Oppo Reno 3 Pro 256GB Dual SIM Starry Blue

OPPO Reno 3 Pro 5G


culoare


Black Starry Blue
  rating 4,36 din 5
punctaj obtinut
din 14 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Adrian despre Oppo Reno 3 Pro 256GB Dual SIM Starry Blue


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Dacă vrei un smartphone de ultimă generație, noul Oppo Reno3 Pro 5G, un telefon abia lansat în România, poate fi o alternativă destul de bună. Are un preț destul de mare, de 3432 lei (la Orange), însă oferă un ecosistem software excelent și o experiență multi-media surprinzător de bună. Camerele foto&video; sunt punctul său forte.

Trebuie spus, din start, că Oppo Reno3 Pro 5G nu concurează cu flagship-urile Samsung, iPhone sau Huawei. Este un telefon high-midrange care aduce mult cu Oppo Find X2 Lite însă care a primit un boost tehnologic, având, printre altele, 12 GB de RAM.

Telefonul arată bine din orice unghi îl privești și nu e deloc greu, chiar dacă e un 5G. Are doar 171 grame. Ne-a surprins chiar din momentul în care l-am scos din cutie, materialele folosite fiind unele de calitate. Nu ne așteptam, sincer, ca un telefon Oppo să fie atât de interesant.

Odată instalat, în câteva minute, procesorul Snapdragon 765G și cei 12 GB de RAM și-au arătat instant capabilitățile. Android-ul 10 se mișcă ireproșabil și, extrem de important, interfața software include și aplicațiile Google, de la Youtube la Gmail și Maps, un aspect important în condițiile în care unul dintre principalii săi rivali, Huawei, a pierdut acest ecosistem.

Ai preinstalate majoritatea aplicațiilor uzuale, inclusiv Netflix, iar experiența de instalare și gestiune este una optimă grație acestui procesor 5G și, mai ales, a celor 12 GB de RAM.

Android-ul rulează, practic, fără lag pe acest telefon, iar display-ul curbat AMOLED FHD+de 6,5 inchi (2400 x 1080 pixeli) reprezintă un atuu important. Este luminos, bine calibrat și, foarte interesant, este printre puținele ecrane din piață care vin cu o rată de refresh de 90 Hz. O facilitate foarte bună în jocuri și multimedia, acțiunea derulându-se lin și fără sacadări de imagine.

L-am folosit cu plăcere în jocuri dar mai ales pentru Youtube și filme, acest telefon descurcându-se foarte bine în orice aplicații multimedia. Un alt aspect relevant – are difuzoare stereo care se aud surprinzător de bine chiar dacă volumul din difuzorul de partea de jos este puțin mai tare decât cel de sus. Nu este ceva deranjant.

Marele atuu al acestui telefon îl reprezintă modulul de camere. Camera quad de pe spate, de 48MP+8MP+13MP+2MP, ne-a surprins într-un mod foarte plăcut fiind, din punctul nostru de vedere, la nivelul celor de pe flagship-urile Huawei, mult lăudate pentru senzorii Leica.

 Am fotografiat intens în acest weekend în toate condițiile, atât ziua, pe un soare arzător cât și seara, iar rezultatele sunt satisfăcătoare. Dincolo de calibrarea excelentă a culorilor, telefonul are un software ingenios care îți permite să faci zoom acționând o rotiță digitală, pe ecran.

CONTRA

Căștile din cutie sunt, din păcate, o dezamăgire. Cu siguranță, dacă vei da peste 3000 de lei pe acest telefon sau 2000 lei cu abonamentul Orange Me 30, vei fi mai mult decât interesat să îți cumperi o pereche de căști Bluetooth sau unele pe fir, ceva mai de calitate.

 Oppo Reno3 Pro 5G este un smartphone surprinzător de bun, chiar dacă vine cu un procesor Snapdragon 765G care a primit multe critici în lumea specialiștilor.  Telefonul se descurcă absolut ok în orice scenariu, fie că îl folosești pentru browsing, chat sau jocuri, fie că te uiți la filme și faci poze și clipuri cu el.

N-avem ce să-i reproșăm în afară de preț care este unul destul de mare. Dacă era pe la 2000 de lei, era cu siguranță un best-buy. Un telefon 5G cu 12 GB de RAM, camere bune, ecran pe 90 Hz, ecosistemul Google, o autonomie optimă și mai ales un look cu iz premium ar fi convins destul de multă lume, bariera brandului puțin cunoscut românilor fiind ușor de trecut.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

OPPO Reno5 5G 128GB Dual SIM Astral Blue


rating 4,5 din 5

2 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda

OPPO Reno4Z 5G 128GB Dual SIM Black


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru OPPO Reno4Z 5G 128GB Dual SIM Black

OPPO A54 5G 64GB Dual SIM Fantastic Purple


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru OPPO A54 5G 64GB Dual SIM Fantastic Purple


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3