BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Dan despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

BlackBerry Z10, terminal pe care l-am apreciat pozitiv inca de la primele zvonuri, s-a dovedit un smartphone bun pe nișa lui, dar nu il vad ca un competitor direct cu iPhone, Galaxy sau One. Pur și simplu ecosistemul limitat și pretul mare il duc pe o nișa: este un terminal pentru cei din business, pentru cei care s-au saturat de bug-urile Android și de restrictiile iOS.

 

Terminalul cu care BlackBerry ar vrea sa concureze Apple și iPhone are dotari de top. Ecranul este de 4.2 inch, dar rezolutia este 1280x768 pixeli și densitatea de 355 ppi, una din cele mai bune din industrie. Procesorul este dual-core la 1.5 GHz Snapdragon Krait pe chipsetul Qualcomm MSM8960. Dispune de 2GB de memorie RAM, ceea ce face ca totul sa functioneze perfect. Acceleratorul grafic este Adreno 225, unul cel putin ok.

Are 16GB pentru stocarea interna, dar și slot de carduri micro SD. Tot citesc pe diverse bloguri ca nu prea conteaza cardul micro SD, dar va spun ca este esential. Am colectia de muzica, filme, ebook-uri și am jocuri salvate pe card. Cand schimb telefonul sau testez ceva nou, mut doar cardul și am acces la fișiere instant. in plus, fac poze cu DSLR-ul folosind un micro SD cu adaptor. Cand imi place o fotografie, scot micro-SD-ul și il bag in telefon, mut pozele dorite in 20 de secunde și le pot da share pe orice retea sociala.

Camera foto are senzor de 8 megapixeli și o optica excelenta, am un capitol dedicat și pentru asta, mai jos. Camera frontala este de 2 megapixeli, foarte buna pentru conferinte și video chat. Are toate dotarile necesare unui smartphone: WiFi, GPS, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola digitala. Are Bluetooth 4.0, NFC, micro USB, port micro HDMI.

Bateria este de 1800 mAh, de nivel mediu. Probabil cu una mai mare ar fi devenit prea lat. Oricum nu prea intra la categoria terminale slim. Dar arata perfect pentru un dispozitiv business.


CONTRA

Ce nu mi-a placut:

- cea mai mare problema o reprezinta lipsa aplicatiilor. Nu ai aplicatii oficiale pentru Instagram, Pinterest, Tumblr, nici aplicatii de taxi, de editare foto. Dar sunt si vesti bune, am sa revin mai jos in capitolul dedicat;

- sunt foarte putine aplicatii free, majoritatea sunt pe bani;

- daca se confirma pretul anuntat pe zvonuri, este mare pentru un astfel de terminal;

 

Trebuie sa pui la socoteala si nevoia de a te adapta la noile gesturi, lipsa butonului “Back” sau “Home”. Nu e dificil, dar poate frustrant uneori. Dar macar poti inchide rapid orice aplicatie si poti schimba rapid intre aplicatii cand lucrezi la ceva.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3