Orange San Remo

Orange San Remo


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 20 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

ATTILA despre Orange San Remo


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Aparatul este practic acelasi cu varful de gama al smartphone-urilor Alcatel, modelul omolog este One Touch Idol X (cod 6030X, nume intern "diablo").

Incep cu partea pozitiva a concluziei (urmeaza si o parte negativa, mai jos): pentru un utilizator obisnuit, care il foloseste ca telefon, player de muzica si/sau album foto, cu contactele in memoria telefonului sau in SIM, este un aparat excelent

  •     Ecranul este mare si luminos 
  •     E comod de tastat, chiar pe tastele marunte ale tastaturii virtuale
  •     Viteza confortabila, raspunde rapid la majoritatea aplicatiilor (la jocurile "grele" nu stiu, ca nu prea ma joc pe el, cele simple merg bine) 
  •     Viteza buna in retea, si in wi-fi si in 3g, browserul cu care vine "din fabrica" este chiar foarte bun, 
  •     Sunet bun, fara ecou, inclusiv in casti Bluetooth
  •     Are mufa de casti, card micro SD,
  •     Design reusit, foarte plat, nu deranjeaza in buzunar

CONTRA

Continui cu partea negativa a concluziei: bateria destul de slaba, iar pentru impatimitii de Android, poate avea o serie de neajunsuri

  •     Bateria tine o zi. Pentru cine cauta un smartphone decent la care bateria tine substantial mai mult, recomand fara retineri Sony Xperia J, tot din oferta Orange. Este in schimb ceva mai mic si e totusi mai putin performant decat San Remo.
  •     Daca se foloseste contul Google pentru sincronizarea agendei, uneori dispozitivul se blocheaza dupa incheierea unui apel. Dupa vreo 30-40 de secunde reporneste singur, deci nu ramane blocat. Blocarile apar oarecum aleator, uneori merge zile intregi fara probleme, alteori mi s-a blocat de 5 ori intr-o zi.
  •     Aparatul de fotografiat e oarecm modest, dar pentru pretul telefonului e ok. Imaginile ies clare, dar gama dinamica (paleta de culori) e limitata. E foarte "usor" sa obtii un cer spalacit, alb, fara nuante, sau umbre aproape complet negre. Insa, in general, aparate care sa fie sensibil mai bune decat acesta se gasesc numai in telefoanele mobile de top, deci si mult mai scumpe.
  •     Aplicatia pentru conexiunea cu un PC, drivere etc. nu sunt disponibile pe Orange.ro. Aplicaţia Onetouch Manager (de transfer de contacte, poze, muzică etc.) se poate descarca de pe site-ul Alcatel, dar unele drivere nu sunt disponibile nici acolo. Se pot gasi insa de pe site-uri chinezesti care fac telefoane cu acelasi chipset (MTK6577)


DOAR PENTRU IMPATIMITI: odata descarcate toate driverele si android-ul root-at, se pot aplica diverse ajustari (de ex. alt CPU governor), iar cu frecventa scauta de la 2 x 1 GHz la 2 x 830 Mhz am resit sa cresc durata de viata a bateriei la 2 zile, la utilizare moderata, fara o scadere majora de performanta. De asemenea, avand root, se pot bloca o serie de aplicatii (de ex. de auto-update, sau altele, preinstalate si nefolosite) care oricum nu fac nimic, dar nu mai consuma si bateria degeaba.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

stepaniant pe 28.11.2013 05:46

Telefonul este acelasi cu One Touch Idol, nu cu One Touch Idol X intre ele fiind diferenta majore (ecran, camera, ram, memorie interna, procesor).

Chiar si asa de cand detin acest telefon nu am avut nici o problema cu el, specificatiile tehnice fiind suficiente pentru un utilizator mediu.

La ora actuala are cel mai bun raport pret calitate din oferta Orange!

 

barnici pe 07.10.2013 15:44

Prea multa filozofie si prea multa complicare in ceea ce a relatat domnul hun. Eu detin acest model si vreau sa va spun ca in comparatie cu alte smartphonuri, bateria tine mai bine de 1 zi intr-o utilizare moderata. Chestia cu durata de viata a bateriei este relativa deoarece fiecare vede functie de cat il utilizeaza. Daca stai toata ziua si-l butonezi pe jocuri, internet, fel de fel de activitati, normal sa tina mai putin de 1 zi. Poate sa tina si cateva ore. Ideea este ca pentru o utilizare pe mail, mess, facebook, un joc, o stire, o adresa de internet, inclusiv convorbiri cu hd voice in retelele 3G, acest telefon este super ok si raportat la specificatii-pret, totul este ok, inclusiv design-ul. Am primit de curand si un update pe partea de firmware si vreau sa va spun ca daca inainte se bloca si apoi se restarta, de data aceasta nu s-a mai intamplat de ceva timp incoace. Deci update-ul a fost benefic. Cam asta a fost tot despre Orange San Remo. Prea multa filozofie si campuri batute nu-si au rostul.

ciprian1609 pe 03.10.2013 20:47

In sfarsit un review complet si facut de un utilizator care stie "cu ce se mananca Androidul".

Tot respectul pentru acest utilizator, ar merita niste puncte thank you.

Daca vreti sa cumparati acest smartphone va recomand tuturor sa tineti cont de acest review.

De aici trag si eu o concluzie: MERITA CUMPARAT!



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Orange Zali


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda

Orange Zilo


rating 4,5 din 5

2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Orange Reyo


rating 4,31 din 5

16 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3