Motorola Milestone

Motorola Milestone


  rating 3,83 din 5
punctaj obtinut
din 23 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Andrei despre Motorola Milestone


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Acesta nu este un telefon obisnuit, si nu trebuie tratat ca unul. Partile negative legate de aspect sunt doar superficiale, si doar pana il pornesti. Spun la partile CONTRA acestui telefon, ca partea inferioara este fie prea mare, fie ecranul prea mic. Ecranul nu este mic deloc, iar partea inferioara, nici ea prea mare, pentru ca, acolo au fost inghesuite toate lucrurile PRO  care iti fac viata mai frumoasa.
Spre exemplu, ceea ce scuza aceasta forma este:  tastatura atat hard (cat si tactila), procesorul este de 600MHz, receptor GPS, camera de 5MP cu LED flash (un fel de blitz), HSDPA 10.2 Mbps, 256 MB RAM, Wi-Fi 802.11, baterie Li-Ion 1400 mAh, Jack 3.5.
Pentru cei pentru care cifrele de mai sus nu spun mare lucru, va spun ca procesorul impreuna cu memoria RAM sunt suficient de puternice sa sustina sistemul de operare Android si eventualele aplicatii pe care le veti instala, fara ezitari.
Receptorul GPS este... si atat, no comment... in afara ca are si un soft instalat, satisfacator.
Conexiunea 3G+ este foarte puternica, mai puternica decat la HTC HD2, iar navigarea este delicioasa si fara intreruperi. Wi-Fi-ul este si el, foarte util, si va puteti conecta la ruterul de acasa, ca sa evitati conexiunea 3G.
Conexiunea microUSB iti permite, printre altele, sa incarci bateria in timp ce esti conectat la computer.
Bateria este mai puternica decat majoritatea bateriilor pe care le-am testat si, dupa doua zile de teste, uneori cu cablul de date in computer insa, aceasta nu necesita incarcare.
Pe langa acest lucru, exista tot felul de detalii, in genul: senzor de proximitate (lumina se inchide cand se apropie telefonul de ureche),  pe langa tastatura full QWERTY are si un fel de joystick cu 5 butoane iar navigarea pe net si scrierea mesajelor e mult facilitata. Pe langa asta, are sensor “Accelerometer” (se autoseteaza imaginea pe orizontala sau verticala in functie de pozita telefonului), slot card microSD si card 8GB inclus.
Meniul este printre cele mai usor de folosit meniuri pe care le-am testat la Smartphone-uri. Plaja de aplicatii care pot fi instalate pe Android este de asemenea, imensa.
Exista, in stanga si in dreapta ecranului de inceput, cate trei alte ecrane customizabile cu widgeturi, comenzi rapide, foldere etc. Accesul la aceste ecrane se face prin slide-ul degetului pe ecran. Excelent.
In plus, Motorola iti pune la dispozitie o aplicatie prin care sa consolidezi toate agendele si calendarele pe care le tii pe contul de mail personal (yahoo, gmail, etc) si de serviciu, precum si pe comunitatile sociale  (Facebook, Twitter, etc)


CONTRA

Prima impresie este ca seamana mai mult cu o cutie de sardine decat cu cel mai recent progres tehnologic al celor de la Motorola, si, pentru aceasta, este greu de iubit, cel putin de cei pentru care aspectul este esential. Altfel, insa, este o cutie de sardine foarte isteata.
Proiectantii acestui telefon au ales un ecran tactil excelent si mare, mai mic insa decat partea inferioara a telefonului. Ecranul, desi avand rama de metal, pur si simplu nu inveleste toata partea inferioara a acestuia si capata acest aspect de cutie de sardine, cu cheie.
Pe langa aceasta este si greu, cel mai greu telefon pe care l-am avut sau testat.
Nu are camera secundara, nu are radio si necesita setari suplimentare pentru WAP.
Camera de 5 MP, avand in vedere marimea obiectivului eu nu prea vad mari diferente intre una de 3.2 si aceasta. Led-urile insa pot fi ajutatoare daca vreti sa pozati/ filmati in amurg. Noaptile din vacante, insa, vor fi intotdeuna cu ceata. Are insa un editor foto foarte reusit si filmeaza la calitate de DVD. Altfel spus minusul unui obiectiv mic e pe undeva acoperit de plusul unui soft ingenios.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

calincatalin01 pe 28.07.2013 23:53

Urat si prea multe butoane.

moise.stefan pe 06.04.2011 14:58

Am primit acest telefon cadou, dar am renuntat la el dupa 2 saptamani deoarece aveam mari probleme cu el. Bateria nu ma tinea nici macar o zi intreaga, trebuia sa il tin inchis si sa il deschid doar cand aveam nevoie sa dau un mesaj sau sa efectuez un apel, altfel bateria rezista maxim 10 ore. Am avut probleme si cu conexiunea la Internet, si ceea ce iar nu mi-a placut era faptul ca mi se bloca cand si cand ba meniul, ba camera foto, ba cand efectuam un apel, si ca sa isi revina trebuia ori sa astept vreo 5-10 minute (tin sa mentionez ca dupa acest timp, telefonul se debloca, iar la cateva secunde bateria era moarta si telefonul se inchidea), ori sa scot bateria. Nu recomand acest telefon, cel putin din experienta mea, insa vad ca alti utilizatori sunt multumiti.

zotyas pe 23.03.2011 20:02

Buna,

Eu il am din octombrie 2010 si sunt satisfacut aproape 100%. Voi nu aveti problema ca intrati in birou sau in casa si telefonul "uita" sa se conecteze la WiFi?

¿

Marius pe 11.03.2011 18:39

@oana-roxana

1. 300 Mb. memorie interna ? Sa fim seriosi toate tel. de top pleaca de la 8 Gb. in sus !

Desire HD are doar 1,5 GB.. dar in rest face restul telefoanelor la RAM si procesor.. nu e chiar asa smiley

colocolo27 pe 07.03.2011 00:37

Salutare. Detin acest telefon de o luna de zile, dar a stat mai mult prin service datorita bateriei care tinea maxim 12 ore ( vorbit maxim 15 min., pe net vreo 10 min., iar restul, mai nimik, schimbat o tema, vizualizat foto, etc.) Prima oara mi sa schimbat bateria, dar tot in jur de 10-12 ore tinea, acum e in service iar, astept sa vad ce i-au mai fact. In plus, e mare problema cu memoria interna care e insuficienta datorita faptului ca toate aplicatiile se instaleaza in aceasta, de aceea trebuie sa ii pun Froyo, (nu cred ca voi astepta varianta oficiala care deja trebuia sa apara). Jocurile ruleaza ok, cu foarte putine intreruperi(uneori), navigat pe net e bunisor,550 mhz CPU, probleme cu avi, mkv, dvix, am instalat vreu 3 playere, cel mai ok fiind Vplayerul. Camera e ok, audio ok, aspect placut, mai sobru, etc. Acum astept sa vad cat tine acumulatorul cand il voi primi. Va intreb si pe voi, cat tine acumulatoru la o utilizare medie si la cati ruleaza Froyo fara probleme? Va salut. PS Cred ca Froyo ar rezolva multe probleme si ar fi bun si un overcloking.

oana-roxana pe 01.02.2011 22:45

E ok review-ul si telefonul, dar ambele prezinta 3 mari minusuri , si anume

1. 300 Mb. memorie interna ? Sa fim seriosi toate tel. de top pleaca de la 8 Gb. in sus !

2. 600 mhz si 256 ram este slabut, pana si vechiul Toshiba Tg01 are 1 ghz.!

3. Comparatia cu HTC HD2 este de tot rasul !



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S Black


rating 4,55 din 5

125 review-uri
93% dintre utilizatori recomanda

Sony Ericsson X8


rating 3,82 din 5

22 review-uri
72% dintre utilizatori recomanda

HTC 7 Mozart


rating 3,78 din 5

9 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3