BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Radu despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Am putut folosi telefonul la capacitatea lui maximă, la inceput fiindu-mi oferite tutoriale pentru a mă obișnui cu gesturile specifice noului BlackBerry OS. Stanga-dreapta pentru a naviga printre aplicații, similar cu gestul din iOS, swipe in sus pentru a debloca telefonul și swipe in sus și in dreapta pentru a ajunge direct la BlackBerry Hub.

Cei de la Reseach In Motion, care și-au schimbat recent numele in BlackBerry au regandit sistemul de notificări al telefonului incercand să integreze totul aici. Și l-au numit BlackBerry Hub. Agregator de notificări. Fie că este vorba de mesaje, mail, Twitter, Facebook, Messenger sau mesaje BBM totul apare acolo. Este foarte simplu de urmărit, se pot filtra pentru fiecare aplicație in parte și poți răspunde la orice mail sau mesaj direct de acolo. De asemenea evenimentele din calendar programate pentru viitor apar in acest sistem de notificăr fix la momentul potrivit pentru a le putea vedea și lua cunoștință de ele din timp.

Acest lucru ajută in folosirea telefonului la capacitate maximă, totul este intuitiv și după ce te obișnuiești cu gesturile totul merge ca uns.

BlackBerry OS 10 este un sistem de operare curat și destul de ușor de folosit după ce te obișnuiești cu el. Dar acest proces de familializare cu funcțiile și modul de utilizare a acestuia a durat foarte puțin pentru mine in scurta perioadă de folosire a telefonului.

Setările sunt bine structurate in același loc, chiar și configurarea mailului se face de acolo. Parcurgerea lor este necesară la inceput pentru a pune tot la punct la acest device. Dacă ai muzică in telefon poți seta ca orice melodie care o ai in telefon ca și ton de apel, lucru care este un plus față de iOS, sistem de operare care il folosesc eu. Per total configurarea telefonului se face simplu și ușor.

Țin să menționez că am folosit de la inceput BlackBerry Z10 setat cu limba romană iar acest lucru a ajutat la folosirea tastaturii și predicțiile pe care telefonul le face la scrierea de mesaje și/sau mailuri. Spre deosebire de alte modele, tastatura acestui device este foarte bine structurată, tastele sunt bine spaţiate şi este foarte comod să scrii pe ele. Designul acestei tastaturi aduce cu cea a modelului Q10 ale cărui poze au fost scăpate pe internet. Pentru a introduce in text cuvintele respective trebuie să faci un swipe in sus peste ele şi vor apărea in mesaj. Pe tastatură in diverse locuri apar cuvintele pe care le-ai putea folosi. Dacă scrii un cuvant greşit telefonul işi va da seama şi il va corecta la apăsarea tastei de spaţiu. Telefonul invaţă foarte rapid cuvintele care le foloseşi şi astfel scrierea pe tastatură este uşurată. De asemenea, in meniuri, site-uri sau aplicaţii unde trebuie să introduci parola apare si un al cincilea rand cu taste numerice să te ajute la scrierea parolei. Există şi dictare dar aceasta nu este disponibilă in limba romană.

Acest dispozitiv vine cu aplicații preinstalate. Aici putem aminti de Facebook, Twitter, LinkedIn, Deezer, Foursquare, YouToube, Dropbox și Box, Adobe Reader cat și Docs To Go o aplicație de unde poți citi, scrie și edita documente Office. Cu toate acestea, aplicația de YouTube este doar un link către site-ul m.youtube.com, sau BBC Sports care face același lucru.

Pe de altă parte apreciez cum au fost dezvoltate Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare care sunt la același nivel precum aplicațiile dezvoltate pentru Android și iOS.


CONTRA

Există perioade in care trebuie să vizualizezi de mai multe ori o notificare pentru ca ea să nu mai apară ?n lista celor necitite.

Totuși am avut experiența neplăcuta a lag-ului in Jetpack Joyride și Angry Birds iar timpul de accesare al acestor aplicații a fost foarte ridicat. Probabil cu update-uri viitoare totul va merge mai rapid, dar pentru valoarea acestui telefon așteptarea pentru a le juca nu se prea justifică.

Ca și prețuri pentru aplicații avem World of Goo care este 4,99$ (4,49 eur pentru iOS), NOVA 3 costă 6,99 $ (in momentul acesta la promoție pentru iOS – 0,89 eur), Need for Speed Undercover – 2,99 $ (2,69 eur pentru iOS), Asphalt 7 Heat costă 4,99$ pe cand pe iOS este doar 0,89 euro. Prețurile echivalează dar oferta nu este aceeași. Nu avem Google Maps, Viber, Chrome, Opera sau alte aplicații populare de pe alte platforme. Totuși există loc pentru a dezvolta acest magazin de aplicații iar acest lucru va veni in timp.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3