BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

al_rdss despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

RIM a investit foarte mult in noua generatie de terminale si in sistemul de operare. Fiind obisnuit cu telefoanele Blackberry din generatiile anterioare, am fost sceptic in ceea ce priveste un model touch screen integral. RIM cu siguranta a profitat de experienta cu PlayBook, iar rezultatul este impresionant. Ecranul tactil este sensibil si usor de utilizat in conditii normale, iar gesturile necesare sunt destul de usor de deprins. Cu toate acestea. Ecranul este bine calibrat si nu mi s-a intamplat ca acesta sa preia gresit sau accidental comenzi.
Trecerea dintr-o aplicatie in alta este simpla dupa deprinderea gesturilor. Am remarcat un sistem de operare cu adevarat multitasking unde poti avea deschise opt aplicatii simultan. Deschiderea unui numar mai mare va rezulta in inchiderea celor vechi. Nu am reusit sa il ingenunchez pana acum cu aplicatiile
standard, insa acest lucru s-ar putea schimba la utilizarea unor aplicatii cu necesar sporit de resurse. Trecerea dintr-o aplicatie in alta este intuitiva.
Spre deosebire de iOS, Android sau Windows Phone 8, inchiderea unei aplicatii este foarte simpla si intuitiva.
Am fost placut impresionat de tastatura virtuala. Dintre toate telefoanele si tabletele cu touchscreen pe care le-am incercat, Z10 este castigator. Am reusit sa scriu repede si fara greseli fara a ma concentra pe acest lucru si utilizand tastatura implicita. Consider ca tastele sunt spatiate foarte bine, iar in functie de limba utilizata telefonul corecteaza automat eventualele greseli de ortografie.


CONTRA

Exista o perioada destul de lunga de acomodare la gesturile tactile la care raspunde telefonul. Desi simple, acestea nu sunt intuitive si pot duce la frustrari in primele ore de utilizare.
Ecranul nu raspunde la comenzi in cazul utilizarii cu mana umeda, aviz celor obisnuiti sa mearga pe strada si sa scrie mesaje sau sa navigheze atunci cand ploua.
Trebuie selectate limbile in care urmeaza a se scrie; in caz contrar telefonul va corecta textul destul de agresiv in timpul scrierii mesajelor. De asemenea, textul predictiv este inutil din punctul meu de vedere. Viteza de scriere este suficient de buna fara text predictiv, acesta putand sa capteze atentia si chiar sa incetineasca scrierea.
Doua functii frecvente sunt parca "aruncate la repezeala": formarea/cautarea unui numar de telefon si schimbarea profilelor de sunet. Ambele se pot face in urma unui proces putin mai lung.
Setarea alarmelor functioneaza relativ bine pentru o singura alarma (chiar si recurenta). Nu am reusit sa adaug mai multe alarme.
Lansarea in executie a unei aplicatii noi se face printr-un efect vizual deranjant, cu trecere in "ecranul" cu aplicatiile deschise si abia apoi deschiderea aplicatiei dorite. Acesta ar putea fi corectat insa printr-un update de software.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3