BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Cristian despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Sistemul de operare OS10 de pe BB Z10 reprezinta o schimbare majora, aproape radicala, de la vechiul OS7 si este bazat in totalitate pe gesture “swipe”. Printr-un gest cu degetul de la baza ecranului in sus se descopera meniul de tip grila, iar printr-un alt gest de tip swipe dinspre stanga ecranului spre dreapta se pot accesa pana la 8 aplicatii care ruleaza in acelasi timp gratie sistemului de multi-tasking .

Functia multi-tasking permite utilizatorilor sa vada ce aplicatii ruleaza in fundal printr-un gest swipe trecand de la stanga sau de la dreapta. Apoi se poate reveni la aplicatiile utilizate anterior sau sau se pot accesa alte aplicatii , de fiecare data fara a pierde vreo informatie.

Gestul ”swipe” (asa cum a fost promovat de Blackberry ca si noutate a noului OS10) aduce mai multe functionalitati printre care revenirea la homescreen si accesul rapid ”Peak” la Blackberry Hub.

O alta functie cheie a noului sistem de operare este modul in care¿tastatura¿se ocupa de introducerea textului in timp ce utilizatorul tasteaza. Bine cunoscutei¿ functii “autocorrect” i-a fost adusa o noua functie. Telefonul are acum capacitatea de a prezice cuvinte, in mai multe limbi straine, si de a sugera cuvinte ce pot fi introduse in context printr-un simplu gest “swipe”. O suprpriza placuta a fost in momentul utilizarii ca si limbi de introducere atat EN cat si RO ca telefonul sa prezica atat cuvinte romanesti cat si englezesti.

Toate acestea sunt intregite de responsivitatea ecranului touch. Totul este conceput sa se miste, fara “glitch-uri” fara sa se intepeneasca sau sa se incetineaza. Utilizarea touchscreen-ului este cursiva si ¿fluenta.¿

Interfata lui BB Z10 este bazata in intregime pe gesturi, cuvantul swipe devenind litera de lege cand vine vorba de acest nou sistem de operare. Ca si utilizator de Blackberry, fan declarat al tastaturii fizice, mi-a luat un pic de timp sa ma obisuiesc si trebuie sa recunosc ca am fost putin sceptic la inceput, dar in cele 2 sapt de utilizare al lui Z10 am ajuns sa scriu aproape la fel de fluent ca si pe vechiul 9900.


CONTRA

Interfata fara butoane si gesturile - desi clar o inovatie, nu este usor sa te obisnuiesti cu gesturile iar uneori pot parea prea multe dar pentru a accesa o functie

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3