Galaxy S6 Edge Plus 32GB negru

Galaxy S6 Edge Plus


culoare


Gold Negru

capacitate


32 GB 64 GB
  rating 4,72 din 5
punctaj obtinut
din 162 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Petru despre Galaxy S6 Edge Plus 32GB negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

In ultimele saptamani am avut placerea sa folosesc cel mai nou si performant telefon al companiei Samsung. Trebuie sa precizez ca perspectiva review-urilor pe care o sa le fac este acea a utilizatorului obisnuit, fara sa aduc in discutie teste benchmark sau alte metode prin care specialistii clasifica anumite terminale dupa performanta lor bazata pe numerele ce rezulta din testele respective .

In ceea ce priveste design-ul, noul Samsung Galaxy S6 Edge + arata minunat . Este cunoscut faptul ca barbatii prefera femeile cu forme, iar eu bazandu-ma pe aceasta analogie trebuie sa recunosc ca am fost de-a dreptul cucerit de formele curbate si intrigante ale acestui terminal. Ecranul curbat ofera telefonului un design minunat, cu care sigur  o sa va faceti remarcat. Combinatia de sticla si aluminiu evidentiaza caracterul premium al acestuia. Telefonul este extraordinar de subtire si foarte solid. Ecranul de 5,7 inch este extrem de spatios, dandu-va posibilitatea sa va organizati aplicatiile foarte bine. Efectul edge-to-edge este este ajutat de rezolutia mare (1440 x 2560 pixels) si de densitatea pixelilor(~518 ppi ), care impreuna ofera o imagine extrem de clara pentru ochiul uman .

Din punct de vedere hardware, putem observa ca telefonul este unul high-end. Telefonul are un display Corning Gorilla Glass 4, nano sim, cititor de amprente, un procesor octa core, 4 gb ram, o placa video Mali-T760MP8, o camera frontala de 5 mpx, o camera pe spate de 16 mpx, precum si alte dotari specifile telefoanelor tip smartphone. Pentru utilizatorul de rand, aceste funcionalizati se pot traduce printr-o performanta deosebit de fluenta in utilizare. Cei care prefera sa foloseasca telefonul si pentru gameing, vor gasi in acest telefon o adevarata consola pentru jocuri, toate ruland fluent. Calitatea sunetului este una deosebita, muzica se aude clar, iar calitatea castilor care vin odata cu telefonul se ridica la nivelul pretului platit pentru acest terminal .

Alte puncte PRO :

  • ecranul tactil SUPER AMOLET este deosebit de sensibil la atingere si reactioneaza foarte bine chiar si daca aveti degetele umede sau transpirate;
  • butoanele de volum si de power sunt usor accesibile;
  • microfoanele ofera o calitate foarte buna a convorbirilor;
  • iluminarea telefonului este foarte buna, asa ca nu o sa aveti probleme in soare puternic ;
  • bateria este mare (3000 mA), iar incarcarea este deosebit de rapida, telefonul putandu-se incarca de la 0 la 100 in doar o ora si 15 minute ;
  • se poate incarca wireless ;
  • deosebit de bun pentru multitasking.

CONTRA

Experienta de utilizare iti ofera o larga perspectiva asupra tuturor aspectelor acestui telefon. Cu toate ca telefonul arata minunat si se misca bine,  exista unele aspecte care pot fi imbunatatite. La urma urmei, aceasta este datoria testerilor, de a reproduce cat mai exact experienta lor de utilizare cu un anumit telefon .

In ceea ce priveste design-ul, cu toate ca ecranul curbat este splendid, utilitatea lui in utilizare este redusa. Putem configura ca ecranul lateral sa se lumineze cand suntem apelati de cineva, il putem folosi de asemenea ca shortcut pentru aplicatii sau contacte, il putem seta sa ne ofere fluxuri de informatii atunci cand ecranul principal este inchis sau il putem folosi ca ceas de noapte. Utilitatea lui se cam opreste aici, motiv pentru care consider ca este nevoie ca Samsung sa incerce sa gaseasca noi aspecte pe care sa le implementeze acestui ecran lateral. Cu toate ca spatele din sticla este extrem de elegant, el reprezinta un adevarat magnet de amprente, o folie de sticla fiind absolut necesara.

Din punct de vedere hardware, aspectele contra sunt putine. Modul de economie a energiei reduce performanta telefonului, asa ca s-ar putea sa aveti momente in care telefonul sa nu se miste atat de rapid pe cum va doriti. De asemenea, am avut unele probleme la redarea unor filme HD, care au sacadat. S-ar putea ca player-ul sa nu fi avut codec-urile adecvate . Bateria nu este detasabila, asa incat daca o sa aveti probleme cu ea va trebui sa va duceti telefonul la un service autorizat pentru ca sa o schimbe. Telefonul nu are un slot micro sd, probabil din motive de marketing pentru ca sa fim obligati sa dam cativa zeci de euro in plus pentru un telefon cu spatiu de stocare mai mare .

Alte puncte CONTRA :

  • la o utilizare obisnuita ( internet wireless/4g, cateva telefoanedate, o ora de jucat, redare filme si utilizare camera) bateria dureaza aproximativ o zi si cateva ore ;
  • ecranul mare consuma o buna parte a energiei ;
  • daca aveti o mana mica dimenisunile telefonului va pot incomoda ;
  • specificatiile hardware sunt depasite de anumite terminale concurente, pentru un pret mai bun ;
  • lipsa cardului micro-sd face ca oferta concurentei sa fie mai atractiva din acest punct de vedere, unele telefoane concurente oferind posibilitatea de a utiliza carduri de memorie de pana la 2 tb .
  • lipsa portului infrarosu, motiv pentru care nu mai putem folosi telefonul ca telecomanda universala .
  • lipsa boxelor stereo .

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB Black


rating 4,68 din 5

142 review-uri
99% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S7 32GB Black


rating 4,23 din 5

9 review-uri
88% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy A5 2016 Black


rating 4,5 din 5

8 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3