BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

BlackBerry s-a intors si a venit cu cel mai nou sistem de operare, BlackBerry OS10 si un smartphone nou – BlackBerry Z10.

Z10 este primul smartphone Blackberry cu touchscreen complet, acesta nu are taste fizice sau butoane pentru navigare. Asta inseamna ca BlackBerry a creat un telefon capabil sa concureze direct cu iPhone-ul, Android-ul si dispozitivele cu Windows Mobile.

Designul per asamblu al BlackBerry-ului Z10 este simplu si curat, elegant, cu aspect business. Capacul din spate al lui Z10 este usor rotunjit pe margini, fiind confortabil in mana, avand o textura de cauciuc alcătuită din adancituri mici.

In comparatie cu alte smartphone-uri de pe piata, telefonul nu are butoane fizice sau butoane tactile pe fata BlackBerry-ului Z10. Toata navigarea se face cu gesturi pe ecranul tactil. Exista un buton de pornire in partea de sus, in timp ce butoanele de Volum Sus si Mut se regasesc in partea dreapta laterala.

BlackBerry a optat pentru Z10 pentru un procesor de 1,5 GHz  dual-core si 2GB RAM, cu un  spatiu de stocare de 16GB. Memoria interna poate fi suplimentata cu un card microSD de pana la 64GB sau cu un serviciu de stocare online precum Dropbox sau Box. Pe smartphone-urile de top regasim procesoare quad-core , BlackBerry-ul insa a optat pentru unul dual-core, insa asta nu prezinta o problema pentru Z10, care este agil si nu prezinta probleme de lag.

Noul sistem BlackBerry OS 10 este bazat pe QNX ( un produs asemanator Unix, ca in Mac OS sau iOS). Testarea QNX s-a finalizat o data cu lansarea BlackBerry OS 10, sistemul fiind axat pe interactiunea prin gesturi. Deblocarea telefonului se face cu o glisare a degetului pe ecran de la baza acestuia. Portalul cu notificari se acceseaza printr-o « tragere » in dreapta, accesand diverse meniuri contextuale printr-un gest. Acesta poate exista in partea de sus, putand fi accesat printr-o glisare in jos. Acesta este valabil si la aplicatiile native dar si cele portate din Android. Un alt meniu contextual este si cel lucrat de BlackBerry, cum sunt celea din dreapta al aplicatiei de mail sau browser, exemplu dupa ce ai selectat un cuvant sau poza, apare meniul in partea dreapta pentru taiere, copiere, mutare, stergere, selectare multipla sau partajare.

BlackBerry n-a mai omis camera foto, cea principală are 8 megapixeli, filmeaza la 1080p, camera secundara ajunge la 2 megapixeli, filmeaza la maximum 720p. Bateria este de 1.800 miliamperi.

Ecranul, cel cu care interactionezi cel mai mult, vine cu o  dimensiune de 4,2 inci la o rezoluţie de 1.280x768 pixeli. Densitatea pixelilor este de 355 ppi, mai mare decat cea de pe iPhone 5. Greutatea aparatului ajunge la 137.5 de grame. 

BlackBerry-ul  Z10  ofera 70.000 de aplicatii si multe altele in curs de lansare. Aplicatiile de Facebook, Twitter, LinkedIn sunt native pe Z10. Vin aplicatiile portate din Android, cu o mica problema, arata si ruleaza exact ca pe un Android, in care te poti bloca ne mai stiind ce sa faci, dar ai la indemana meniul contextual pe care il poti accesa printr-un swipe in partea de sus, fiind astfel nevoie de un timp de acomodare.

In afara de aplicatiile din BlackBerry World, cele din sistemul de operare sunt foarte bune,  incepand cu cea de la mail pana la administrarea pozelor. BlackBerry Hub ofera o buna idee aplicata notificarilor, fiind un mod rapid de a vedea ce mesaje ai, cui vrei sa raspunzi si ce este urgent. Cei de la BlackBerry ii spun « Peek », sau cum sa tragi o privire fara sa iti intrerupi munca.

Camera are 8 megapixeli, insa nu face cele mai bune fotografii in conditii de luminozitate scazuta, focalizarea este limitata, fara touch focus, dar ofera poze decente pe care le poti pastra ca amintiri sau posta in mediul online.

Camera video ofera o calitate medie, nu ofera nimic peste asteptari, dar BlackBerry-ul vine cu aplicatia Story Maker, care iti ofera posibilitatea de a-ti face propria poveste, adaugand , muzica , imagini si video, un text si gata, ai un filmulet cu amintiri.

BlackBerry-ul Z10 ofera un sunet clar, puternic, datorat pozitionarii difuzorului, toata partea de spate a telefonului este folosita drept cutie rezonanta, astfel chiar daca asezi telefonul pe spate nu va exista riscul sa blochezi sunetul.

Cu ce mai vine nou BlackBerry-ul OS 10 este multitasking-ul, mai bun decat cel existent pe Android si pe iOS, comparabil cu Windows-ul, astfel incat poti asculta o melodie pe YouTube si edita un document in acelasi timp sau bloca telefonul. Poate rula pana la 8 aplicatii in acelasi timp.

Dintre toate sistemele de operare, BlackBerry OS 10 ofera un sistem de operare bine pus la punct, solid, fluid.

Principalul public caruia i se adresa BlackBerry, oamenilor de afaceri, le ofera de asta data o alternativa la alte smartphone-uri, precum iPhone-ul. BlackBerry-ul vine cu functii noi, cu un ecran integral touch,  design inovativ si un produs de calitate. 

 


PRO
  • Camera 8 MP
  • Dual-core 1.5 GHz Krait, 2 GB RAM
  • Memorie interna 16GB
  • Memorie externa suportata pana la 64GB
  • Multitasking
  • Posibilitate de a efectua poze pe 16:9 si 4:3

CONTRA
  • Autonomie redusa comparativ cu alte modele business
  • Lipsa unui buton tactil
  • Claritate redusa a camerei foto
  • Calitatea plasticului

 

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

vvaleriu pe 27.04.2013 09:58

Suportul pentru 4G depinde de modelul de z10. De exemplu, din ce am citit aici http://forums.crackberry.com/blackberry-z10-f254/z10-models-what-differences-776359/ modelul SLT100-1 nu are suport pentru 4G.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3