BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Dacian despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Ceva ce intotdeauna m-a pasionat la smartphoneuri, interfata cu utilizatorul si cat de usor de folosit este aceasta.

BlackBerry mi s-a parut intotdeauna la obiect din acest punct de vedere. Obiectul fiind ca nu trebuie sa iti stea nimic in calea a ceea ce vrei sa faci. Fara iconite cu notificari agasante(vezi iPhone), fara tot felul de bling bling-uri care sa incetineasca telefonul si sa te faca sa iti pierzi rabdarea(vezi Android). Ai nevoie de ceva ? E acolo(pentru cei mai multi dintre utilizatorii de BB asta insemna in panelul de Preferinte si inbox-ul unificat).

BlackBerry nu numai ca pastreaza filosofia asta, dar ia ce e cel mai bun din iPhone (aranjarea iconitelor aplicatiilor), ce e cel mai bun din BlackBerry si duce totul la un alt nivel. App Drawer-ul nu e ceva nemaintalnit, practic e aceeasi chestiune de multi ani. HUB-ul si interfata pentru multitasking e miezul ce sta la baza experientei noului Z10.

Totul incepe inca de cand aprindem ecranul fara a debloca telefonul. In stanga toate notificarile, asa incat atunci cand deschidem ecranul stim deja ce avem de facut, sus bara cu bateria, wireless-ul, semnalul etc, si mai jos ceasul. Deblocarea telefonului nu se putea face mai elegant, un swipe de pe marginea de jos, si o animatie eleganta ne afiseaza ce e in spatele ecranului de pornire.

Acum OS-ul isi arata cu adevarat coltii. In centru cand este cazul avem aplicatiile active, afisate ca niste carti in care putem vedea preview-uri ale aplicatiei in cauza sau screnshot-uri din aplicatie. Se inchid pur si simplu aceste instante active prin apasarea pe X-ul marcat in josul fiecarei astfel de carti.

In dreapta avem ecranul cu aplicatii, nimic nou.

In stanga insa se petrece minunea. HUB-ul, despre care voi vorbi in topicul de "Functii si aplicatii native". Cert e ca ne face munca mai usoara, inovand unified inbox-ul de pe BB OS.

Ce e frumos insa e ca totul este bazat pe gesturi simple. Swipe in sus de pe marginea de jos a ecranului si ai iesit din aplicatie, continua swipe-ul in sus cu unul inspre dreapta si tragi cu ochiul (peek) la ce e in inbox si revii la ce faceai mai inainte(flow, pentru ca aplicatia in care esti nu se inchide in tot acest timp). Swipe din partea de sus in jos cand esti intr-o aplicatie si ai setarile la vedere. Cand telefonul e intr-o aplicatie ce orienteaza telefonul in mod landscape(jocuri precum Angry Birds) swipe-ul pentru iesirea din aplicatie sau accesarea HUB-ului se face de pe rama care este indreptata inspre noi in sus, ceea ce este logic, pentru ca utilizatorul sa aiba parte de o experienta cat mai fluida.

Totul este foarte simplu si intuitiv, si din acest motiv ofer noului OS pe partea de User Interface si Usability nota 10. Nu exista nimic mai simplu pe piata si care sa te ajute sa realizezi lucrurile asa usor.


CONTRA

Singurele detalii care probabil nu au fost fixate in ultimul update se refera la cateva bug-uri minore, si anume blocarea HUB-ului in mod landscape,(se rezolva usor prin iesirea din HUB si blocarea auto rotate[din meniul drop down care se afiseaza cand suntem in ecranul principal prin swipe de pe rama de sus in jos]) si cateva lag-uri prin meniurile de setari (se pare ca e constant "defectul" caci e tot timpul acolo). In rest totul este cat se poate de fluid si usor de invatat.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3