Nokia E5 ametist

culoare


Ametist Black
  rating 4,19 din 5
punctaj obtinut
din 36 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Bogdan despre Nokia E5 ametist


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

E,5?
Seria E cunoscuta ca fiind corporate. Poate de aceea acest telefon arata ca un costum de haine negru, pe care au adaugat un papion creme la gat. Au rotunjit marginile mai tare, ca sa nu mai ramana nici un pic de agresivitate a modelelor precedente, si i-au luat o cifra din coada lui E52.
Interiorul este simplu, cu un Symbian dezarmant si neschimbat. Oricine a avut Nokia inainte, nu va avea probleme. Este simplu si eficient, iar plaja aplicatiilor disponibile pe Symbian in general este imensa. Ovi store este chiar pe ecranul de pornire, ca sa nu uiti ca orice se poate imbunatati. De altfel, prefer telefoanele care initial nu au excesiv de multe aplicatii. Metaforic vorbind, daca vrei sa pictezi, ai nevoie de o panza goala, nu de portretul lui Luchian. In urma unei zile in care il poti seta, acesta poate fi telefonul de care nu te mai poti desparti.
Ecranul de start este customizabil , ceea ce este perfect daca vrei sa suni pe cineva si nu vrei sa iti amintesti toate prietenele din copilarie pana sa dai de numarul dorit. Poti pune poza si numele in varful acestui ecran. In partea de jos ai o bara cu care poti naviga prin aplicatii imediat.
Memoria interna este usor mai mare decat la E72, la fel si posibilitatea cardului microSD, cu acelasi procesor.
Posibilitatile de conectivitate sunt aceleasi ca la orice telefon din clasa lui, adica Wi-Fi, bluetooth,¿ microUSB, 3G (HSDPA 10.2 Mbps;¿ HSUPA 2.0 Mbps), WAP si HTML. In traducere libera, eu nu cunosc alte posibilitati de conectare ale unui telefon pe care acesta sa nu le aiba, in afara de infrarosu (?!).
Are GPS si Ovi Maps. In cazul in care nu va place, mai puteti gasi aplicatii care sa foloseasca GPS receiverul acestuia, pe placul vostru. Insa, cardul microSD cu care vine este trei sferturi plin cu acest soft pt GPS, care are, in mare parte, orice optiune doriti (pe langa clasica „Find places”,informatii vreme, events, Hoteluri prin HRS etc).
Aplicatiile internet sunt suficiente pentru o navigare minima: YouTube, Hi5, Facebook, Twitter etc. Bagati contul si cam atat iar pentru setarea mailului Yahoo, Gmail etc; nu trebuie sa fiti programator pentru a le butea configura singuri.
Navigarea in browser este rapida si fara sincope (asa cum mie personal imi apareau la modelele precedente), deci placuta si intuitiva.
Mufa este Jack 3.5, adica cea mai comuna. Cu toate acestea, setul headset HTC nu s-a potrivit, din cauza microfonului, astfel ca va trebui sa fiti putin atenti daca il inlocuiti. Sunetul in casti este clar. Cel exterior insa e cam slab. Imi este greu sa cred ca cei care cumpara insa acest telefon, vor asculta muzica la boxe, tare, in metrou.


CONTRA


Fata de E72, acesta nu are Accelerometru (imaginea setata pe orizontala sau verticala in functie de pozitia telefonului) si nici trackpad optic.
Camera este de 5MP, ceea ce la prima vedere poate impresiona. In opinia mea nu e nici mai buna nici mai slaba decat la altele de 3.2, si, personal nu gasesc diferente semnificative intre una cu o rezolutie mai mica si acestea, in primul rand din cauza obiectivului mic al camerelor montate pe telefoane. (nu exista spatiu pentru a monta un obiectiv mai mare, iar obiectivul mic este mult mai sensibil la tremuratul mainii, la luminozitate etc). ¿

Intrebarea este insa de ce era nevoie de acest telefon cand exista deja pe piata E72 ? Raspunsul este pretul. Categoria de pret este diferita. Cam acelasi 72 cu banii de seria 5, daca nu esti pretentios la accelerometru si alte hopa mitica, il poti cumpara si poti fi bucuros ca ai dat mult mai putini bani decat pe E72, si ai obtinut cam aceleasi functionalitati.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

HTC One X


rating 4,6 din 5

15 review-uri
86% dintre utilizatori recomanda

iPhone 4S 16GB Black


rating 4,5 din 5

20 review-uri
95% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy Note


rating 4,6 din 5

10 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3