Samsung Galaxy mini 2

Samsung Galaxy mini 2


  rating 3,97 din 5
punctaj obtinut
din 32 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre Samsung Galaxy mini 2


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Smartphone-urile Android vin in toate formele si dimensiunile, asa cum este si cazul Samsung Galaxy Mini 2. Succesorul lui Galaxy Mini, ca atare vine cu imbunatatiri atat pe interior cat si pe exterior.

Designul telefonului, este al unui telefon cu buget redus, realizat din material plastic, neted, subtire, care nu da senzatia de material ieftin. Telefonul prezinta o rama cromata pe maginile acestuia, care imbraca ecranul touch, in timp ce capacul spate ofera o textura fina, care adauga un pic de aderenta si pastreaza amprentele digitale de la golf. Telefonul nu ofera materiale fanteziste, dar telefonul  arata prezentabil si bine construit.

In partea dreapta avem butonul de pornire, ca la multe alte telefoane Samsung, intrarea pentru casti se afla in partea de sus. In partea din stanga sunt asezate butonul de volum , foarte bine proportionate si intrarea pentru cardul microSD.

In partea de jos, telefonul Samsung GT-S6500 are  mufa micro USB ce joaca dublu rol, de alimentare si conectare la calculator. Pe spate, in partea superioara avem difuzorul asezat langa camera foto pozitionata central.Samsung GT-S6500 este un smartphone compact de buget adresat celor care nu vor sa dea mult pe un telefon smartphone si care se comporta decent, avand în vedere specificatiile.Pentru a incepe, ecranul nu este cu mult mai mare, dar are rezolutie HVGA, modelul precedent avand rezolutie QVGA. Samsung a renuntat la procesorul de 600MHz, in favoarea unui cip de 800MHz.Samsung Mini 2 vine cu dotări bune pentru categoria de preţ din care face parte. Ecranul este unul TFT multitouch HVGA de 3,27 inci ce asigura o rezolutie decenta, de 320 x 480 pixeli.

Telefonul ruleaza pe sistemul de operare Android Gingerbread, versiunea 2.3.6, cu accelerare grafica Adreno 200, motorizat de un procesor Qualcomm MSM7227 tactat la frecventa de 800 Mhz. Cuplate cu 512 Mb memorie RAM permit acestui telefon sa ruleze mai multe aplicatii fara nici un fel de probleme. Exista cateva mici ‘’intarzieri’’ cand telefonul iese din stand by, dar acestea vin de la faptul ca procesorul isi reduce mult frecventa in starea de veghe. De altfel pentru a proteja bateria procesorul nu sta in frecventa maxima decat atunci cand ruleaza aplicatii puternice.

Samsung GT-S6500D sta foarte bine in mana, este mai subtire decat prima versiune, cu doar 11,6 mm grosime şi cantareste 105 g.

Camera foto, cu geo-tagging, nu este  cea mai performanta, avand numai 3,15 megapixeli. Totusi camera reuseste  sa filmeze VGA la 25 de frame-uri pe secundă.  Minusul camerei este lipsa blitz-ului. Telefonul nu dispune de o a doua camera deci nu este posibil efectuarea apelurilor de videocall. Pozele si filmele sunt suficient de bune daca ai lumină buna.

Capacitatea de stocare este de 4Gb, insa disponibili pentru utilizator sunt doar 2,7 Gb, adica mai mult decat suficient. Daca totusi memoria se umple, se  poate atasa un card microSD de pana la 32 de Gb. Aplicatiile descarcate din Google Play sau pe de Samsung Market pot fi transferate foarte usor pe card eliberand astfel memoria telefonului.Calitatea convorbirii este buna iar semnalul este stabil.

Pe partea de date telefonul ofera 3G, HSDPA 7.2 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, compatibil DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth versiunea 3.0 cu A2DP şi microUSB v2.0. Samsung GT-S6500 vine dotat si cu GPS (A-GPS), radio, senzor de proximitate, accelerometru si busola digitala.

Autonomia declarata este un pic mai mica decat la Samsung Mini, Mini 2, pana la 120 de ore in Stand-by si pana la 6 ore de convorbiri. Experienta pe internet este ok, indiferent daca folosesti browserul nativ sau Opera Mini paginile se incarca repede iar textul este usor lizibil.

Pentru vizualizare si editare de documente Samsung Mini 2 vine preinstalat cu pachetul ThinkFree Office.

Decent este cuvantul care descrie  smartphone-ul Samsung Galaxy Mini 2. Telefonul reuseste sa se  achite cu brio de sarcini.


PRO

Cutia contine :

 

  • Incarcator telefon
  • Cablu date
  • Manualul de utilizare

 

  • design reuşit pentru categoria lui
  • ruleaza aplicatiile fara blocari
  • accelerare grafica ; navigare rapida pe internet
  • camera 3.15 MP, 2048x1536 pixels
  • memorie interna 4 GB , 512 MB RAM
  • card microSD pana la 32 GB
  • fata de schimb in plus pentru spatele telefonului

 


CONTRA
  • priza insuficiet de buna, marginea cromata este alunecoasa
  • ecran TFT, desi cu o rezolutie buna fata de alte telefoane este totusi mica
  • camera slaba, fara blitz
  • nu dispune de o a doua camera pentru apeluri video

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

zibstefan pe 23.05.2013 15:59

foarte util



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung S5610 silver


rating 4,42 din 5

39 review-uri
92% dintre utilizatori recomanda

Samsung S3570


rating 4,67 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung E2200 negru


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung E2200 negru


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3