Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925


  rating 4,36 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Vlad despre Nokia Lumia 925


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Folosesc Lumia 925 de mai bine de o saptamana si nu pot sa nu-l recomand. Nu o sa ma apuc sa prezint toate specificatiile hardware pentru ca le gasiti peste tot, inclusiv in celelalte review-uri prezente aici. O sa incerc sa acopar alte puncte de vedere.

Cred cu tarie ca este cel mai bun mobil cu Windows Phone 8 la ora actuala, avand din fiecare cate ceva (display bun, camera excelenta, specificatii hardware optime pentru un sistem precum WP, design si materiale de calitate, utilizare simpla si destul de multe aplicatii). Bineinteles, exista si optiunea sau daca vreti hibridul Lumia 1020 (care cred ca va fi disponibil in curand), insa raman la parerea ca Lumia 925 este si ramane cel mai bun telefon Nokia la ora actuala.

Dintre tot ceea ce i se poate reprosa este numarul (mai) mic de aplicatii comparativ cu celelalte sisteme de operare pentru mobile. Din fericire, avem majoritatea aplicatiilor folosite frecvent (facebook, twitter, linkedin, skype, vimeo, skydrive), in timp ce altele sunt deja anuntate (precum cea oficiala instagram), iar pentru cele care lipsesc cu desavarsire exista de obicei alternative (cum ar fi Tweetch Player in lipsa unei aplicatii oficiale Twitch), insa nu toate sunt gratuite. Tweetch Player de ex este 8RON.

Avem insa aplicatii gratuite precum 6sec pentru vine, 6tag pentru instagram, 9gag, fuse sau nextgen reader (newsreadere), clevertaxi si speedtaxi, cinemagia, soundhound, shazam, teamviewer sau pc remote, wikipedia, whatsapp, metrotube sau youtube hd, adobe reader, battery, flashlight-x sau flashlight pro/free, accuweather plus multe altele, viber, deezer, handyscan, imdb, tunein radio daca nu vreti sa folositi functia radio incorporata si vreti sa ascultati online, seria de aplicatii bing (weather, news, sports, finance), precum si alte aplicatii de la Microsoft cum sunt translator, level, unit converter, photosynth si multe altele.

Daca ar fi sa concentrez intreaga experienta Lumia 925 intr-o singura fraza atunci as spune ca totul este extrem de simplu. Iti adaugi conturile (Windows Live, facebook, twitter, linkedin, gmail, yahoo, altele) si practic din acel moment te poti folosi de telefon avand toate contactele, update-urile si mesajele intr-un singur loc. Poti instala si aplicatiile specifice fiecarei retele, dar pentru o comunicare simpla si eficienta sistemul de operare iti asigura tot ce ai nevoie. Faptul ca vine si cu harti offline din partea Nokia este un alt mare avantaj. Am apucat sa testez hartile prin cateva sate din jurul Bucurestiului si am fost impresionat cat de bune sunt (inclusiv localizare rapida pe harta). Aplicatiile Nokia sunt din seria HERE sunt HERE Maps, HERE Drive+, HERE Transit (transport in comun si chiar functioneaza pentru Bucuresti) si HERE City Lens. Alte aplicatii Nokia ar fi Nokia Video Upload, Nokia Xpress sau Nokia Trailers.

Pe partea de voce si sms nu am de ce sa ma plang. Vocile sunt clare iar cei cu care am vorbit mi-au spus ca ma aud excelent. In Bucuresti am avut semnal full peste tot (mai putin in bloc, insa asta e la ordinea zilei).

Camera reprezinta insa punctul forte al acestui mobil. Am tot facut poze si am impartit in stanga si in dreapta unor persoane mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza. Toti mi-au spus ca imaginile sunt superbe. Culorile nu sunt foarte exagerate, dar nici sterse, iar pozele sunt clare, inclusiv seara fara blit. Sunt deja o gramada de aplicatii pentru camera pe langa cea standard. Aveti aplicatiile gratuite precum Smart Camera, Pro Camera, Cinemagraph, Panorama, Lomogram, SophieLens for Nokia (pachetele standard si lomo sunt gratuite pentru seria Lumia), dar si contra cost precum HDR Photo Camera (12RON).

Am incercat sa acopar niste aspecte mai putin discutate si dezvoltate, astfel incat sper ca mentiunile pe care le-am facut sunt folositoare. Stiu ca am dat multe exemple de aplicatii, insa nu e musai sa le instalezi pe toate. Am incercat sa acopar pe de o parte cat mai multe nevoi si gusturi si pe de alta parte sa va arat ca WP8 nu sta chiar atat de prost pe cat se spune. Practic as recomanda telefonul oricarei persoane care isi doreste un produs de calitate si foarte simplu de folosit, fara probleme hardware sau software si extrem de stabil.


CONTRA

Mi-as dori sa vad intreaga suita de aplicatii Orange pe store cum ar fi cea dedicata Orange Cloud, Orange Film, contul tau Orange sau aplicatia TV de la Orange si pentru WP8 (mai ales ca am inclus in abonament asa ceva). bine ca sunt seenow si voyo deja pe store...

Nu am gasit accesorii pentru Lumia 925 la Orange. Mi-as fi dorit acel accesoriu pentru incarcare wireless si un stand (nu fatboy). Standul se gaseste pe la alte magazine in Romania, insa accesoriul pentru incarcare nu a fost adus de nimeni asa ca va trebui probabil sa o iau din alta tara (UK cred unde e vreo 19-20GBP).

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia Lumia 625 white


rating 4,36 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia Asha 210


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia 225 Black


rating 3 din 5

6 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3