Nokia Lumia 920 negru

Nokia Lumia 920


culoare


Galben Negru
  rating 4,42 din 5
punctaj obtinut
din 12 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Mihai despre Nokia Lumia 920 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

     Considerat de multi cel mai performant smartphone din gama Windows Phone, noul Nokia 920 vine cu multe functii inovatoare cu ajutorul carora compania finlandeza doreste sa concureze cu succes pe piata telefoanelor inteligente. De altfel, acesta a fost prezentat de catre cei de la Nokia ca fiind "cel mai inovator telefon din lume" datorita noului sistem de operare, modului de incarcare, calitatii pozelor si specificatiilor ecranului.

     Noul Lumia arata minunat, in ciuda dimensiunilor destul de mari, in special datorita ecranului foarte generos, specific tendintelor actuale smartphone-urilor, de 4.5 inch cu 336 ppi ce are incorporata tehnologia ClearBlack si PureMotion HD+, ceea ce inseamna o rezolutie mai buna, dar si o ajustare a luminozitatii si a culorilor in functie de mediul ambiant, ce poate fi controlata si cu unghiile sau cu degetele prin manusi groase. In schimb, in momentul in care ajungi sa il tii in mana cele 185 g confirma faptul ca un telefon mare este si destul de greu.

     Lumia 920 vine cu noul sistem de operare Windows Phone 8 ajutat de procesorul Snapdragon S4 Dual-core la 1,5 GHz si sustinut de procesorul grafic de tipul  Adreno 225 ce iti ofera performante foarte bune. Memoria interna de 32 GB este destul de generoasa, insa aceasta nu poate fi suplimentata cu ajutorul unui microSD, deoarece telefonul nu are slot pentru card.

     Printre cele mai atractive specificatii ale noului Lumia intalnim modul wireless de incarcare a bateriei, in sistemul Qi, prin intermediul unui dispozitiv ce permite incarcarea prin inductie. Acumulatorul Li-Ion este destul de mare, mai exact 2000 mAh, dar nu ai posibilitatea sa il schimbi.

     O alta inovatie a telefonului este camera foto principala de 8.7 Megapixeli incorporata cu tehnologia PureView, ce ajuta la stabilizarea imaginilor video si imbunatateste calitatea pozelor in conditii de luminozitate redusa. Aceasta are lentile Carl Zeiss si utilizeaza tehnologia "floating lens" ce reuseste sa faca imagini mai clare si mai luminoase fara blitz, iar pentru persoanele interesate de fotografii exista o paleta larga de efecte, inclusiv sepia si panorama. In timp ce camera frontala este prevazuta cu 1,3 MP.

     Nokia Music este o alta caracteristica ce iese in evidenta si reprezinta un pas inainte pentru livrarea continutului media pe telefon. Aceasta aplicatie este gratuita si ofera acces, pentru moment doar utilizatorilor americani, la o multitudine de melodii din diverse genuri muzicale.

     De remarcat este prezenta pe noul Lumia a browser-ului Internet Explorer 10 considerat cel mai rapid browser, conform Microsoft si a unor aplicatii de sprijin on-line de servicii precum: Facebook, YouTube (upload), Picasa, Twitter, foarte utile in ceea ce priveste navigarea rapida si placuta pe internet. Totodata Internet Explorer 10 vine si cu facilitati de securitate imbunatatite precum filtrul anti-phishing SmartScreen.

     O alta functia inovatoare este portofelul electronic, numit simplu Wallet ce permite realizarea de plati de pe mai multe carduri bancare, avand o legatura stransa cu tehnologia NFC.

     In ceea ce priveste navigarea GPS si prezenta unor harti offline acestea sunt puse la dispozitie utilizatorului prin intermediul aplicatie Nokia Maps, un concurent tot mai puternic pentru Google Maps, foarte utila impreuna cu aplicatia Nokia Drive. Pe langa functiile generale intalnite la majoritatea unor astfel de aplicatii, Nokia Maps se conecteaza si la camera telefonului pentru a oferi Nokia City Lens, aplicatie utila pentru realitate augmentata.

      Pe langa toate aceste caracteristi si inovatii, noul sistem de operare Windows Phone 8 vine cu o serie de facilitati si imbunatatiri in special pe partea business, avand o securitate si criptare mult mai buna, aplicatii Office (Word, Power Point), multitasking etc. Pe de alta parte chiar daca magazinul de jocuri si aplicatii in continuare nu este la fel de populat precum Google Store, pe noul telefon jocurile ce folosesc DirectX vor putea fi implementate nativ pe sistemul de operare Windows Phone 8. Astfel, dezvoltatorii de jocuri vor putea realiza aceleasi jocuri atat pe Windows 8, cat si pe Windows Phone 8.


PRO
  • Tehnologie PureView, PureMotion HD+ si ClearBlack, Nokia City Lens
  • 32 GB memorie interna
  • Procesor Dual-core 1.5 GHz Krait
  • LTE (4G) si NFC
  • Internet Explorer 10
  • Camera foto de 8.7 MP
  • Autonomie ridicata – acumulator Li-Ion 2000 mAh

CONTRA
  • Bateria nu poate fi schimbata
  • Lipsa slot pentru microSD
  • MarketPlace subdezvoltat fata de competitie

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia Lumia 925


rating 4,36 din 5

127 review-uri
90% dintre utilizatori recomanda

Nokia Lumia 520 negru


rating 4,35 din 5

15 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda

Nokia Asha 210


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3