iPad mini 16GB negru

Culoare


Alb Negru

Capacitate


16 GB 32 GB
  rating 4,5 din 5
punctaj obtinut
din 2 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre iPad mini 16GB negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


Noua tabletă iPad mini ofera in premiera la Orange posibilitatea de a experimenta internetul la viteze de pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, prin tehnologia 4G (LTE – Long Term Evolution).

iPad mini, este un iPad 2 mai mic, care se aseamana in mai multe aspecte cu acesta, inclusiv configuratia si designul.

In cutia alba, eleganta, aproape etansa, gasesti tableta, iar dedesubt cateva materiale printate, incarcatorul cu mufa USB si cablul USB – Lightning.

Direct din cutie, iPad mini e gata de lucruri marete. Ecranul are dimensiunea de 7,9 inchi si foloseste aceeasi tehnologie de retroiluminare LED ca si iPad 2.

Are o diagonala mai mica decat iPad 2, aceasta scazand cu 5 cm fata de iPad-urile de pana acum, iar greutatea i-a scazut pana la jumatate (308g), dar are acelasi  procesor Apple A5, aceeasi memorie RAM – 512MB si aceleasi optiuni de stocare. La prima vedere nu pare nimic schimbat, insa iPad-ul mini este radical diferit. Fata de generatiile anterioare, iPad mini este usor si comod de utilizat, cu o greutate mai redusa si o grosime de doar 7 milimetri, cat un creion de gros si incredibil de usor. Ergonomia tabletei face ca aceasta sa fie superioara modelelor iPad de pana acum.

Carcasa tabletei se apropie de marginea ecranului cam 1 cm, e destul de mare distanta astfel incat sa nu fie probleme cu atingerea ecranului din greseala.

Fata iPad-ului mini este aceeasi ca si pentru celelalte tablete iPad : butonul de Home/Task Manager/Exit pozitionat la baza ecranului, iar sus camera foto frontala HD de 1,2 Megapixeli este perfecta si pentru apeluri video.

Este creat din aluminiu negru, asemanator la finisaj cu cel al <strong&gt; </strong&gt;<strong&gt;iPhone-ului 5</strong&gt;. iPad-ul mini confera durabilitate, este compact, dand senzatia unei singure bucati de aluminiu. Producatorul Apple a fost foarte atent la fiecare detaliu in proiectarea tabletei :  perfectiunea, compozitia materialului, calitatea si precizia design-ului apropiata de cea a unui ceas elvetian, care o scoate in evidenta si ii ofera o personalitate aparte. Diferentele notabile de specificatii sunt la camera principala, care are un senzor de 5MP si noul conector Apple Lightning, care inlocuieste vechiul port cu 30 de pini.

Minusul semnalat inca de la lansarea acestei tablete este display-ul, cu o rezolutie de 1024x768 de pixeli. Densitatea pixelilor este mai mare decat cea a iPad 2, dar este departe de cea a ecranului Retina, lucru care iese in evidenta in aplicatiile care afiseaza multe informatii text : nu sunt clare, iar pixelii individuali pot fi vazuti cu ochiul liber.

Chiar daca nu este asemanator unui display Retina, ecranul iPad mini nu este slab, unghiurile pentru vizualizare sunt foarte bune, culorilor la fel. Volumul si calitatea sunetului rezonat in difuzoarele stereo sunt impresionante, indiferent de aplicatie, avand un sunet puternic pentru o tableta mica.

iPad mini nu a avut nicio dificultate in a se conecta la retele Wi-Fi (are Wi-Fi dual-band 2,4 GHz și 5 GHz 802.11n) si plusul cel mai important este ca poate fi folosit ca hotspot local. Utilizarea normala a tabletei, pentru navigare, cateva jocuri si video, ofera o durata de utilizare a bateriei de pana la 10 ore. Un plus al tabletei este tastatura, care este mai comoda decat pe iPad din generatia 2/3 sau 4, atat in modul portrait cat si landscape.

Camera de 5MP ofera aceeasi calitate cu cea a iPhone-ului 4S sau iPhone 5, dar cu o rezolutie a camerei mai mica (5MP fata de 8MP), care se aplica si filmarilor HD, dar si fotografiilor.

Astfel tableta iPad mini, este un iPad mai mic, care ofera un nou nivel de confort si utilizare, facand-o mult mai portabila, dar cu aceleasi experiente performante in utilizare si  aplicatii vaste.

 


PRO
  • autonomia mare de pana la 10h
  • constructia tabletei
  • conexiuni ultra-rapide la viteze 4G
  • ecranul stralucitor de 7,9 inchi, performanta rapida şi cursiva
  • camerele FaceTime si iSight
  • se poate tine intr-o mana

 


CONTRA
  • ecranul care putea avea o rezolutie mai buna
  • materialul este mult mai fragil decat materialele folosite pe iPad-urile anterioare
  • modul de incarcare nu este universal, Apple a schimbat modelul de portul de incarcare

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

iPad mini 2 Retina


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru iPad mini 2 Retina

iPad Air 16GB Space Grey


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru iPad Air 16GB Space Grey

iPad mini 3 16GB Gold


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru iPad mini 3 16GB Gold


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3