Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925


  rating 4,36 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Daniel Iulian despre Nokia Lumia 925


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Asa cum am spus mai sus, Lumia 925 are instalat Windows Phone 8 (GDR2), si are inclus si update-ul Amber, deci are tot ce este mai bun in acest moment disponibil pentru aceasta platforma.
Cei de la Microsoft nu permit producatorilor sa modifice interfata sistemului de operare pentru a-si personaliza produsele. Singurul lucru pe care producatorii il pot face este sa livreze smartphone-ul cu un pachet de aplicatii suplimentare. In cazul de fata este vorba de update-ul Amber, update care nu schimba foarte mult aplicatiile si functiile incluse de Nokia sistemului de oeprare. Modificari notabile sunt Glance Screen, suportul pentru radio FM si noi functii pentru camera.

Nokia Glance Screen este o functie foarte utila si binevenita pe orice telefon/smartphone. Eram obisnuiti cu ea de pe timpul telefoanelor cu Symbian, apoi si-a facut aparitia pe minunatul Nokia N9 cu sistem de operare MeeGo. Este vorba despre un ceas ce sta tot timpul pe ecranul smartphone-ului cat timp acesta este in standby. Asa ca ai oricand pe birou sau in buzunar un ceas disponibil, fara sa mai fie nevoie sa pornesti ecranul. Aceasta functie foloseste la maxim ecranul AMOLED, adica tot ecranul sta inchis, mai putin pixelii pe care este afisat ceasul, iar acei pixeli sunt destul de putin aprinsi ceea ce se traduce printr-un consum extrem de redus. Aceasta functie este disponibila si pe alte modele Lumia, dar pentru a o tine activa tot timpul smartphone-urile care nu au ecran AMOLED vor consuma normal pentru ca acestea vor tine ecranul aprins complet, chiar daca vor afisa negru pe aproape intreg ecranul. Aditional, Nokia a venit si cu functia Peek, care a fost cu siguranta gandita pentru smartphone-urile Lumia ce nu au ecran AMOLED. Aceasta opreste afisarea ceasului in stanbdy si o porneste cand se trece cu mana pe deasupra telefonului, exact ca functia Quick Glance pe care Samsung a lansat-o odata cu Galaxy S4.

Ecranul poate fi aprins acum din butonul de Power, dar mai nou si apasand de doua ori cu degetul pe ecran. Astfel se ajunge in Lockscreen. Pe lockscreen sunt afisate mereu o imagine de fundal, ceasul si data. Suplimentar mai pot fi afisate notificari de la maxim 5 aplicatii, aplicatii ce pot fi alese de utilizator dintre cele instalate. Cel mai uzual cred ca se pot folosi: notificarile pentru telefonie, pentru mesaje, pentru emailuri, pentru facebook, pentru twitter, etc. Aceste notificari apar in partea de jos a ecranului, sub ceas si data.

Imaginea de fundal de pe lockscreen opate fi schimbata cu una fie dintre cele din telefon, fie cu una din vasta si frumoasa colectie Bing, fie cu una de pe contul de Facebook. Daca alegeti sa puneti o imagine de pe Facebook, aveti si optiunea de a selecta un album din care telefonul va alege aleatoriu cate o imagine si o va schimba o data la cateva minute.

Odata deblocat, ecranul lui Windows Phone 8 contine „dale” (in engleza „tiles”) de dimensiuni diferite, si cu functii diferite. Unele sunt doar scurtaturi pentru aplicatii, altele sunt interactive si pot afisa in interiorul lor notificari, imagini sau text in timp real. Toate aceste dale pot fi redimensionate, sistemul de operare oferind trei dimensiuni diferite pentru ele. In functie de dimensiunea unei dale, informatiile afisate in interiorul acesteia pot fi diferite.

Windows Phone 8 stie sa lucreze foarte bine cu mai multe aplicatii in acelasi timp, si ofera si posibilitatea de a trece de la o aplicatie la alta foarte usor. Nu trebuie decat sa tineti apasat pe butonul Back si veti vedea o lista grafica cu ultimele aplicatii accesate.

Lista completa de aplicatii o vedeti in partea dreapta a dalelor. Ajungeti la ea cu un singur swype spre stanga. Aici aplicatiile sunt aranjate in ordine albabetica. Pentru a gasi o anumita aplicatie poti derula toata lista, sau se poate filtra dupa o anumita litera.

Setarile sistemului de operare sunt impartite in doua: setarile sistemului si setarile aplicatiilor. In setarile sistemului veti gasi tot ce tine de functionarea ecranului, conexiunilor de date, retea de telefonie, stocare, tastatura, etc. Iar in setarile aplicatiilor veti gasi tot ce tine aplicatiile de baza ale sistemului de operare Windows Phone.

Mai departe… nu vreau sa iau fiecare aplicatie sau setare in parte si sa va povestesc despre acestea. Va voi descrie doar cateva dintre setarile si aplicatiile de baza ale sistemului de operare Windows Phone 8 care merita mentionate.
Partajare Internet – Odata activata aceasta optiune, Lumia 925 se transforma intr-un Acces Point pentru maxim 8 dispozitive WiFi. Puteti seta Numele Acces Point-ului si parola de conectare. Dupa activare, internetul 3G/4G de pe telefon va putea fi accesat de celelalte dispozitive conectate la el.

Coltul copiilor – O optiune ce nu ar trebui sa lipseasca de pe niciun dispozitiv. Este foarte utila pentru cei care au copii pentru ca li se ofera acestora acces doar la anumite aplicatii/jocuri din telefon. Restul aplicatiilor si datelor din telefon raman ascunse si astfel acestea nu pot fi sterse din greseala sau expediate aleatoriu prin email sau alt serviciu de partajare a datelor Cum se ajunge in “Coltul copiilor“? Odata activat din setari, veti avea posibilitatea sa faceti un slide de la dreapta spre stanga pe Lockscreen. Veti vedea un nou Locscreen si aici trebuie sa faceti un slide de jos in sus ca la orice deblocare a ecranului.

Gaseste-mi telefonul – In cazul in care va pierdeti telefonul prin casa (cazul cel mai fericit) si nu il puteti gasi, puteti sa va sunati de pe calculator, din contul dumneavoastra Windows Phone (disponibil pe site-ul dedicat: windowsphone.com). In cazul in care nu pierdeti telefonul prin casa, ci il pierdeti in alta parte, puteti sa localizati telefonul din browser-ul calculatorului. In cazul in care telefonul este oprit, pe harta va va aparea ultima locatie cunoscuta in care telefonul a fost pornit. Harta este foarte bine detaliata, la nivel de strada, si se poate localiza foarte bine pozitia telefonului pierdut sau furat. De pe site aveti posibilitatea sa blocati telefonul, sau sa stergeti continutul acestuia. Daca optati pentru stergerea telefonului, acesta va sterge toate datele personale din telefon si va reseta sistemul de operare.

Data Sense – Cu aceasta aplicatie va puteti monitoriza traficul de date facut prin operatorul de telefonie mobila. Suplimentar va puteti seta si o limita pentru traficul de date, ideala in cazul in care aveti o cantitate limitata de MB disponibili in abonament si nu doriti sa faceti cost suplimentar. Pur si simplu setati limita maxima, iar cand o atingeti nu veti mai putea accesa internetul decat printr-o conexiune wireless. Aplicatia Data Sense este foarte utila pentru a tine facturile de telefonie sub control!
Nokia Lumia 925 screenshot 25 Nokia Lumia 925 screenshot 26 Nokia Lumia 925 screenshot 27
HERE City Lens – Este o aplicatie dezvoltata de Nokia pentru cei care calatoresc mult sau care cauta un anumit punct de reper in oras. Totul se bazeaza pe hartile si punctele de interes ale Nokia, pe care le imbina foarte interesant cu camera foto. Pur si simplu indrepti telefonul in directia in care vrei si pe ecran vei vedea peste imaginea surprinsa de camera punctele de interes din aeca zona. Daca sunteti in cautare de ceva anume, pur si simplu tastati in zona de cautare textul dorit (exemplu: pizza sau hotel) si pe ecran va vor aparea doar acele puncte de interes, apoi va puteti indrepta usor catre acea directie.

HERE Maps si HERE Drive+ – sunt aplicatiile Nokia pentru harti si navigare. Ambele sunt foarte bune si foarte detaliate inclusiv pentru Romania. Am folosit HERE Drive+ cu succes in orasele Galati, Braila, Constanta, Buzau si Focsani. Toate adresele le-am gasit pe harta si am fost redirectionat foarte bine catre punctele de destinatie setate. Un punct forte ale acestor aplicatii este acela ca utilizatorul poate descarca integral harta unei tari, exact ca pe navigatoarele GPS cu care suntem obisnuiti de cativa ani. Deci Nokia Lumia 925 cu ale sale HERE Maps si HERE Drive+ pot fi folosite impecabil si in afara tarii, fara sa depindem de o conexiune la internet costisitoare in roaming.

Play to – o aplicatie foarte utila pentru functia DLNA. Puteti reda orice imagine, melodie sau film de pe Lumia 925 direct pe Smart TV-ul din casa/birou. Singura conditie e sa fie amandoua conectate la aceasi retea wireless.
Paleta de aplicatii disponibile este destul de vasta, marea majoritate dintre aplicatiile de baza disponibile pe Android sau iOS le veti gasi si pe Windows Phone. Am mai folosit in perioada de test si am fost placut impresionat de Skype care este foarte bine integrat in sistemul de operare, cu Viber si WhatsApp, cu TeamViewer prin intermediul caruia mi-am putut controla PC-ul de la distanta, aplicatiile Microsoft Office incluse in apchet (Word, Excel, PowerPoint, OneNote). Aplicatiile retelelor de socializare (Twitter, Facebook, LinkedIn, Foursquare) arata foarte bine si functioneaza impecabil.

Review-ul complet il gasiti aici:

http://www.devicer.ro/review-nokia-lumia-925-cel-mai-elegant-smartphone-windows-phone-8/

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia Lumia 625 white


rating 4,36 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia Asha 210


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia 225 Black


rating 3 din 5

6 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3