Galaxy S6 Edge Plus 32GB negru

Galaxy S6 Edge Plus


culoare


Gold Negru

capacitate


32 GB 64 GB
  rating 4,72 din 5
punctaj obtinut
din 162 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Petru despre Galaxy S6 Edge Plus 32GB negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Ca orice telefon de ultima generatie, Samsung Galaxy S6 Edge Plus vine impreuna cu o multime de functii utile sau mai putin utile. Avand in vedere si denumirea terminalului, respectiv Edge Plus, consider ca trebuie sa fac referire in primul rand la functiile noi pe care le aduce acest ecran curbat.

Dupa cum am precizat intr-un review anterior, aceste functii sunt putine insa sunt suficient de catchy incat sa va uimeasca prietenii care nu au incercat inca un astfel de telefon. Asadar, puteti utiliza marginile telefonului pentru a afisa aplicatiile preferate, printr-o functie denumita Apps Edge sau puteti sa va faceti o lista de contacte preferate prin functia People Edge. Aceasta ultima functie va permite sa selectati pana la cinci contacte pe care le puteti accesa rapid, glisand degetul pe marginea ecranului curbat. Fiecare contact va primi o anumita culoare, asa incat atunci cand veti avea un mesaj sau un apel pierdut marginea telefonului se va colora in culoarea specifica contactului.

O alta functionalitate a ecranului curbat este posibilitatea de a-l folosi ca ceas de noapte. Aceasta functie este utila si este battery friendly, dumneavoastra nemaitrebuind sa deblocati telefonul de fiecare data cand vreti sa vedeti ce ora este. Puteti de asemenea sa folositi functia Information Stream, prin care veti primi fluxuri de informatii de pe site-urile de socializare sau de pe site-urile de stiri preferate .

Scannerul pentru amprente, care se gaseste si pe varianta Edge, a fost imbunatatit  cu functia Samsung Pay, prin care puteti securiza tranzactiile comerciale pe care le faceti cu telefonul direct cu amprenta dumneavoastra papilara .

O alta functie interesanta este S Voice, prin care puteti da comenzi telefonului. Responsivitatea ecranului touch screen este deosebit de buna, spre deosebire de htc one m8 care avea grija sa ma enerveze de fiecare data cand degetele mele erau umede sau transpirate. Browserul nativ este rapid si spre deosebire de Google Chrome, consuma foarte putine resurse. Eu am ales ca toata navigarea pe internet sa o fac prin intermediul acestuia.

Alte aspecte PRO :

  • puteti folosi telefonul impreuna cu un S Pen, prin intermediul caruia sa dati telefonului tot felul de comenzi ;
  • puteti sa creati notite actionabile;
  • telefonul beneficiaza de un internal search deosebit de intuitiv, denumit S finder. Puteti sa filtrati cautarile dupa tot felul de informatii chiar si pe internet .
  • desktop-ul telefonului poate fi impartit in 3 parti : o parte dedicata stirilor, una dedicata spatiului personal si una dedicata retelelor de socializare ;
  • din punct de vedere al calitatii sunetului, telefonul are 3 functii deosebite cu ajutorul caruia o sa resimititi adevarata calitatate a muzicii. Asadar, daca o sa aveti casti compatibile(castile cu care vine telefonul sunt compaibile) puteti sa activati 3 functii care vor face experienta audio de neuitat, respectiv functia UHP Upscaler, Sound Alive Plus si Tube Amp Pro ;
  • Daca o sa glisati mana de la dreapta la stanga pe ecranul telefonului, acesta o sa ia o captura de ecran ;
  • telefonul nu vine cu foarte multe aplicatii preinstalate, iar unele dintre acestea pot fi dezinstalate, asa incat daca nu le veti folosi le puteti sterge ;
  • prezenta anumitor senzori " medicali " prin care puteti sa va verificati nivelul de stres, ritmul batailor inimii, presiunea sangelui, nivelul zahar-sange etc .

CONTRA

Functiile telefonului sunt multiple, motiv pentru care aproape in permanenta cel putin 50 % din memoria Ram a telefonului va fi ocupata. Veti avea la dispozitia doar aproximativ 1,8 gb Ram liberi pentru celelalte functii. Oricum, telefonul ruleaza bine, dar as fi vrut ca din cei 4 gb Ram sa fie disponibili mai multi. Aceste functii consuma si foarte multa energie, asa ca am fost nevoit sa dezactivez multe dintre ele .

Functiile Edge sunt putine, iar in Apps Edge veti gasi maxim 10 functii pe care sa le folositi . Functia de economisire a energiei bateriei asigura o autonomie mai buna numai intr-un pricent de 10 %, spre deosebire de aceeasi functie de pe HTC One m8 care ofera o autonomie de pana la 50 %. In schimb, pe functia de economisire extrema a energiei, unde aproape toate functiile sunt oprite si ecranul devine alb negru, am reusit sa ajung la o autonomie de 4-5 zile .

Din motive de confidentialitate, am fost nevoit sa opresc functiile de scanare a amprentei si S Voice. In legatura cu cea din urma functie, pentru a putea opera telefonul trebuie sa fie conectat permanent la internet si sa inregistreze tot ceea ce se aude ambiental, pentru ca atunci cand eu spun " Hey, Galaxy" aceasta sa se activeze .

Alte aspecte CONTRA :

  • functionalitatile Edge pot exista si fara un ecran curbat, iar diversitatea lor este extrem de mica ;
  • unele functii pot fi accestare doar daca cumparati un S pen;
  • Notificarile colorate apar numai daca telefonul este pus cu ecranul in jos ;

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB Black


rating 4,68 din 5

142 review-uri
99% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S7 32GB Black


rating 4,23 din 5

9 review-uri
88% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy A5 2016 Black


rating 4,5 din 5

8 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3