BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Calugar despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Fiind foarte obișnuit cu folosirea gesturilor pe telefon (Nokia N9) vad o similitudine mare intre cele 2 telefoane, fiind si in cazul de fata incantat de acest mod de manipulare a unui dispozitiv mobil.

In cazul BlackBerry Z10, gesturile sunt folosite mult mai puțin decat la N9, insă sunt suficiente pentru a nu simții lipsa unor butoane de tip „Home”, sau ocuparea unei parți de ecran cu niște butoane virtuale care fie ca dorești, fie ca nu trebuie sa fie acolo.

Ca la orice telefon bazat pe gesturi (si/sau de inalta calitate), touchscreen-ul reacționează foarte bine.

Principalele gesturi prin care se coordonează dispozitivul sunt mișcările pe ecran stanga->dreapta, dreapta->stanga,? sus->jos si jos->sus.

Mișcare de tip stanga/dreapta este una clasica, care si reacționează intr-un mod clasic, navigand prin lista de aplicații. Prima deosebire se va observa in momentul in care va aflați pe prima pagina, si veți incerca o mișcare de la stanga la dreapta. Astfel, veți descoperi un nou ecran, pe care veți găsi un nou ecran. Aici se alfa toate aplicațiile care rulează in mod background afișate intr-un mod miniaturizat de 2x2 aplicații, iar printr-o singura apăsare veți putea sa o aduceți in prim plan.

 Nici inchiderea unei aplicații nu este ceva dificil. Printr-o simpla atingere in partea din drapat jos, aceasta se va inchide permanent.

In scurt timp vom observa ca nici acesta nu este ultimul ecran, te va duce la BlackBerry HUB, locul unde puteți sa va vedeți notificările, mesajele, e-mail-urile, notificările de pe Facebook/tweeter, acces rapid la mesajele din Yahoo Messenger si multe altele.

Acest tip de mișcare mai poate fi folosit si cand va aflați intr-o aplicație, astfel veți putea accesa „mai multe opțiuni” ale aplicației (in cazul in care veți observa 3 liniuțe in coltul din stanga jos, sau chiar sa reveniți la un ecran anterior ar al acelei aplicații.

Tragere de sus in jos pe ecran, ne va aduce un meniu gen Android, cu acces rapid către setări, Wi-Fi, Bluetooth si altele, iar seara, daca ecranul este blocat, va trece dispozitivul intr-un mod de noapte cu un ceas mare discret pe ecran iar notificările vor fi oprite.

Trăgand pe ecran de jos in sus, veți avea parte de următoarele rezultate:

 -Daca sunteți in ecranul de noapte, acesta se va inchide, iar notificările vor fi reactivate.

 -Daca aparatul este blocat (chiar si cu ecranul inchis) mișcare i-l va debloca.

 -Veți ajunge la ecranul cu aplicații, daca va aflați intr-o aplicație, iar aceasta va fi pusa in background.

Cand ecranul este deblocat (nu contează daca sunteți in meniu sau intr-o aplicație, veți putea observa ce notificări noi aveți (iconițe), iar daca mișcarea va continua spre dreapta, veți putea ajunge direct la ecranul BlackBerry HUB.

Noul BlackBerry vine si cu o noua tastatura virtuala, bine aerisita, ale cărei „taste” sunt foarte ușor de folosit, asta si datorită ecranului destul de generos. Pentru a arata ca RIM nu a stat degeaba in ultimul timp, aceștia aduc si un nou sistem de introducere predictiva a textului, unul chiar foarte ingenios. Astfel, la inceperea tastării, deasupra fiecărei taste care ar putea urma a fi apăsată pentru a completa cuv?ntului introdus, este afișat un cuvant, care poate fi folosit printr-o singura „tragere in sus” a respectivei taste.

Detalii si pe: http://blog.wesell.ro/2013-03/review-blackberry-z10/

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3