iPhone 3G 8 GB black

iPhone 3G 8 GB black


  rating 4,34 din 5
punctaj obtinut
din 130 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Dan despre iPhone 3G 8 GB black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

O sa prezint pe scurt informatiile ce mi se par relevante la achizitionarea unui astfel de telefon:

Calitatea constuctiei telefonului este una foarte buna, dar ca la orice dispozitiv glossy (lucios) urmele de grasime lasate de maini sunt ca la ele acasa, de aceea recomand folosirea unei protectii de ecran de tip invisible shield, precum si o protectie a carcasei, si asta inca de cand l-ati achizitionat, deoarece este si fosrte sensibil la zgarieturi.

Ecranul este din sticla (nu din plastic ca la alte telefoane touch) si este de tip capacitive touch, adica nu necesita calibrare, este optimizat pentru lucrul cu degetul (nu cu unghia sau stylusuri) deoarece necesita contactul cu un conductor de curent, pe cand unghia sau stylusurile clasice nu permit transferul de energie electrica. (exista sylusuri speciale pentru iphone)

Initial memoria de 8 GB poate parea suficienta, dar fiind un telefon robust ce permite rularea unei mari varietati de fisiere degitale, dupa ce incarcati cateva seriale si muzica favorita, mai cateva programele, mai cateva poze, o sa incarcati cei 8GB destul de repede. Memoria RAM a telefonului este de 128MB, iar in unele jocuri si aplicatii aceasta nu e suficienta, lucru semnalat si de aplicatiile respective.

Bateria nu poate fi accesata si schimbata decat in service-uri autorizate (altfel se pierde garantia). Durata de viata a bateriei easte decenta pentru un smartphone, rezistand aproximativ 16 ore cu utilizare variata in acest interval (ascultat muzica, browsing pe net prin wi-fi sau 3g, minim 30minute de convorbire, SMS, aplicatii 3d si non-3d, vizionat filme). Pe scurt, daca folositi functiile telefonului intensiv, seara inainte sa va culcati, va trebui sa il puneti la incarcat, altfel riscati ca ziua urmatoare sa se opreasca in mijlocul unei convorbiri. Daca il folositi 90% din timp doar ca si telefon cu o medie de 40-50min de convorbire pe zi, bateria tine cam 3 zile.

Din punct de vedere ergonomic are toate functiile ce vi le puteti dorii de la un telefon, usor de accesat prin doar cateva atingeri ale ecranului. Exista aplicatii pentru orice, de la cele mai utile la cele mai amuzante, multe din ele fiind disponibile gratuit.

GPS-ul este acceptabil, dar precizia lui este de 15-30m, deci sa nu luati telefonul asta cu gandul ca va inlocui un dispozitiv GPS dedicat. E util la orientarea in spatiu in orassele cu care nu sunteti familiar. Exista aplicatii ce ii sporesc precizia si functionalitatea, dar e tot departe de un GPS dedicat.

Un telefon excelent, care mult timp a fost prea scump pentru romanul de rand, dar acum la oferta Orange cred ca oricine is poate permite acest "lux".

¿

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Sony Ericsson Jalou cu Cadou


rating 3,17 din 5

23 review-uri
52% dintre utilizatori recomanda

Sony Ericsson X10


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3