Samsung A5 2017 SM A520 Black Single Sim

Samsung Galaxy A5 2017


culoare


Black Gold Silver Blue
  rating 4,45 din 5
punctaj obtinut
din 93 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

ANDREI despre Samsung A5 2017 SM A520 Black Single Sim


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Design

Prima dată când ții în mână telefonul îți lasă impresia că ai de-a face cu un model din gama de top. Telefonul e bine finisat, e rotunjit și impecabil asamblat. La prima impresie, spatele pare sticlă. Modelul testat de mine era negru lucios și s-a comportat bine în cele 2 săptămâni de testare și nu am observat zgârieturi. Față de modelul 2016 camera foto e perfect aliniată cu capacul.

Afișaj

Samsung face unele din cele mai bune ecrane de telefoane. Pentru A5 au ales un Super AMOLED cu rezoluție Full HD. Ecranul se comportă bine, culorile sunt saturate dar fără a trece pragul când acestea devin neplăcute. Telefonul are și night mode configurabil să pornească într-un interval orar prestabilit. De asemenea, se poate regla și tenta de galben. Un mare plus al ecranului este că include tehnologia Always On și poți seta ca vizibile pe ecranul închis data, ora, calendarul și diverse notificări din partea aplicațiilor (apeluri pierdute, sms, WhatsApp etc).

Funcționalitate

Touchscreen-ul funcționează ireproșabil la orice atingere. Comenzile se înregistrează rapid și nu e nevoie de două apăsări pentru a se înregistra comanda dată. Butoanele de volum au o cursă bună și se simt bine la atingere. Senzorul de amprente e inclus în butonul de home screen și poate fi configurat pentru maxim 3 degete. Telefonul e rezistent la apă și poate fi spălat fără problemă sub jet de apă. După ce e introdus în apă, se afișează un mesaj de avertisment care recomandă încărcarea telefonului doar după ce vă asigurați că portul USb tip C e uscat complet.

Foto-video

Pro: Camera foto e de asemenea gândită din start să se încadreze în clasa medie a smartphone-urilor: în lumină bună fotografiile sunt foarte bune, culorile redate destul de fidel și de natural, softul de imagine nu exagerează cu procesarea iar rezultatul sunt fotografii cât se poate de corect expuse, fără culori false sau contrast exagerat. Camera video filmează în rezoluție FullHD la 30fps. Clipurile video sunt decente și nimic mai mult.

Performanța telefonului

Procesorul Exynos 7880 combinat cu 3GB de RAM și un ecran cu o rezoluție de doar 1080p fac ca A5 să se miște bine și fluid atât în navigarea prin OS, cât și și rularea oricăror aplicații și jocuri. Un alt bonus e că nu se încălzește în utilizare, nici chiar dacă rulezi jocuri solicitante grafic.

Telefonul te avertizează prin notificări când o aplicație consumă prea multă memorie, știe să se conecteze la rețele AC de 5Ghz și astfel poate folosi optim rețele wifi moderne.

Baterie

Dacă camera foto e punctul slab al telefonului, autonomia bateriei e în schimb de departe punctul forte. 3000mAh, un ecran cu rezoluție medie și un procesor bine optimizat îi permit lui A5 să atingă o autonomie de minim 1 zi de utilizare intensă sau de 2 zile de utilizare normală. Mai adăugați la asta și încărcarea rapidă ce îi permite telefonului să se încarce de la 0% la 80% în 60 de minute. Un alt motiv de optimism pentru viitorii posesori de A5 este faptul că actualizarea Android 7 ar trebui să mărească autonomia bateriei în stand-by.


CONTRA

Design

Capacul spate e din plastic fără însă ca acest lucru să deranjeze prea mul. Să nu uităm că e vorba totuși de un model de gama medie, model ce nu trebuie să canalizeze seria S7. Marea problemă a telefoanelor lucioase e prezentă și pe A5: orice amprentă se vede imediat.

Afișaj

Singurul minus al ecranului este că include și tehnologia de debloca printr-o dublă atingere rapidă. Poate părea un detaliu trivial,  dar e o funcție la care cu greu poți renunța dacă te-ai obișnuit.

Funcționalitate

Una din cele două mare dezamăgiri ale telefonului e senzorul de amprentă. Problema e că nu am reușit să-l fac să meargă eficient: din 5 încercări de deblocare, 3 sau 4 erau eșuate și se afișa mesajul de deget nerecunoscut. Am încercat să refac recunoașterea inițială a amprentelor fără a vedea vreo îmbunătățire. În final, am dezactivat funcția întrucât era efectiv inutilizabilă.

Foto-video

 Dacă vă doriți un smartphone cu cameră de top, uitați de Samsung A5 2017. Camera e de departe punctul slab al telefonului. Minusurile camerei sunt calitatea slabă a fotografiilor în lumină slabă, lipsă stabilizării optice a camerei și lipsa autofocusului pe camera frontală. În utilizare e foarte dificil să faci fotografii în mod macro, camera refuzând să focalizez pe obiectele mic aflate în prim plan.

Performanța telefonului

E ciudat cum de telefonul nu vine cu Android 7 preinstalat. Samsung a promis însă că telefonul va fi actualizat în cursul anului 2017.

Baterie

Un minus e lipsa funcției de încărcare wireless.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy A6 2018 32GB Dual SIM Black


rating 4,67 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy J7 2017 Black


rating 4,33 din 5

2 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy J5 2017


rating 4,2 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3