Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha


culoare


Black Gold Silver White
  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 1 review
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Eugen despre Samsung Galaxy Alpha


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Lansat la mijlocul anului 2014, Samsung Galaxy Alpha este un terminal care reintregeste gama premium pe care se axeaza compania sud-coreana.

Din punct de vedere al design-ului telefonul este unul foarte reusit. Cu o grosime de numai 6.7mm si lungimea de 132,4 mm,Samsung Galaxy Alpha este optimizat pentru a putea fi utilizat cu o singura mana. De asemenea, greutatea de numai 115 grame contribuie la aceasta senzatie. Telefonul se poate achizitiona in patru variante de culori: Gold, White, Black si Silver. Materialele utilizate respecta trendul actual al smartphone-urilor premium: rama si butoanele de aluminiu; carcasa spate realizata din policarbonat. Pe partea laterala, asa cum ne-am obisnuit la dispozitivele Samsung ,se afla butonul de pornire al telefonului, in timp ce pe partea opusa regasim butonul de volum. In partea de sus a ramei vom gasi un jack de 3.5 mm pentru casti, iar in partea inferioara exista conectorul MicroUSB si difuzorul.

Telefonul este echipat cu o camera primara de 12MP(4608 X 2592 pixeli) cu autofocus si LED Flash si o camera secundara de 2,1MP. Printre functiile camerei principale enumeram Dual Camera, Geo-tagging, HDR, panorama sau detectia faciala. In ceea ce priveste calitatea video, camera principala poate filma in trei variante 2160p(30fps), 1080p(60fps), 720p(120fps). Bateria este unul dintre singurele puncte mai putin reusite ale telefonului (1860mAh), la o utilizare intensa nu are o autonomie foarte mare dar compenseaza prin modul Ultra Power Saving care ajuta atunci cand ne mai raman putine procente din baterie. De asemenea, bateria este detasabila spre deosebire de majoritatea competitorilor.

Display-ul telefonului are 4,7 inchi si un touchscreen de tip Super AMOLED, cu 16M de culori (720 x 1280 pixeli) avand o densitate a pixelilor de aproximativ 312 ppi. Protectia acestuia este asigurata de inovativa tehnologie Thermal Barrier Cuating.

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, Samsung Galaxy Alpha este printre cele mai performante telefoane de pe piata. Telefonul vine cu un procesor complex: Octa-Core (1,8 GHz Quad-Core+1,3 Quad-Core) sustinut de o memorie de 2 GB RAM si un chipset Exynos 5 Octa 5430. Spatiul de stocare intern este suficient, telefonul beneficiind de o memorie interna de 32 GB. Din pacate, memoria telefonului nu poate fi suplimentata pentru ca telefonul nu benefiaza de un suport de card MicroSD.

Dispozitivul ruleaza Android KitKat (4.4.4) si beneficiaza de o serie de senzori care fac ca experienta de utilizare sa fie una foarte placuta. Senzorii mai importanti sunt cel pentru amprenta si cel care masoara ritmul cardiac (functia este inegrata in aplicatia S-Health).

Din punct de vedere al conectivitatii telefonul beneficiaza de conexiune Wi Fi, Bluetooth si 4G+.Gratie tehnologiei 4G+ vitezele de transfer pot ajunge pana la 300 Mbps oferind o mai buna experienta a navigarii pe internet si a descarcarii aplicatiilor .

In concluzie, Samsung Galaxy Alpha este unul dintre cele mai reusite telefoane ale companiei sud-coreene, imbinand caracteristicile tehnice exceptionale cu un design elegant si o experienta de utilizare extrem de placuta.


PRO

conectivitate 4G+

componente Premium

senzor de amprenta

Android 4.4.4 KitKat


CONTRA

capacitatea bateriei

lipsa slot-ului MicroSD

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

enku11 pe 10.01.2015 15:54

Galaxy alpha este telefonul facut sa concureze direct cu cu cel de la Apple, S6 si cu Z3 Compact de la Sony. Un telefon foarte reusit cu o constructie foarte buna si caracteristici de top.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy Alpha White


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy Alpha White

Samsung Galaxy S5 4G+


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 4G+

Samsung Galaxy Note 4


rating 4,67 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3