BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Calugar despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

 

Ca si design, prima impresie a noul BlackBerry Z10 este a unui Smartphone defoarte buna calitate, intrand in competiție directa cu iPhone5 si Lumia 920 (Samsung Galaxy S3 ieșind din aceasta competiție, datorita materialului plastic simplu si ușor, care nu conferă o prea mare incredere - nu zic ca materialele S3-ului ar fi de slaba calitate, insă nu mă duce cu gandul la un dispozitiv business). In mana acest dispozitiv sta foarte ferm, ajutat si de partea posterioara semi-cauciucata cu textură. Personal nu imi place capacul spate care este prins cu clipsuri interioara, fără buton de detașare, care cu timpul s-ar putea slabi si sa duca la jocul acestuia.

Avem parte de un ecran mai mult ca generos de 4.2 inch si o densitate destul de ridicata a pixelilor de 355ppi capabil sa redea 1:1 un film in format HD (720p), care poate imparți liniștit același buzunar cu un alt telefon sau cheile dumneavoastră, fără a avea de suferit.

Deoarece este un dispozitiv conceput special pentru a fi manipulat prin folosirea gesturilor pe ecran, singurele butoane le veți putea găsi doar pe marginile lui. Astfel, in partea dreapta vom regăsi butoanele de volum, intre care veți putea găsi butonul de comenzi vocale, care din păcate nu este personalizabil. Motivul principal al acestei necesitați ar fi lipsa suportului pentru limba Romana a comenzilor vocale, si lipsa unui buton de acces rapid a camerei. Butonul de pornite/oprire este poziționat in mijloc, pe partea de sus, si in imediata apropiere a mufei caștilor. Datorita dimensiunii destul de mari devine destul de greu de manipulat cu o singura mana. Mulțumita sistemului de manipulare prin gesturi (asta in caz ca nu veți deține o husa BlackBerry), aceasta problema va mai apărea doar cand doriți blocarea telefonului, deoarece deblocarea se face extrem de simplu printr0un Swipe de jos in sus, plecand din exteriorul ecranului tactil.

Ca si conectivitate pot spune ca nu ii lipsește nimic.

 -Conexiune caști de 3.5 standard

 -Conexiune Micro USB pentru transfer de date si incărcare (din păcate doar 2.0).

 -Port microHDMI, amplasat extraordinar de bine, pe partea stanga a dispozitivului (jos in modul land scape), astfel acesta nu va deranja in momentul in care doriți a va juca ultimele jocuri in format HD pe televizor, in special celor cu curse de mașini.

  -Bluetooth V4

  -NFC (pentru moment nu prea este folosit in Romania), extrem de util in special pentru a va distribui pozele (si nu numai) cu prietenii doar printr-o simpla atingere a dispozitivelor intre ele, fără a mai fi necesar de a rece prin pașii de conectare prin Bluetooth.

-Transfer de date prin internet de mare viteza (HSDPA 21 Mbps pentru versiunea STL100-1, si chiar 4G/LTE pentru STL100-2)

-Slot MicroSD.

Calitatea audio este una foarte buna, părand chiar sa depășească iPhone la claritate, insă pierzand extrem de puțin la nivelul sonor.

Calitatea HD Voice este una normala, ne putand face diferența fata de alte dispozitive cu acest suport. Datorita poziționării destul de sus, mi se pare ca nu are poziția optima la ureche, ajung ca la o mișcare a masinii sa se atrofieze puțin sunetul, fiind nevoie sa mișcați telefonul la ureche pentru o poziție optima.

Legat de baterie, după o săptămana de utilizare pot spune ca este una de top, ne lăsandu-te prea ușor la greu, aceasta ținand cu mult peste medie.

 Mai multe detalii pe:http://blog.wesell.ro/2013-03/review-blackberry-z10/


CONTRA

Butonul Blocare/Deblocare este sus, pe mijloc putin dificil de accesat, mai ales daca sunt castile introduse.

Butonul de comanda vocala nu poate fi personalizat.

Pachetul nu vine cu adaptor HDMI inclus.

Pozitionarea castilor.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3