BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Liviu despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

BlackBerry Hub

BlackBerry Hub este centrul unificat de notificari propus de compania Canadiana pentru BlackBerry 10 OS. Experienta applicatiei native de mail este solida. Nu spun ca este la fel de simpla si intuitiva ca cea din Mail pentru iOS sau Outlook din Windows Phone, nici la fel de plina de functii ca cea din Android, dar este capabila si rapida.

Este usor sa configurezi conturile de email sau social networking, iar aplicatia de mail din BlackBerry 10 OS functioneaza bine si cu contruile de GMail. BlackBerry Hub integreaza si servicii ca Twitter, LinkedIn, sau Facebook, lucru ce nu face decat sa ne bucure.

Per total, experienta BlackBerry Hub este buna, nu extraordinara,dar buna. BB Hub este inca privat de un mod mai eficient de management al obiectelor, dar, Canadienii probabil vor imbunatati centrul de notificari.

Browser

Browserul lui BlackBerry Z10 este exact asa cum are trebui sa fie un browser mobil modern. Este bun. Foarte bun. Este capabili sa incarce si cele mai complexe site-uri fara prea mari probleme, iar performanta este cel putin la fel de buna ca cea din Android sau iOS.

Ce este cu adevarat interesant e ca BlackBerry a integrat Flash in browserul lui Z10, fiind unul dintre putinele browsere mobile ce poate rula continut Flash pe un smartphone. Nu pot spune ca Flash-ul ruleaza bine, dar, daca ai nevoie, este acolo sa te ajute.

Remember

Una din cele mai inspirate decizii ale BlackBerry a fost sa integreze servicii tertiare ca native in BB 10 OS. Sunt sigur ca veti gasi integrarea cu Drobox cel putin la fel de folositoare ca integrarea lui Evernote cu aplicatia nativa Remember. Remember va permite sa va sincronizati nativ contul de Evernote, oferind acces la notite (si posibilitatea de a creea altele noi), chiar din aplicatia stock.

Cei care folosesc Evernote cu regularitate cu siguranta vor gasi folositoare aplicatia Remember.

Story Maker

Story Maker este fara indoiala o aplicatie interesanta, ce permite utilizatorului sa combine clipuri video cu muzica si o varietate de efecte si titluri intr-un mod unic. Personal, am gasit Story Maker ca fiind intuitiv si usor de folosit, iar efectele sunt intr-adevar impresionante.

BlackBerry Messenger

Cei de la BlackBerry au imbunatatit BBM pentru BlackBerry 10. Acum ofera o functie pentru apeluri video, numita BBM Video Calls, ce a functionat bine mai de fiecare data cand am testat-o, si o functie noua ce permite utilizatorului sa partajeze ecranul telefonului cu un alt participant la BBM Video.

Tastatura

Telefoanele BlackBerry au fost intodeauna populare pentru tastaturiele QWERTY si Z10 este un telefon atipic pentru compania Canadiana. Din fericire, pot spune ca tastatura software a lui BlackBerry Z10 este una din cele mai bune pe care le-am folosit.

Vine cu text peredictiv (partea buna e ca are suport si pentru limba romana), iar predictiile sunt foarte precise si, desi la inceput ti se va parea ciudat sa vezi cuvinte intregi deasupra literelor in timp ce tastezi, este de fapt foarte la indemana sa le folosesti. Tastatura lui BlackBerry Z10 este foarte usor de folosit cand tastezi cu o singura mana.


CONTRA

BlackBerry Hub

Ce m-a deranjat de la inceput la BlackBerry Hub este modul de gestionare a selectiilor multiple. De exemplu, daca vrei sa stergi cateva notificari/mesaje, trebuie sa tii apasat pe o singura notificare (actiune ce va afisa un meniu contextual), apoi sa apesi butonul "Select More," apoi sa selectezi fiecare notificare/mesaj in parte. Abia acum poti apasa butonul "Delete." Este un proces destul de anevoios cand ai multe mesaje in inbox.

Asa cum spuneam Hub aduce integrare pentru Twitter, dar BlackBerry a facut aceeasi greseala ca Microsoft in Windows Phone tratand tweeturile ca pe niste mailuri. Poti vedea o lista de @ mesaje catre tine, dar daca vrei sa citesti mesajul in intregime trebuie sa intri in fiecare in parte. Poate cei de la BlackBerry nu prea folosesc Twitter, dar are trebui sa fie o unealta de comunicare real time, nu o alte versiune a email-ului.

Maps

BlackBerry au integrat propria solutie de cartografiere in soft-ul lui Z10, dar, fie ca va vine sa credeti sau nu, este mult mai slaba decat Apple Maps. Ba mai mult, BlackBerry Maps nici macar nu este disponibil in Romania.

Canadienii au promis si navigare turn-by-turn, pe care bineinteles ca nu am putut testa-o de vreme ce harta Romaniei in viziunea BlackBerry Maps contine mai putine strazi ca desertul Sahara. Tot ce putem face e sa speram ca baietilor de la Google li se va face mila de posesorii BlackBerry si vor dezvolta porpria lor solutie de cartografiere pentru noua platforma mobila.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3