Lenovo Moto G4 Black (Dual SIM)

Lenovo Moto G4 Black (Dual SIM)


  rating 4,2 din 5
punctaj obtinut
din 10 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Denis despre Lenovo Moto G4 Black (Dual SIM)


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Detin acest telefon de 4 luni, deci pot sa va spun cateva informatii pe care nu o sa le gasiti in alte review-uri.

Incepem cu Pro-urile :

+ Ecranul Full HD este foarte bun, reproduce culorile foarte bine, iar sistemul are o optiune prin care poti mari saturatia culorilor. Ecranul o duce extrem de bine si la capitolul luminozitate, aceasta fiind mai mare ca a unor "flagship-uri". Ecranul are Gorilla Glass 3, dar eu va recomand din tot sufletul sa puneti o folie de sticla pe el pentru a fi 100% siguri.

+ Design-ul este destul de simplu, fara chestii inutile, dar, in acelasi este destul de frumos. Telefonul are proportii destul de bune, cu margini mici -> Dimensiune totala mai mica. (Are aproape aceleasi dimensiuni ca S7 Edge)

+ Sunetul este extrem de bun. Speaker-ul principal are rol si de casca si se aude foarte bine, plus ca este situat si "spre utilizator".(in fata)

+ Experienta de utilizare/OS --- Sistemul e Android pur, fara vreun skin inutil ca la alti producatori. Motorola a adaugat doar faimoasele sale "gesturi" peste Android-ul original. Versiunea originala cu care vine acest telefon (6.0) se misca extrem de bine, deschiderea aplicatiilor, tranzitiile se fac fluid, la 60FPS. Dupa update-ul la Nougat (7.0 - prima versiune) telefonul inca se misca destul de bine, dar mai exista unele tranzitii care nu mai au acel "60 FPS" ca pe MarshMallow. In momentul in care scriu review-ul acesta, Motorola a lansat security patch-ul din 1 Martie pentru G4 Plus, update care o sa ajunga sigur si pe G4 in curand.

+ Orange nu a facut modificari acestui telefon, deci avem versiunea originala destinata Europei, fara nimic in plus, asta inseamna ca telefonul o sa primeasca ultimele update-uri de indata ce Motorola le lanseaza.

+ Bateria (nedetasabila) este clasicul preferat de mai toti producatorii de telefoane mid-range->high end - 3000 mAh. Tine mult datorita Android-ului pur si a procesorului destul de econom. In medie am cam 5 ore - 5 ore jumatate de "Screen On Time" la o utilizare medie spre mare. (1-2 ore Youtube, 2-3 ore browsing pe Wi-fi/4G, muzica si cam vreo jumatate de ora de jocuri cu cerinte mici)

+ Dual-sim/Conectivitate - Semnalul este destul de bun si pe 4G si pe 3G. Are si Wifi dual-band.(se poate conecta la retelele de 5 Ghz) Are slot de micro-SD si 2 slot-uri pentru cartelele Micro-Sim.(Are adaptoare pentru cartelele Nano-Sim inclus) Telefonul are semnal 3G pe al doilea SIM (multe alte dual-sim-uri au doar 2G pe al doilea SIM), iar internetul(4G) se poate comuta de pe un sim pe altul.

+- Camera se incadreaza in categoria neutra, avand un soft destul de bun ce include si modul Pro, reusind sa faca poze/filmulete bune ziua, dar performanta acesteia scade atunci cand soarele apune.

+ Telefonul beneficiaza de suport destul de mare din partea comunitatii de custom rom-uri/root etc. , deci suntem asigurati dupa ce Motorola o sa opreasca actualizarile.

Mici plus-uri:

+ Butonul power are o textura diferita de cele de volum.

+ Telefonul are cateva protectii contra apei, deci daca cativa stropi de apa patrund cumva in telefon, este o sansa mai mare ca acesta sa nu cedeze.

+ Telefonul are suport pentru Quick Charge pana la 3.0, deci daca vreti sa il incarcati cu "viteza luminii" trebuie doar sa cumparati un incarcator compatibil.



CONTRA

Desigur, nimic nu e perfect, desi Motorola ar fi putut sa evite unele dintre probleme pe care urmeaza sa le mentionez destul de usor.

- Capacul spate este facut din plastic (putin) cauciucat, problema este ca plasticul care acopera bateria este putin mai jos ca restul "protectiilor" de plastic din interior, asta creeaza un gol in partea dreapta jos unde capacul incepe incet incet sa scartaie/paraie ca naiba. Usor usor incepe sa devina extrem de neplacut sa pui mana pe el. Problema asta e alimentata indirect si de Motorola care s-a decis sa nu vanda separat capacul spate, iar in Romania nu exista nimeni care sa vanda vreun fel de capac spate pentru acest telefon.

- Butoanele Power si Volum sunt puse in ordine inversa pe partea dreapta. (Power deasupra celor de volum) Peste chestia asta poti trece usor dupa ce te obisnuiesti. Problema adevarata a butoanelor este ca sunt greu de apasat("moi"), nu au un "click" satisfacator cand le apesi - asta in comparatie cu P9 Lite, unde butoanele la cea mai mica atingere se apasa si au un feedback extraordinar... ----- Dupa aceste 4 luni parca m-am mai invatat cu aceste butoane, dar tot mi-as fi dorit sa fi fost ca cele de pe P9 lite.

Sa trecem si la ce contine pachetul telefonului:

Motorola are o mare reputatie cu seria G pentru concentrarea 100% pe telefon, Moto G2 venind doar cu un cablu USB in cutie (fara incarcator, fara casti). Eh, de data aceasta, Moto G4 primeste un incarcator in cutia acestuia, unul de o calitatea SLABA, avand puterea de 550 mAh (0.55 A), iar curentul livrat de acesta fluctuand. [Mai jos o sa va spun de ce chestia asta conteaza (mai ales pentru cei cu display-urile "boe"].

Daca mai aveti alte incarcatoare de cel putin 1A prin casa, va sfatuiesc sa le folositi pe acelea. Cu incarcator de 1A telefonul se incarca complet in ~3 ore. Din spusele altora, cu incarcatorul original, telefonul s-ar incarca in ~6 ore.

Trecem la un "contra" putin mai "avansat":

Ambele modele de telefoane (G4 si G4 Plus) vin cu display-uri facute de 2 de compani. Una dintre ele este LG, cealalta, este o companie din Beijing.

Acum, ambele display-uri au posibile probleme diferite:

Pe display-ul de la LG (numit lgd) pot aparea probleme cu "Burn-In-ul", problema care de obicei apare pe display-uri Amoled.(Telefonul are display LCD) - Unele elemente de pe ecran care raman mult timp afisate lasa "urme" (de obicei icoanele din bara de notificari). Urmele astea dispar dupa cateva minute in care imaginea aceea nu mai este pe ecran. Problema asta se poate rezolva cu o aplicatie de tip "Blue Filter" de pe magazin play. (S-ar putea rezolva si cu un update de soft din partea celor de la Motorola)

Pe display-ul companiei din Beijing (numit boe) poate aparea fenomenul de "Ghost Touch" -- chestia asta apare MAI ALES in timpul incarcarii cu incarcatorul original sau cu alt incarcator/port USB care nu livreaza curent stabil.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

dorucaprar67 pe 04.09.2017 19:58

ok coment ul



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Lenovo K5 Plus dark grey (Dual SIM)


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Lenovo Vibe B Black (Dual SIM)


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Lenovo Vibe B Black (Dual SIM)

Huawei P9 lite 2017 black (Dual-SIM)


rating 4,62 din 5

13 review-uri
84% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3