Huawei Nexus 6P grey

Huawei Nexus 6P grey


  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 1 review
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alexandru despre Huawei Nexus 6P grey


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Nexus 6P apare pentru a reimprospata gama de telefoane Nexus, fiind primul telefon cu sistem de operare Android care are instalata versiunea 6 – Marshmallow. Telefonul dispune de specifiicatii de top care-l plaseaza in categoria telefoanelor premium. La baza telefonului este chipsetul Snapdragon 810 v2.1 care ofera imbunatatiri in ce priveste performantele si rezolva problemele prezente in prima generatie de procesoare 810. Astfel noua generatie de procesoare Snapdragon 810 ofera 8 nuclee, 4 ce functioneaza la 2GHz, iar pentru o mai buna gestionare a consumului de energie celelalte 4 nuclee functioneaza la 1.55GHz. Performantele in aplicatiile video sunt asigurate de procesorul Adreno 430. Memoria de lucru este de 3GB RAM.

Carcasa este construita din aluminiu cu insertii de sticla foarte bine imbinate, muchiile fiind prelucrate incat nu se simt taioase atunci cand tii telefonul in mana.

Tot la partea de constructie trebuie sa mentionam greutatea telefonului de 178g, mai usor decat Iphone 6S Plus dar mai greu decat Samsung S6 Egde+ .

Pe partea frontala a telefonului regasim senzorul de  proximitate si cel de lumina ambientala, difuzoarele si camera foto frontala de 8 megapixeli cu diafragma f/2.4 si filmare fullHD la 30 cadre pe secunda. Pe muchiile telefonului sunt prezente butoanele de volum si cel de pornire, conectorul USB tip C, slotul de cartela SIM(telefonul foloseste Nano SIM) si conectorul audio tip Jack 3.5mm.

Noutatea pentru telefoanele Nexus in ceea ce priveste constructia este prezenta senzorului de amprenta pe partea din spate a telefonului. Senzorul este pozitionat perfect incat poate fi apasat usor, indiferent ca folosesti telefonul cu mana stanga sau dreapta. Senzorul functioneaza bine, deblocand rapid ecranul si se pot inregistra pana la 5 amprente.  Tot pe partea din spate este camera foto principala de 12 megapixeli cu diafragma f/2.0, blitz DualTone si focalizare laser. Camera produce imagini foarte bune in conditii de lumina buna, in lumina slaba calitatea fiind ceva mai scazuta .

Ecranul are luminozitate buna fiind vizibil in conditii de lumina chiar si cu luminozitatea ecranului setata la minim. Functia « Adaptive display » isi face treaba foarte bine modifica luminozitatea ecranului in functie de lumina ambientala. Din utilizarea telefonului pot spune ca functia seteaza perfect luminozitatea in functie de cerinte, nici prea intunecat dar nici prea luminos. Culorile sunt redate natural.

Pe partea tehnica a ecranului avem urmatoarele specificatii : 5.7 inch / rezolutie 2K (2560x1440 pixeli) densitatea pixelilor fiind de aproximativ 518ppi. Marginile laterale ale telefonului sunt foarte inguste, dar in partea de sus, respectiv jos, telefonul este flancat de margini late. Acest lucru se datoreaza pozitionarii a doua difuzoare pe partea frontala a telefonului. Telefonului ii lipsesc butoanele capacitive, acestea ocupand partea inferioara a ecranului. Cand este o aplicatie deschisa ce ocupa tot ecranul, butoanele dispar, fiind necesara glisare din partea de jos in sus pe ecran pentru a face butoanele vizibile.

Partea software este asigurata de Android versiunea 6.0.1 pe care vei primi actualizari de fiecare data cand acestea sunt publicate de Google. La prima utilizare a telefonului vei fi surprins de lista scurta de aplicatii instalata pe telefon. In functie de obisnuinte poti instala toate aplicatiile disponibile din magazinul de aplicatii incat un vei simti ca iti lipseste ceva. Aceasta lista scurta de aplicatii preinstalate, precum si functia Doze prezenta pe Android 6 ajuta la autonomia bateriei de 3450 mAh tehnologie Li-Po. Telefonul poate fi folosit dintr-o singura incarcare 1-2 zile, la utilizarea normala pe tehnologie 4G (apeluri, mesaj, browsing). In cazul unei utilizari intense, cum ar fi vizionare de filme, folosirea intensa a camerei sau jocuri, autonomia scade incat este posibil sa reincarci o data telefonul pe timpul zilei.

Astfel daca vrei un telefon Premium cu caracteristici de top care arata elegant si functioneaza fluid, Nexus 6P nu te va dezamagi. De asemenea telefoanele din seria Nexus beneficiaza de actualizari frecvente din partea Google, iar atunci cand va aparea o noua versiune de Android, vei fi primul care va beneficia de avantejele acesteia.


PRO
  • Ecran foarte bun
  • Constructie solida si eleganta
  • Sunet excelent prin doua difuzoare frontale
  • Lipsa aplicatii preinstalate

CONTRA

Lipsa posibilitate marire memorie prin card

Interfata minimalista fara posibilitate de personalizare

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Huawei P9 Dark Grey


rating 4,63 din 5

104 review-uri
95% dintre utilizatori recomanda

Huawei P8lite (Dual SIM)


rating 4,39 din 5

18 review-uri
72% dintre utilizatori recomanda

Huawei Y5II Black (Dual-SIM)


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Huawei Y5II Black (Dual-SIM)


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3