Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3


culoare


Alb Negru
  rating 4,48 din 5
punctaj obtinut
din 158 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Barbalata despre Samsung Galaxy Note 3


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Galaxy Note 3

De la inceputul acestei incercari de descriere a terminalului Note 3 produs de Samsung, am sa spun ca este capabil sa starneasca pasiuni in jurul celui care il foloseste! Galaxy Note 3 se recomanda ca fiind un telefon premium adresat segmentului business. Inca de la prima incercare de utilizare, acest telefon devine partenerul celui care care il detine, prin functiile multiple si intuitive elaborate pe care le pune la dispozitie.

Totusi trebuie mentionat si faptul ca datorita gradului mare de complexitate este capabil sa ofere surprize utilizatorului chiar si la ceva vreme dupa primele incercari de utilizare.

Este un telefon slim cu o linie eleganta, iar dimensiunile generoase ale ecranului il pot face sa rivalizeze destul de usor cu o tableta. Cu toate acestea este destul de greu sa il simti in buzunar avand in vedere greutatea si grosimea redusa a terminalului! Capacul bateriei se inscrie in linia eleganta a telefonului imitand textura pielii si asigura o fixare destul de sigura in mana posesorului. Anumite pareri critice reclama ideea celor de la Samsung de a imita cu ajutorul plasticului, textura pielii pe capacul bateriei. O probabila explicatie legata de acest lucru, ar fi faptul ca pielea se comporta ca o izolatie care ar putea reduce dispersia termica crescand temperatura interna a terminalului. Raportat la dimensiunile mari ale zonei utile ale ecranului marginile inguste ale acestuia sporesc aparenta unei suprafete mari de lucru. De asemeni calitatea ecranului se face inca de la inceput remarcata prin rezolutia inalta cu care afiseaza si nu in cele din urma prin responsivitatea deosebita pe care o manifesta.

Iluminarea displayului se realizeaza atat in mod manual prin setarea cantitatii de lumina perceputa de utilizator, cat si foarte inteligent cu ajutorul senzorului de iluminare, situat imediat langa camera de fata. Aceasta functie reuseste sa ofere comfortul vizual a celui care foloseste terminalul, indiferent de cantitatea de lumina din mediu. Cu alte cuvinte displayul ramane extrem de vizibil chair si folosit in prezenta unei iluminari ambiantale foarte puternice.

In partea de sus a ecranului terminalul afiseaza firma celor de la Samsung, alaturi de camera de fata a telefonului, senzorul de proximitate si cel de iluminare ambientala. Camera de fata ofera rezolutia de 2 megapixeli. Tot in aceiasi zona gasim difuzorul de apel al telefonului mascat de o grila metalica. Acest difuzor reuseste da redea vocea celui cu care desfasori un apel cu mare fidelitate si naturalete. In partea din stanga, langa difuzorul de apel se gaseste ledul, care comunica utilizatorului eventuale notificari legate de apeluri pierdute, mesaje email, mesaje din retelele de socializare. Tot acest led semnalizeaza starea bateriei. Este un led care functioneaza in mai multe culori in functie de notificarea livrata utilizatorului. Utilitatea este evidenta si este completata cu ajutorul unei functii a telefonului care permire utilizatorului sa observe notificarile doar prin trecerea maini pe deasupra senzorului de proximitate (partea superioara a displayului) fara contact fizic cu acesta.

Partea de jos este ocupata intr-un spatiu suficient de discret de cele doua butoane capacitive "back" si "menu" si de asemenea de un buton fizic.Totusi, dimensiunea terminalului, geometria si dispunerea butoanelor pot ridica probleme unui utilizator cu o amprenta palmara redusa.

Pe spatele telefonului, in partea superioara se gasesc video camera principala capabila de rezolutia de13 megapixeli si de asemeni si blitul foarte necesar realizarii unor fotografii de calitate.

In latura superioara a terminalului se gasesc:

-mufa jack de 3.5 audio pentru handsfree

-imediat langa se poate observa microfonul care capteaza zgomotul ambiant si care este util pentru ca ajuta terminalul sa ofere comvorbiri cu o claritate maxima prin ajustarea nivelului de zgomot in raport cu nivelul semnalului util perceput in casca. De asemenea se mai remarca foarte discret prezenta unui senzor de infrarosu.

 

 

In latura inferioara a telefonului gasim de asemeni speakerul, lacasul pentru creionul "S pen", microfonul de apel, conectorul pentru incarcarea bateriei si transferul de date.

In partea din dreapta a laturii inferioare gasim lacasul creionului "S pen". Acesta asigura fixarea creionului in interiorul telefonului cu suficienta fermitate incat sa elimine riscul pierderii acestuia   (a creionului).

Imediat langa gasim o grila discreta care mascheaza speakerul telefonului. Speakerul se achita onorabil de redarea fisierelor multimedia stocate in telefon si de asemeni reuseste sa redea cu tonuri foarte apropiate de realitate vocea celui cu care porti o comversatie.

Volumul la care poate fi setat difuzorul este suficient pentru o auditie de buna calitate chiar si intr-o incinta cu spatiu generos. Speakerul telefonului reda o gama bogata de frecvente audio iar volumul maxim este peste nivelul asteptat.

Tot in aceasta zona gasim portul usb de mare viteza (microUSB v3.0 ) si de incarcare a bateriei. De remarcat este faptul ca se pastreaza standardul mufei de incarcare, utilizatorul putand incarca telefonul si de la un alt incarcator.

Mircrofonul de apel se poate observa in latura stanga inferioara a terminalului sub forma unui orificiu. Acest microfon este suficient de sensibil incat sa poata capta vocea vocea utilizatorului de la cativa metrii.

In lateralul din stanga se poate observa tasta de volum, iar in partea deapta superior este pozitionata tasta de power care ofera functii multiple cum ar fi:

-oprirea si restartarea dispozitivului

-modul de date

-modul avion

-controlul volumului soneriei

Tasta de volum poate fi accesata cu usurinta in timpul efectuarii unui apel pentru reglarea volumului in casca.

Telefonul este incadrat de o banda din material argintiu care realizeaza un contrast ce sporeste nota de elganta si accentueaza caracterul premium al produsului.

Cea ce uimeste la acest telefon este gradul de complexitate ridicat comprimat intr-o unitate de volum invers proprtionala  volumului. Avand capacul baterie scos nu poti decat sa fii uimit de faptul ca ramane totusi putin spatiu pentru comfiguratia hardware aleasa de producator! Acumulatorul generos oferit de Samsung pentru acest telefon are dimensiuni apreciabile, lacasul S pen de asemeni ocupa spatiu fizic, antenele de gps si cele de comunicatie slotul pentru cartela sim si cardul pentru memoria flash... si te intrebi ce mai ramane pentru restul...

Fascinat fiind de complexitatea hardware a acestui terminal (dupa cum vedeti, incercarea mea de descriere se bazeaza foarte mult pe latura hardware) iata ce am reusit sa descopar...

 

Telefonul Galaxy Note 3 alias SM 9005(hltexx) are la baza boardul SoC MSM8974 echipat cu Snapdragon 800.

Cpu Snapdragon 800 este fabricat in tehnologia CMOS si are  la baza  4 nuclee Krait 400 care lucreaza cu freq de clock de 300Mhz si realizeaza o viteza de lucru de 2.27 Ghz. Are L1 Instruction Cache  de 16Kb/nucleu, L1 Data Cache de 16 Kb/nucleu, L2 Cache de 2048/ nucleu, busul de date are latimea de 32bit si intelege cuvinte cu lungimea de 32 bit. Este ajutat de un GPU Adreno 330 care realizeaza viteza de 450Mhz, si de asemeni de 2240Mb de memorie RAM dual channel cu freq de 800Mhz pe 32 de biti. Pentru eficientizarea consumului de energie si a dispersiei termice  Samsung foloseste pentru procesele low power un DSP (digital signal microprocessor) numit Hexagon QDSP6V5A. Acesta se face vinovat de performanta relevata de telefon in cazul aplicatiilor care nu necesita putere mare de calcul cum ar fi fisiere multimedia, anumite aplicatii de editare. Integrarea acestui DSP in arhitectura procesorului reuseste sa reduca consumul de energie.

Pentru ca vorbeam de consumul de energie, ma gandesc sa aduc vorba si despre bateria terminalului . Aici Note 3 reuseste sa se descurce admirabil rezistand eroic cam 2 zile atunci cand este folosit moderat si o singura zi in cazulunei folosiri intense: internet, jocuri cu nevoie mare de randare, navigare, etc. Bateria pune la dispozitie telefonului 3200mA la 3.8V. Este fabricate in tehnologia LI-ion sipe langa pachetul de acumulatori contine si antenna NFC pe care o foloseste telefonul

Display ul telefonului este de tip Super AMOLED capacitive touchscreen si ofera 1080 x 1920 pixels la o dimensiune de 5.7 inches pe o densitate de ~386 ppi pixel.

 

GPS

Extrem de performant fiind asistat de retea (A-GPS) si de asemeni foloseste sistemul de pozitionare globala rusesc GLONASS.

Senzorii cu care vine echipat terminalul sunt de buna calitate si surprind prin nivelul tehnologic si miniaturizare

MPU6500 este senzorul de Acceleratie si Giroscop.

Are dimensiunea de numai 3*3*0.9 mm fiind capsulat QFN si este produs de InvenSense. Este cel mai mic sensor de urmarire a miscarii pe 6 axe.

Integreaza 3axe de urmarire a miscarii pentru accelerometru si 3 axe pentru giroscop. Este de asemeni echipat cu DMP (Digital Motion Processor)

YAS532 este senzorul triaxial pentru camp magnetic. Are doar 1.5/1.5 mm fiind iarasi cel mai mic sensor de acest tip din momentul vorbirii. Este fabricat de Yamaha  in tehnologia CMOS. Reuseste sa obtina rezolutii de 0.15uT pe axele X si Y si 0.25uT pe axa Z.

SHTC1 este senzorul pentru umiditatea relativa si temperatura ambientala.

MAX88921 este senzorul de proximitate si RGB

Samsung Significant Motion Sensor

Samsung Step Dtector Sensor

Despre ultimii doi senzori nu am reusit sa capat referite; dovada a faptului ca Samsung isi pazeste bine munca.

Aceasta configuratie este insufletita de ANDROID 4.3 Jelly Bean, si capata culoare si stil fiind ajutata de Samsung`s Touchwiz.

AND THE REST IS SILENCE AND STARDUST…

 


CONTRA

Greu sa gasesti nod in papura, unui asemenea terminal, avand in vedere gradul ridicat de tehnologizare. Greu sa fii critic macar si din respect pentru pregatirea si munca acelor ce il produc.

Totusi sa amintim:

Usoare intarzieri(poate temporizari realizate de soft) in cazul senzorului MPU6500, cel care comanda intorcerea in modul landscape din portret.

Bateria incepe sa genereze temperatura cand incarcarea scade sub 20%.

Cardul de memorie putea fi plasat in afara telefonului pentru acces mai usor fara sa fii nevoit sa scoti capacul bateriei.

Modul de fixare al capacului bateriei lasa de dorit, amintind de modul in care se deschide cutia de margarina…. Ha, ha, ha. Esti nevoit sa il smulgi efectiv de pe telefon!!! Dar asta este boala veche la Samsung.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy Alpha Silver


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy Alpha Silver

Samsung Galaxy S5 4G+


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 4G+

Samsung Galaxy Note 4


rating 4,67 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3