Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3


culoare


Alb Negru
  rating 4,48 din 5
punctaj obtinut
din 158 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

adrianmurariu despre Samsung Galaxy Note 3


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Ecranul perfect

Luat pentru prima dată în mână, display-ul lui Galaxy Note 3 este cel care iese în evidență. Ecranul de 5.7 inchi folosește tehnologie Super Amoled și beneficiază de o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 și de o densitate a pixelilor de 385 ppi.

Port cu interfață 3.0

Samsung Galaxy Note 3 este primul smartphone care beneficiază de port cu interfață 3.0, iar asta se traduce în viteze de transfer de până la 10 ori mai bune și o încarcăre mai rapidă.

Performanță excelentă

Note 3 vine cu cel mai puternic procesor de la Qualcomm, tactat la o frecvență de 2.3 GHz și susținut de 3 GB memorie RAM și un chipset grafic Adreno 330 ruland Android 4.3 Jeally Bean. Memoria internă măsoară 32 de GB și poate fi extinsă cu până la 64 de GB cu ajutorul unui card microSD.

Baterie grozava

Cu o baterie de 3200mAh la o utilizare medie - Email-uri, mesaje text, cateva apeluri, un pic de jocuri, navigarea pe web - Galaxy Nota 3 a fost capabil sa duca la bun sfarsit toata ziua, fără a fi nevoit sa il conectez la un încărcător.

Camera imbunatatita

Camera a văzut o îmbunătățire semnificativă și a făcut trecerea de la cei 8 megapixeli de pe Note II la 13 megapixeli, utilizând același senzor ca Samsung Galaxy S4. Camera este capabilă să surprindă imagini bune în diverse scenarii, fotografiile rezultate au calitate bună în lumina naturală, dar lipsește sistemul de stabilizare optică a imaginii. În lumină slabă sau întuneric nu surprinde, având rezultate destul de slabe. Asemenea lui Galaxy S4, sunt disponibile mai multe moduri pentru fotografiere, 12 la număr: Beauty face, Best photo, Best Face, Sound & Shot, Drama, Animated Photo, Golf, Rich Tone (HDR), Erase, Panorama, Surround Shot și Sport.

Conectivitate de top

Conectivitate 4G și Wi-Fi în două benzi (2.4 și 5 GHz), DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, GPS și MHL.

Design

Șasiul are acum o formă mai dreptunghiulară, fiind înconjurat de o margine din plastic texturată, iar stylusul este frumos încastrat în muchia cromată, în partea de jos.

Cântărește 168 de grame și măsoară 151.2 x 79.2 x 8.3 mm cu 14 grame mai usor decat anteriorul model Note II.

Avem tot plastic pentru capacul din spate, dar unul care imită pielea – de la textură, cusături fine și până la haptică. S-a tot vorbit despre plasticul pe care Samsung îl folosește pentru dispozitivele sale, iar compania pare că și-a însușit critica. Chiar dacă “pielea” de pe Note 3 este doar un plastic, feelingul pe care îl oferă este unul foarte plăcut.

S Pen îmbunătățit

M-am îndoit mult timp de utilitatea stylus-ul care vine cu terminalele Note. Îmi era greu să cred că în toată graba zilnică mai stă cineva (în afară de artiști) să scoată S Pen-ul din lăcașul lui pentru a lua o notiță sau să navigheze mai ușor. Navigarea se face mult mai ușor cu S Pen, luarea unei notițe este mai rapidă, transformarea unui text de mână este facil, selectarea textului, iar din când în când mai reușești să distrezi câte un copil.

Air Gesture (Comanda în aer)

La Note 3 avem ceea ce se numește Air Gesture (Comanda în aer), un “eventai” care apare pe ecran în momentul în care S Pen iese din lăcașul lui și care mai poate fi activat prin apropierea pen-ului de ecran și apăsarea butonului fizic de pe dispozitiv. Air Gesture reunește comenzile principale ale stylusului într-un singur loc pentru accesul mai ușor și avem următoarele comenzi: Action Memo, Scrap Booker, Screen Write, S Finder și Pen Window.

  • Action Memo este prima unealtă din evantai și permite notarea cu scris de mână, iar mai apoi informația notată poate fi transformată în text normal sau copiată. De exemplu, se poate nota un număr de telefon care poate fi salvat sau apelat, se poate trimite ca mesaj sau căuta pe o harta. Funcționează bine, dar scrisul trebuie să fie clar.
  • Scrap Booker, a doua unealtă, este un instrument de captură a ecranului care face o colecție de conținut variat în aplicația Scrapbook. Dacă încercuiești în browser o zonă, Scrap Booker va salva acea zonă ca o captură de ecran și o poți adăuga colecției tale chiar și cu adăugarea unor tag-uri și cu sursa de unde a fost capturată. Merge cu fotografii, site-uri web, videoclipuri de pe Youtube sau videoclipuri din telefon.
  • Screen Write va realiza o captură a ecranului activ și va deschide un editor foto. Puteți scrie notițe sau desena, iar eu am văzut o oportunitate foarte bună pentru a nota rapid un număr de telefon sau pentru a face notițe pe o hartă. Alt scenariu la care mă gândesc că poate fi utilizată este sublinierea unor cuvinte dintr-un text sau a unui document.
  • S Finder este o funcție care caută după un cuvânt sau o fraza în conținutul stocat pe Galaxy Note 3.
  • Pen Window permite trasarea unei ferestre pentru a o umple cu o aplicație peste ecranul curent.

Concluzie

Samsung Galaxy Note 3 a beneficiat de o îmbunătățire importantă față de Note II, iar fanii modelelor anterioare își vor dori noul phablet. Pe lângă designul schimbat, el mai integrează și specificații care îl introduc rapid în topul celor mai bune smartphone-uri ale acestui an și pe lângă faptul că este mare, Note 3 aduce și S Pen, o unealtă definitorie pentru smartphone-urile din familia Note și care oferă plusul important în fața concurenței.

Cu siguranță el nu este pentru oricine, fiind destul de masiv pentru cei cu mâini mai mici și trecerea de la 3.5-4 inchi la 5.7 nu se face prea ușor.

Galaxy Note 3 are un preț de aproximativ 3.000 de lei la magazinele din țară.


CONTRA


Materialele ieftine pentru un produs ce se vrea Premium

Materialele folosite dau impresia de Premium pentru partea din fata dar in timpul folosirii lucrurile se mai schimba lasand utilizatorului impresia de plastic ieftin la contactul cu partea din spate care imita "pielea".

Dificil de utilizat cu o singura mana - pentru cei cu maini mici

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

etrocan pe 05.11.2013 11:16

Am văzut ca multi comentatori semnalează faptul ca note 3 este mare și este greu de lucrat cu el, pentru cei cu mâini mici.Constatarea este corecta, dar nu consider ca este un minus. Toată lumea se va obișnui cu el. Prețul este mare însă mult mai mic decât cel al iphonului. Dacă foloseau materiale mai bune și prețul ar fi fost pe măsura. Nu cred ca samsungul nu ar fi avut posibilitatea sa-l facă din aluminiu.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy Alpha Silver


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy Alpha Silver

Samsung Galaxy S5 4G+


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 4G+

Samsung Galaxy Note 4


rating 4,67 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3