LG G5
  rating 4,62 din 5
punctaj obtinut
din 58 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alexandru despre LG G5


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

LG G5 este un telefon fascinant nu doar pentru ce este, ci si pentru ce poate deveni. Pentru a concura la nivelul de telefoane premium, anul acesta LG mizeaza pe inovatie si a regandit ceea ce inseamna telefonul. Cea mai interesanta caracteristica propusa de LG este constructia modulara. Nu ajunge la nivelul propus de Google prin proiectul ARA(telefon complet modular), astfel incat nu vei putea mari capacitatea RAM sau sa schimbi procesorul ori camera foto. Totusi are o caracteristica ce in ultima vreme a disparut de pe telefoanele high-end: bateria este detasabila. G5 nu doar ca permite schimbarea bateriei foarte usor, astel incat poti sa iei cu tine o baterie de schimb care este mult mai usoara si mai mica decat un powerbank - de asemenea nu va mai trebui sa trimiti telefonul in service cand se uzeaza bateria - o poti schimba in mai putin de 20 secunde. Pe langa bateria detasabila, LG promite o gama mai larga de accesorii care vor utiliza acest sistem modular, numite si LG Friends.

Dupa pornirea telefonului primul lucru care te va surprinde va fi ecranul. G5 dispune de un ecran IPS LCD qHD(1440 x 2560 pixeli - densitate 554ppi) de 5,3 inch mai luminos decat cel regasit pe G4. De asemenea, o noutate este functia Allways-on care iti afiseaza ora precum si notificarile cand ecranul este blocat.

Trecand la partea de constructie a telefonului primele lucruri ce pot fi observate sunt colturile rotunjite si lipsa butoanelor fizice de pe fata telefonului. Tot in partea frontala avem camera foto secundara, 8 megapixeli. In partea de jos a telefonului avem portul USB tip C si intr-o pozitie putin incomoda difuzorul . Pozitia difuzorului a fost aleasa poate neinspirat de LG deoarece se poate acoperi usor cand utilizezi telefonul. Pe spatelele telefonului regasim noutatile: cititorul de amprente, amplasat pe butonul de pornire al telefonului, si cele doua camere foto principale. Prima camera cu unghi larg de cuprindere (135 grade) are 8 megapixeli, cea principala de 16 megapixeli cu unghi de cuprindere standard. Camera principala a telefonului beneficiaza de stabilizare optica a imaginii si de focalizare laser.

Puterea de procesare este furnizata de noul procesor Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 cu doua nuclee ce functioneaza 1.6GHz, celelalte doua la 2.15GHz. Spre deosebire de chipsetul 810, noul procesor isi face treaba mai bine si genereaza mai putina caldura, astel incat performatele sunt superioare.

La capitolul baterie cei de la LG au decis sa utilizeze o baterie de capacitate mai mica decat in G4, respectiv 2800mAh, probabil datorita caracteristicii modulare a telefonului. Chiar daca bateria are capacitate mai mica, telefonul are preinstalat Android versiunea 6.0.1 ce beneficiaza de functia Doze. De asemenea avem prezenta functia de incarcare rapida care promite incarcare pana la 83% in 30 minute.

G5 livreaza tot ceea ce ai astepta de la un flagship : procesor de ultima generatie, capacitate RAM mare, cea mai noua versiune Android, inovator prin sistemul modular propus si gama de accesorii compatibile.


PRO
  • Ecran qHD
  • Sistem modular
  • Baterie detasabila
  • Doua camere foto

CONTRA
  • Difuzor amplasat incomod
  • Finisajul carcasei

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

goiciu pe 12.10.2016 19:38

Frumos comentariu!



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

LG K8


rating 4,2 din 5

15 review-uri
93% dintre utilizatori recomanda

LG K8


rating 4,2 din 5

15 review-uri
93% dintre utilizatori recomanda

LG K4


rating 3 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3