Desktop Mode” functie prin care browserul nu mai este recunoscut ca fiind unul de mobil, paginile afisate fiind incarcate direct in variana Desktop.

Minusuri:

- Butonul History este asezat atipic, in meniul “Tabs”

- Imposibilitatea de a rula streamingul in multitasking, aceasta functie fiind disponibila doar in cazul variantei mobile a principalelor site-uri de streaming.

¿

- BBM – O generatie, o familie

BBM-ul, vestita si controversata aplicatie de messaging, este imbunatatita in os10. ?Securitatea cu care am fost obisnuiti este prezenta si in noul BBM, facand in BlackBerry o modalitate nu doar simpla ci si sigura de a comunica, siguranta dand iar batai de cap celor care "vor sa stie tot", serverele BlackBerry fiind inpenetrabile.

Prezenta voice call inca din softurile precedente este de data asta imbunatatita prin posibilitatea de a o folosi si prin reteaua operatorului de telefonie mobila, nu doar prin WiFi. Conexiunea este buna, intalnind doar mici intreruperi datorate probabil faptului ca telefonul este inca in teste iar paltforma nu este inca stabila.

Video Chat, functia introdusa prin BlackBerry Playbook si imbunatatita prin z10 este un lucru necesar pentru BlackBerry, avand in vedere ca nu este o raritate printre smartphone-urile de astazi. Functioneaza bine, are functia de a da “share” ecranului telefonului z10 in cazul in care vrem sa aratam iubitei ce oferta de vacanta am gasit sau ce aplicatii noi am instalat; sau atunci cand vrem sa aratam sefului un document sau o prezentare fara a o trimite prin email sau alte metode.

Un minus in BBM, este faptul ca pozele nu sunt trimise in formatul original, celalalt utilizator primeste pozele pixelate si lipsite de detalii.

¿

- BlackBerry World – In crestere

Desi destul de vechi pe piata, BlackBerry World nu a fost atat de simpatizat de dezvoltatori, dat fiind faptul ca magazinul nu a zumzait de aplicatii extraordinare ci mai degraba adaptari ale unor celebre aplicatii de pe alte platforme.

Ei bine, odata cu os10 si z10 lucrurile s-au schimbat. Dezvoltatori importanti au inceput sa creeze pentru BlackBerry si in doar cateva saptamani de la lansare deja se vad rezultate. Jocuri de la Rovio si Gameloft dar si nume importante cum ar fi Skype isi vor face aparitia pe platforma os10.

O noutate in os10 este faptul ca in BlackBerry World (ex BlackBerry App World) vor fi disponibile spre vanzare si filme, seriale celebre, carti dar si muzica (indisponibil momentan pentru Romania).

In plus, dupa instalarea aplicatiilor nu mai este necesar un restart al dispozitiului, aplicatia fiind disponibila instantaneu dupa instalare, instalare care dureaza putin in functie si de conexiunea pe care o avem.

In rest, BlackBerry World este la fel cu ce obisnuisem, doar interfata fiind schimbata.

¿

- BlackBerry Bridge – Interconexiune

BlackBerry Bridge este o aplicatie extrem de utila in cazul in care ai o tableta PlayBook. Prin aceasta aplicatie poti conecta prin Bluetooth telefonul z10 la tableta astfel putand folosi pe tableta conexiunea internet a telefonului, fisierele si functii native ale telefonului. In cazul versiunilor anterioare de soft (de ex os6), prin Bridge puteai conecta pe PlayBook functiile BBM, Contacts, Email, Calendar si Notes. In os10 vad ca functioneaza doar Notes, lucru care pentru mine este un mare minus. Obisnuiam sa folosesc BBM in timp ce utilizam tableta, lucru care economisea timp, fara sa mai pun mana pe telefon.

De asemenea cu Bridge, poti folosi z10 ca pe o telecomanda pentru PlayBook. Este foarte utila asemenea functie deoarece tableta este echipata cu un port micro HDMI, avand posibilitatea de a o conecta la un TV, facandu-l SMART TV, avand acces la orice functie a tabletei.

¿

- Password Keeper – Siguranta x2

Am folosit Password Keeper inca de la primul meu telefon si marturisesc ca este o metoda sigura de a va tine in secret parole, conturi si informatii sensibile, criptate cu parola. O functie noua spre deosebire de aplicatia de pe os6 este functia de creare a parolei, functie care va da posibilitatea de a crea o parola pe care s-o folositi atunci cand nu sunteti inspirat. Aveti posibilitatea de a decide daca parola sa contina numere, litere mari si cat de lunga sa fie.

¿

- Pictures – Oricine poate fi artist

Aplicati pictures nu este doar locul unde gasesti pozele facute cu camera telefonului, downloadate sau printscreenurile (poti face printscreen apasand simultan volume up si volume down) dar este si locul unde poti face poza exact asa cum iti doresti. Cei de la BlackBerry au creat o functie foarte buna de editare a pozelor. Aici poti redimensiona, roti, seta luminozitatea, contrastul, poti scoate efectul de “ochi rosii”, dar poti adauga si filtre si rame prin care sa faci poza ca un mic artist. Functia Flow este prezenta si in aceasta aplicatie, filtrele adaugandu-se printr-un slide ascendent asupra pozei.

- Story Maker – Amintirile intr-un singur loc

Aplicatia introdusa pe os10, da posibilitatea creeri unui filmulet combinand melodii, poze, text si efecte pentru a face o amintire sa ramana pe vecie. Tu selectezi si telefonul face restul, combinand inteligent continutul, ramanand sa selectezi doar o tema cum ar fi vintage sau chromatic si sa-l exporti intr-un fisier video.

¿

- Facebook

Nu stiu cine a facut aplicatia Facebook dar sunt dezamagit. Nu este cu nimic diferita fata de ce gasesti pe alte platforme, din contra, este identica. In schimb lipseste functia Chat, ceea ce consider un mare minus, zoom-ul in poze este dezastruos si greu de controlat.

In schimb lipseste posibilitatea de a sincroniza agenda cu Facebook in sensul in care poti folosi pozele si informatiile de pe facebook pentru a completa informatiile din agenda telefonica.

¿

- Twitter

Aplicatia twitter este ce ne-am obisnuit, arata simplu, bine si frumos. Putem vedea tweeturile, crea un tweet, insa nu putem primi sau trimite mesaje prin aplicatie, alternativa ramanand BlackBerry Hub.

¿

- WhatsApp

Lansat saptamana trecuta pentru z10 si implicit pe platform noua os10, whatsapp are functiile cu care suntem obisnuiti: putem trimite sau primi mesaje utilizand ca autentificare, numarul de telefon, fara a face costuri suplimentare, totul functionand prin transfer de date. As sugera totusi o integrare in os10, iar notificarile sa nu mai apara in sectiunea de notificari generale a BlackBerry Hub, ci sa aiba o categorie doar a ei.

¿

-Yahoo Messenger

Aplicatia de messenger pentru deja celebra platforma Yahoo. Merge si arta excelent singurul lucru care-i lipseste fiind functia de video call.

¿

- Maps

Aplicatia Maps pare o aplicatie facuta in graba si inspirata din esecul aplicatiei de pe platforma Apple. Hartile multor tari Europene, inclusiv Romania, nu sunt disponibile, fapt pentru care n-am putut testa mare lucru.

Ati putea fi tentati sa nu fiti ingrijorati pentru ca va puteti baza pe Google Maps. Ei bine, aplicatia Google Maps pentru os10 nu este inca disponibila, asa ca pentru moment va puteti baza pe Google doar pentru varianta browser a GoogleMaps, varianta care pare construita destul de bine si care-si poate face treaba decent.

O alternativa buna pe care v-o sugerez ar fi WisePilot bazata pe hartile Naviteq, aplicatie care va va duce pe strazile Romaniei fara probleme. Are functie de navigare 3d, functie care va poate ajuta in masina si care va da indicatii la fiecare cotitura, va avertizeaza cu privire la radare si la limite de viteza si care nu va pune pe drumuri laturalnice. Stie pana si incadrarea de la marile intersectii bucurestene si va spune conditiile meteo din punctul ales ca destinatie. Un lucru cat se poate de dezamagitor este faptul ca aplicatia se cumpara, varianta trial fiind disponibila doar cateva zile. Totusi, si fara a-l cumpara, puteti folosi hartile si sa calculati traiectorii, fara a fi indrumati totusi pas cu pas.

¿

- Remember

Aplicatia Remember introdusa pe noul os10 este locul unde se intalnesc toate notitele tale. Aici poti trimite link-uri din browser pentru a-ti aminti sa le vezi mai tarziu, poti crea notite, poti adauga poze, voice-notes, sau atasa alte fisiere. Calitatea inregistrarilor vocale este exceptionala iar sincronizarea built-in cu Evernote este un lucru laudabil. Toate notele de review, notitele si bugurile le-am scris in remember si le-am sincronizat cu Evernote pentru a fi disponibile si pe celelalte dispositive.

Remember este cu siguranta locul unde vei petrece mult timp daca esti tipul care organizeaza evenimente sau careui pur si simplu ii place sa aiba totul organizat.

¿

- Newsstand

Este aplicatia de la BlackBerry prin care poti citi cele mai importante reviste din lume. Publicatiile se cumpara dar exista posibilitatea de a le vedea, pentru o perioada scurta de timp/luna, fara a plati. Din pacate publicatii romanesti nu sunt inca disponibile.

¿

- Docs to go – un “Must have”

Docs to go este aplicatia care iti trebuie indifferent daca esti businessman, student sau elev. Cu aceasta aplicatie poti citi cele mai raspadite formate Microsoft Office Word, Excel si Powerpoint dar si crea fisiere Word si Excel.

¿

- Print to go

Cum spune si aplicatia, ea printeaza orice fisier de la mailuri la poze, daca telefonul este conectat la o imprimanta prin reteaua wifi.

¿

- Weather

Este aplicatia Built-in bazata pe datele furnizate de AccuWeather.com; asta este? locul unde aflii prognoza meteo pe ore sau pe zile, date de la temperatura la gradul de acoperire al cerului. De asemenea AccuWeather ofera si harti meteorologice interactive.

In plus, pentru cei care simt lipsa widgeturilor (eu n-o simt), pot lasa aplicatia sa ruleze, in meniul denumit de mine TaskManager, imaginea aplicatiei va functiona ca un widget, aratand conditia meteo actuala si conditia meteo din urmatoarele ore.

- Voice Control – un inceput bun

Functia voice control pe care o gaseam pe vechile dispozitive a fost imbunatatita. Acum gasim o aplicatie noua, care recunoaste mai multe limbi si care este capabila sa execute mai multe comenzi. Astfel putem scrie un email, un mesaj BBM, putem cauta pe internet, putem suna un contact, putem crea un mesaj sau o programare in calendar, putem schimba statusul Facebook sau tweeter. Aplicatia functioneaza bine si nu are mari dificultati in a recunoaste vorbitul. Totusi, limba romana nu este disponibila.

Spre deosebire de celebra Siri, trebuie sa recunoastem ca aplicatia de pe apple este superioara asa ca nu va asteptati sa va spuna bancuri; trebuie sa ne amintim ca este un telefon, nu o iubita sau un prieten care sa te amuze la bere.

¿

- Calcuator

Functia calculator a fost imbunatatita de asemenea inca de pe platforma PlayBook. Are functii de convertire a valorilor dar si un asa zis calculator al bacsisului, care iti calculeaza in functie de valoarea notei si de numarul de persoane, ce bacsis trebuie sa lasi cand platesti nota de plata intr-un pub.

De asemenea calculatorul tine minte calculele facute anterior, astfel incat daca ai uitat o cifra, nu trebuie s-o iei de la capat.

¿

- Compass

O aplicatie care se comporta ca o busala, folosind datele GPS accelerometrul si magnetometrul din telefon. Arata cu precizie Nordul magnetic al planetei si coordonatele GPS si te anunta in cazul in care intalneste interferente magnetice.

¿

- Box

Box, este o aplicatie prin care iti poti sincroniza pe mai multe dispozitive si calculatoare, documentele Microsoft Office. Este un serviciu cloud pentru fisiere tip Office.

¿

- Dropbox

Includerea in softul nativ al z10 al serviciului de stocare in cloud Dropbox a fost unul din pasii insprati ai companiei canadiene. Odata logat in contul Dropbox, fisierele sunt instantaneu disponibile pe z10. Astfel poti descarca sau uploada fisiere aceste optiuni fiind incluse nativ in OS10.

¿

- SmartTags

SmartTags profita in primul rand de tehnologia NFC a dispozitivului, citind carduri magnetice (de ex cel RATB) dar poate citi sau crea si coduri QR.

- Adobe Reader – necessitate

Adobe Reader este poate unua din aplicatiile care mi-au? lipsit cel mai mult pe os6. Lipsa unui cititor PDF poate fi importanta atunci cand trebuie sa citesti un fisier de pe mail primit in format .pdf sau pur si simplu cand vrei sa citesti o carte in metrou.

¿

- Help

Cu aplicatia help, atata timp cat esti conectat la internet, poti afla toate informatiile despre telefon, meniu si aplicatii. Nu ezita s-o folosesti in cazul in care ai vreo nelamurire cu os10.

¿

- Deezer

Cu aplicatia Deezer poti asculta muzica fara s-o platesti si fara s-o descarci. Este daca vrei un YouTube al mp3-urilor. Poti asculta prin streaming milioane de melodii romanesti si internationale. Partea poate neplacuta este ca gratuitatea tine doar o luna, fiind nevoit apoi sa cumperi un pachet pentru deezer pe care trebuie sa-l platesti. Orange Romania au asemenea pachete pentru Deezer: abonatii Pantera au optiunea gratuit, iar pentru restul abonatilor, costa 4 euro abonamentul deezer.

¿

- Jocuri:

Inspirat din viata mea, pot spune ca jocurile sunt o necesitate. Cand esti in tren, in metrou sau in autobuz sau pur si simplu esti plictisit, jocurile te pot ajuta.

Cu noul z10 si noul sistem de operare, poti profita din plin de ecranul cristal si dimensiunea lui generoasa. Procesorul puternic si cei 2gb de ram pot face gamingul o experienta extrem de placuta si surprinzatoare pe noul BlackBerry z10. Titluri cum ar fi EA games, Gameloft si Rovio se intrec in a crea jocuri pentru os10.

Cele mai bune jocuri pe care le-am jucat eu pe z10 sunt N.O.V.A 3, N.O.V.A 2, Asphalt 7, Alpha Zero, Angry Birds, Jetpack Joyride, World of Goo, Radiant Defense, Sector Strike, Run in Crowd, Sonic the hedgehog etc.

Simt nevoia sa vorbesc despre N.O.V.A 3, un shooter first-person care arata absolut demential pe z10, cu o grafica demna de o consola. Cadrele clare, fluiditatea cu care ruleaza dar si complexitatea jocului, m-au facut sa inteleg inca o data puterea cu care este inzestrat BlackBerry z10 In plus, este shooter poate fi jucat atat offline cat si online, pe serverele celor de la gameloft dar si, atentie, prin wifi, cu prietenii tai.

Asa cum v-am promis, o sa va arat cum sa portati aplicatii Android pe z10 si PlayBook. Informatii complete, pe care eu le-am urmat si au functionat perfect le puteti gasi aici:?http://crackberry.com/how-put-android-apps-your-blackberry-10-device.?Aplicatii puteti gasi aici:?http://apps.goodereader.com/playbook/new-blackberry-playbook-apps/.

Mentionez ca nu incurajez sub nicio forma pirateria de aceea va sfatuiesc sa instalati doar aplicatii care sunt disponibile gratuit pe Google Play si aplicatii care nu incalca legile pirateriei pentru a nu risca o pedeapsa!

BONUS 2: printscreenuri cu sistemul de operare, jocul N.O.V.A.3 si un clip mp4 realizat cu BlackBerry Story Maker aici:?http://fisierulmeu.ro/30S6GMJMZJQX/z10-zip.html

BlackBerry z10 echipat cu os10 este cu siguranta unul din modelele de top pe piata. Sper sa-l castig, sa-l am si sa-l folosesc cu drag.

¿


CONTRA

¿

Am gasit si cateva buguri dar si cateva neajunsuri.

- Serviciile de internet Blackberry se deconectează singure si fara niciun motiv aparent

- pozele trimise pe BBM sunt in ceata, pixelate, la calitate mica.

- intr-un apel telefonic, daca sunt sunat pe BBM Voice Call, in notificare apare ca fiind BBM Video call si in acelasi timp blocheaza microfonul, cel cu care ma aflam in convorbire nu mai aude ce spun. Daca raspund, se inchide celalalt apel.

- lupa de la tastatura e absolut enervanta. Nu functioneaza sub nicio forma cum ar trebui.

- idee: whatsapp integrat., notificari whatsapp separate si "dedicate"

- minus: facebook chat absent, setarile aplicatiei FaceBook sunt inexistente (disponibile fiind doar cele pentru cont), sincronizarea cu numerele din agenda ca pe bb9700 a disparut.

- selectarea textului e dubioasa si greu de controlat.

- idee: cand un nr. de telefon este selectat sa apara o optiune de a-l adauga in agenda

- adăugarea Facebook si Twitter in detaliile contact nu functioneaza. Selectarea in timp real dintr-o lista a prietenilor Facebook sau Twitter ar fi binevenita.

- nu merge sa muti notes dintr-un folder in altul

- adaugarea unui PIN PlayBook e cel putin ambigua, nu merge sa adaug, nu merge sa sun, unde se gasesc PIN-urile celor care folosesc PlayBook

- nu poti vedea pin-ul celui care te-a sunat pe videochat

- ca si la PlayBook rețelele de wifi salvate se șterg singure avand surpriza cand ajungi acasa ca telefonul nu se conecteaza la wifi pentru ca parola retelei nu mai este salvata.

- ma deranjeaza faptul ca la soneriii, nu poti pune ca la os6 volumul diferit in funcție de profil și nu pot seta sonerii diferite la conturile de email.

- Blackberry Bridge nu se conectează automat la activarea bluetooth

- la BBM Voice, in timpul unei convorbiri, daca e blocat ecranul si dau mute, după deblocare apare butonul de mute de pe ecran highlighed, chiar dacă microfonul este activ.

- in cutie, BlackBerry z10 nu vine cu o husa si carpă ca in pietele americane.

- bug major!!! Flow s-a blocat. In meniul apeluri ecranul a intrat in standby si tastatura s-a blocat. La deblocare mergea tot mai putin BlackBerry Flow, astfel neputand iesi din aplicatie. A fost nevoie de o scoatere a bateriei pentru a rezolva problema.

- la respingerea unui apel, sau dupa ce inchizi, aplicatia phone ramane in background, tonul de ocupat auzindu-se mult timp.

- zoomul in poze din aplicatia Facebook este instabil.

- bug la BBM Voice: daca suni si inchizi apelul, la persoana cealalta inca suna, raspunde si "Se conecteaza" la nesfarsit. In timpul asta, daca incerc sa sun iar, apare deconectat, fie ca raspunde, fie ca nu.

- atentie, cei cu abonament BIS! Astazi, verificandu-mi Cronos am observat ca tot traficul de internet din abonamentul Pantera a fost consumat. Am sunat la 408 si am inteles ca os10 nu se conecteaza prin BIS ci prin apn de date normal, ca la orice telefon.

- carcasa spate in partea de sus are un joc enervant, la o strangere usoara pacanind si scotand sunete ciudate.

¿

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3